5 Fungsi MacBook Pro Yang Tidak Pernah Diketahui

Reading Time: 2 minutes

Sebelum kita proceed, korang tau tak sekarang ni sedang berjalan satu competition kat Denaihati yang menawarkan hadiah berupa dua buah laptop Acer? Hoho.. senang je nak menang. Nak tau details dia baca Acer Aspire One untuk ANDA miliki percuma. Selain daripada itu, Denaihati ada menyediakan hadiah kejutan untuk peserta yang layak pada bulan-bulan tertentu. So cuba try jelah masuk. Siapa tahu kan nasib korang macam mana.

Tahniah kepada yang peka kat entri Perrgghhh aku, bungkusan yang aku dapat itu adalah sebuah MacBook Pro 13″ basic spec. Steve Jobs kasi sebagai penghargaan sebab buat entri Apple Store tempoh hari. Aku beli supaya senang nak teruskan aktiviti berblogging masa cuti ni. Kat Moscow selama ni guna PC je.

Jadi sebelum aku bukak kotak MacBook Pro tu, idea gila datang.. Apa lagi yang kita boleh buat dengan sekotak MacBook Pro berharga Rm3599?

Alas Tidur Kucing

Ni kucing aku, nama dia Moshi Moshi. Suka keluar malam-malam tangkap binatang lain yang dia boleh tangkap. Sebelum ni tangkap cengkerik, lipas. Sekarang ni dah boleh tangkap burung. haha~ Moshi suka lepak atas kotak MacBook Pro ni. Kadang-kadang sampai boleh tidur lena. High taste.

Coaster

Malaysia memang panas. Berpeluh-peluh. Kena minum air sejuk selalu. Jadi disebabkan ada benda mahal ni, sekali sekala gunalah coaster yang mahal sikit kan. hehe..

Leg Support

Boleh pulak adik aku guna benda ni sebagai leg support masa tengok TV. haish.. =_______=’

Bantal

Long haul flight memang memenatkan. Sampai je tadi aku terus potong rambut. Panas punya pasal, habis berminyak muka. Jerawat dah naik balik. Adeh~ Jadi MacBook Pro ni boleh dibuat bantal gak. Terlelap la kejap tadi. haha~

Papan Alas Memotong

Aku biasa tolong mak aku kat dapur. Itu sebab aku ni cepat belajar nak masak something. Dah biasa masuk dapur. hoho~ Potong bawang beralaskan MacBook Pro membuatkan masakan tu rasa lebih ‘mahal’.

haha.. itulah yang aku dapat fikirkan. Kalau korang, apa benda gila yang korang akan buat?


Posted

in

by

Comments

54 responses to “5 Fungsi MacBook Pro Yang Tidak Pernah Diketahui”

  1. […] Gambar dari entri 5 Fungsi MacBook Pro yang Belum Diketahui […]

  2. nik Avatar
    nik

    macbook kena ayam2 hahhahhaa

  3. hafizmd Avatar

    adui…bersungguh aku bukak entri ni..sekali pasal kotak macbook tuh…hohoho…terkena aku…:D

    kalau aku dapat kotak tuh…rasenye aku buat jadi tempat simpan sudu2 aku…baru nampak mahal sudu2ku itu…hehe

  4. peterpan?? Avatar

    kalau aku bagi kat jiran sebelah jerw senang…tapi just bagi kotak dia jela…wakaka…. msty jiran aku bnuh aku soknya…huhu….

  5. aser Avatar
    aser

    Cun gak adik kau…

    1. ariff Avatar
      ariff

      erk.

  6. Mr Fathi Avatar

    apsal sumernye pelik2?takde ke buat dumbell ke buat batu blok nk siapkan dinding rumah ke…baru la kool!!!(kool ke?)

    1. ariff Avatar
      ariff

      Buat dumbell? Karang orang cakap aku lemah lak buat dumbell guna MBP yang tak sampai 5kg :P

  7. akira|xhackerz Avatar
    akira|xhackerz

    cute gler kuching tu…. :)

    1. ariff Avatar
      ariff

      yup. memang cute :D

  8. lish Avatar
    lish

    wow….i just got mine…n didnt knw its capable of a lot of things…hahaha.
    thx for the enlightment..will put mine to good use with ur tips. lol

    1. ariff Avatar
      ariff

      hahahahah.. you can never be too creative :D

  9. ily Avatar
    ily

    aaaa…cutenyer moshi2….kawaii neko!

  10. Lin Avatar

    haha… boleh pulak buat cmtu…
    try kt mec book tgk. ade bran x.. hehehe

  11. zik Avatar
    zik

    serba serbi..macam2 lah …hehe tempat potong bawang tuh..

  12. hassanah Avatar
    hassanah

    sebab pembaris selalu hilang,
    jadikan la MacBook Pro sbg pembaris kalau terdesak
    ngee~

  13. RIS-FAMILI Avatar

    Bestnya.
    Bila nak tunjukkan isinya.

