Strata Landed Housing Vs Individual Title

Ramai yang tak pernah dengar lagi tentang strata landed housing sebab selama ni majoriti projek perumahan landed adalah jenis individual title. Jangan keliru pulak tentang leasehold atau freehold. Tempoh pajakan tiada kaitan dengan strata ataupun tidak. Entri ni terpakai untuk taman perumahan ye. Individual title bungalow tak terlibat. Secara peribadi, kalau rumah landed yang dibeli… Continue reading Strata Landed Housing Vs Individual Title

Beli Saham US di MIDF Invest

Baru je start membeli saham pasaran US guna app MIDF invest. Blogpost ini sekadar perkongsian ringkas. Kepada yang melabur dalam pasaran saham tempatan, mungkin dah perasan yang pasaran kita ni lembab nak mampos. Walaupun technical cantik, fundamental cantik, timing pun kita rasa dah ok sangat untuk harga naik tapi tak naik-naik. Ada je alasan dia… Continue reading Beli Saham US di MIDF Invest