Perkongsian Yang Lebih Meluas Di Twitter

Idea ni sebenarnya dah lama aku fikirkan. Ia melibatkan beberapa akaun pengguna Twitter Malaysia, blogger khususnya yang bergabung dalam satu kumpulan bersama pengguna-pengguna Twitter yang lain. Bila ada update di blog ahli kumpulan tersebut, ahli kumpulan lain akan sama-sama retweet entri tersebut kepada follower mereka. Dengan ini mereka dapat berkongsi follower dan hasil perkongsian ini akan meluaskan lagi capaian entri yang ditweetkan tadi, seterusnya memberikan lebih banyak trafik dan pemberat dalam SEO.

Group-group yang boleh dibuat:

  • Gabungan akaun twitter blogger yang mempunyai follower yang ramai menjadikan group to mempunyai bilangan follower yang paling besar.
  • Gabungan akaun twitter blogger perempuan sahaja.
  • SEO, tips blogging, social media, technology dan gadget.
  • Macam-macam lagi..

Sekarang ni aku dah jumpa tempat yang memang membolehkan perkongsian ini berlaku. Konsepnya sama dengan idea aku dan laman ni masih baru lagi, hanya dibuka kepada jemputan. Setiap kali ada update di blog ahli kumpulan, entri tersebut akan di RT secara automatik oleh ahli kumpulan. Sekarang aku cuma nak tahu samada korang berminat ke tak nak join. Apa pandangan dan cadangan korang tentang benda ni?

 

52 Comments