    1. ariff Avatar
      ariff

      Hm… nak kena tunjukkan gak ke?

  14. fina fento Avatar

    amboi amboi..kemain..kat kotak je la boleh buat camtu kan..haha

    *adik ariff lain pulak muka dgn ariff

  15. Lord Zara Avatar

    sebab kau guna kotak dia~
    try keluarkan ariff~
    berani buat tak semua aksi di atas?
    kih3~

    ^___^

    1. ariff Avatar
      ariff

      erk.. tak berani..

  16. Affan Avatar

    tu kotak je kan. bukan macbook. hehe

    1. ariff Avatar
      ariff

      Dalam kotak ada MacBook. Still valid ape

  17. shaharil Avatar

    Macbook boleh jadi serba guna pulak.. hehehe.

    1. ariff Avatar
      ariff

      ha.. itulah yang orang tak tau

  18. aizuddin Avatar

    kucing cute gile..hoho

  19. Azuan Avatar

    hahaha.. kegilaan yang mahal bila gunakan Mac Book pro ni.. hehe.. anyway, comel kucing bro ni.. :)

    1. ariff Avatar
      ariff

      yup. memang comel. Kucing kesayangan.

      1. Azuan Avatar

        Jantan ke betina tu bro? tak kan sekor jer.. hehe

        1. ariff Avatar
          ariff

          betina. sekor je lah. banyak2 memang tak terjaga

          1. Azuan Avatar

            Cari lah jantan sekor lagi bro.. kesian dia tak de partner nak berumah tangga.. hehe

  20. fazidahaziz Avatar
    fazidahaziz

    bersungguh jer clik entry..igt dpt tgk..sekali kotak da…heheh

    1. ariff Avatar
      ariff

      hahaha.. belum mampu nak buat yang betul2

  21. hanisaleeya Avatar

    haha.. takpe la.. baik buat tempat simpan buku je.. wahaha… hmm.. tahun ni belum tambah koleksi la. nak beli buku apa ek?

  22. Syira ITIK KEJAM Avatar

    huyoh! Macbook pro tuh!

    cuba ikut ckap rjuna potong bawang atas mcbook sebenar mesti menangis. HAHAHA

    1. ariff Avatar
      ariff

      erk.. jangan.. jangan..

  23. wan Avatar

    besok jugak aku angkat satu.. buhehehe :)

  24. Rjuna Avatar

    ni 1st time kot aku komen kat sini hehe

    Takkan kotak jer bro, cis tipu ni kat tajuk tak tulis Kotak Macbook Pro pun

    try la potong bawang atas Macbook sebenar, mesti rasa nak nangis

    1. ariff Avatar
      ariff

      hahahahaah… kotak je la yang mampu bro.

      Thanks for commenting =)

  25. izzahfarhana Avatar

    beria2 kita tgk apela kelebihan dia.nak beli jgak.tapi dia mmg xde free gift kan arif?

    1. Anwar Osman Avatar

      kelebihan dia ialah.. button touchpad ada satu. yeahh..

  26. KNizam Avatar

    perghhhh MBP tu hehe :)

    1. ariff Avatar
      ariff

      13′” je.. senang nak bawak sane sini untuk update blog

  27. MaJa Avatar
    MaJa

    jujur cakap kucing ko lg comel dari adik ko.

    1. ariff Avatar
      ariff

      hahahahahahahaah… adik aku memang tak reti buat muka comel

    2. Zaki Helmi Avatar
      Zaki Helmi

      Maja memang jujur. Kucing ko memang comel duh. Ini semua mesti idea dari mamat yg guna wedding dress bekas bini dia tu untuk idea-idea gila.

      1. ariff Avatar
        ariff

        haha.. daripada traditional unboxing entri yang orang selalu buat, bosan. Berapa punya entri macam tu nak buat walaupun aku ada tangkap gambar unboxing tu gak.

  28. fiffy syafiqa hazirah Avatar

    xbest la ko pakai kotak, ko hiris bawang betul2 atas lappy mac ko tu, xpn kt keybod dia wakakaa

    1. ariff Avatar
      ariff

      aaaaa… jangan. menangis aku tengok nanti

  29. Anwar Osman Avatar

    halamak bro.. skrg bertambah la pro mcm nie. pakai macbook pro plak.

    1. ariff Avatar
      ariff

      Bertambah pro, tapi poket gua bocor~ alahaii..

      1. Anwar Osman Avatar

        xpa.. blog.ariff topup balik poket sampai penuh.

  30. joegrimjow Avatar

    hampagas buat pemotong bawang
    lol

  31. suaidah Avatar

    miahahahah!!! :D

    yang bawang tu tak boleh blah ok. sangat lawak.
    yang adik hang tengok tv tu, sempoi beb~