iPad Baru – Beli atau Tidak?

Semalam iPad baru dah keluar. Tak sempat tengok pengumuman iPad tu, tertidur kat ruang tamu dengan Moshi. Hujan lebat sepanjang malam, memang syok tidur. Dengar cerita ada tempat dah naik air banjir. Design iPad baru tak berubah, masih lagi mengekalkan saiz dan bentuk yang sama dengan iPad 2. Kapasiti bateri pada iPad baru of course…

Macam Mana Agaknya Jadi Fulltime Blogger?

Nak jadi fulltime blogger memang susah, lebih-lebih lagi kalau blogger tu start daripada platform blog personal. Bukan calang-calang orang kalau mereka ni start dari bawah guna personaliti dan blog sendiri untuk naik untuk berjaya. Salah seorang blogger yang saya kenal sedang menuju ke arah itu ialah Broframestone.  Bro mula dari bawah di blognya broframestone.com. Sekarang,…

Kenapa Saya Berminat Dengan Toshiba Ultrabook Z830?

Entri ini adalah review saya untuk Toshiba Ultrabook Z830. Sebagai pengumpul gadget, rasanya Z830 ini juga merupakan gadget yang amat sesuai berada dalam koleksi saya. Walaupun saya menggunakan sistem pengoperasian bukan Windows untuk urusan harian saya, saya masih lagi menggunakan Windows untuk tujuan urusniaga di Bursa Malaysia. Kepada yang tak tau, urusaniaga saham online untuk…

12345