iPod Touch Baru

Reading Time: 3 minutes

DSC_7042

Dalam entri sebelum ni saya ada mention tentang epal sebagai buah tangan. ha.. inilah epalnya. iPod Touch 32GB.

Kenapa iPod Touch? Sebab iPhone macam mahal sangat :p heheh. Actually sebab nak gantikan iPod Shuffle yang lama ni. iPod Touch lebih banyak fungsi dan kegunaan, termasuklah sebagai remote untuk aplikasi Keynote  (sama fungsi macam Power Point cuma ianya khas untuk Mac OS). Bercadang nak buat presentation final year project guna Keynote minggu depan. Baru rasa macam Steve Jobs sikit.

DSC_7043

Setelah hampir dua tahun menggunakan Android, kembali semula menggunakan iOS. Pada saya tak perlu sebenarnya jadi fantard kipas susah mati untuk salah satu pihak, lagi baik neutral. Guna apa sahaja ikut suka hati. Tak faham kenapa sesetengah orang ada sifat assobiyah dalam pemilihan gadget.

DSC_7045

Suka packaging Apple. Kemas dan minimalis.

DSC_7046

Manual yang tak pernah dibaca.. By the way, kalau menang contest ni, bertambahlah koleksi epal saya nanti.

DSC_7049

Kalau plastik ni dicabut, habis dah hilang dara iPod Touch ni..

DSC_7054

Ni dah takde dara. haha!

DSC_7055

First boot up

DSC_7056

We’re here!

DSC_7060

Setting untuk iCloud. Not sure apa gunanya, layankan aje. Penting ke bendalah iCloud ni??

DSC_7061

Perkhidmatan percuma Find My iPod Touch. Kalau hilang, log in dengan akaun Apple dan boleh cari kat mana iPod Touch ni (sekiranya ia bersambungan dengan mana-mana capaian wifi).

Now kena cari sleeve supaya bahagian belakang dia tak calar. Something like this from Fabrix Cases pun ok dah.

.. untunglah kawan-kawan blogger lain dapat test drive kereta baru. Bilalah nak dapat merasa peluang macam ni.

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation. Currently pursuing Certified Financial Planner (CFP) qualification.

16 comments

  1. aku masih setia dengan sony ericcson aku tu. Selagi leh pakai, pakai aje..kamera, internet, game..dengar lagu..yang asas ni ada, cukup dah tu..

  2. teringin nak guna apple…tapi bila bayangkan guna anroid boleh download mcm2… free jer… so tak cepat boring sangat… cuma apple lebih exclusive ….

  3. kak ida pun ada ipod, beli masa iphone belum ada di malaysia. tp sejak ada iphone4, ipod kak ida bg cuti. dan tahun lepas dapat macbook air as besday gift from hubby.

    apa2 pun apple mmg mantap! kak ida suka sgt2…

Comments are closed.