Panduan Menulis Blog – 12 Tip Untuk Menjadi Blogger Berjaya

Reading Time: < 1 minute

Panduan Menulis Blog – 12 Tip Untuk Menjadi Blogger Berjaya

Apa nak tulis dalam blog? Macam mana nak tulis blog? Bila nak update? Apa? Kenapa? Pelbagai persoalan anda berkaitan blog terjawab dalam ebook ini. Saya memilih 12 persoalan utama yang boleh membantu anda menjadi seorang blogger yang berkualiti dan berjaya.

Harga: RM27

Sila lakukan pembayaran ke akaun 562487408307 Maybank РAriff Shah Dot Com. Bagi yang menggunakan online banking, masukkan email saya (untuk mempercepatkan urusan verification) Рshah.ariff [at] gmail.com

Nota: Disebabkan SEO ini adalah sesuatu yang baru dan sentiasa berubah, eBook SEO Untuk Semua akan dikemaskini mengikut keperluan. Oleh sebab itu harga yang tinggi sedikit diletakkan supaya saya boleh memastikan maklumat di dalam ebook tersebut sentiasa fresh. Pembeli akan menerima versi baru secara percuma selepas kemaskini tersebut (sekiranya ada).

Harga pakej eBook SEO Untuk Semua + Panduan Menulis Blog – 12 Tip Untuk Menjadi Blogger Berjaya adalah RM55

Apa kata mereka?

Comments

115 responses to “Panduan Menulis Blog – 12 Tip Untuk Menjadi Blogger Berjaya”

  1. annie sidin Avatar
    annie sidin

    sy sd bt payment.. please check.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Salam Annie,

      Terima kasih atas pembelian. eBook telah dihantar melalui email. Selamat membaca :)

  2. cikgu naman Avatar

    belum sempat habiskan lagi..

    terima kasih atas hadiah itu bro

  3. Aisyikin Avatar
    Aisyikin

    eBook ni xde di book store ke?

  4. Pokok Manggis Depan Rumah Avatar

    penulisan yang hebat dari saudara ariffshah. Saya cadangkan mesti beli untuk buku ini. :-)

  5. Sue Avatar

    Payment done. Tak sabar nk baca! :)

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      eBook telah dihantar. Terima kasih atas pembelian :)

  6. HafizAmri Avatar

    Macam menarik jer E-book nie mesti sempoi.. tak pernah beli apa2 e-book SEO sebelum nie,

  7. Rich Avatar

    macam menarik jer,harga pun ok…insyaallah akan ku dapatkan

  8. hafez Avatar
    hafez

    sy dh buat bayaran utk 2 ebook..mntak tuan tlg tlg check. tq

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Salam.

      Terima kasih atas pembelian. eBook telah dihantar.

  9. elieza Avatar

    Saya dah buat payment for purchase of both ebooks. Mintak tolong check ye. Thanks.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Salam,

      Terima kasih atas pembelian. eBook telah dihantar

  10. muhamad naim Avatar

    Waa.. kelihatan menarik.. :)

  11. cheeze maz Avatar

    Insya Allah sebelum akhir tahu nak dapatkan ebook ini

  12. AFIF Avatar
    AFIF

    DAH buat bayaran .sila cek..
    .tapi ada kesilapn sikit kat bayaran tu.macam ne ye bro?

  13. Blog Keperawatan Avatar

    Sebuah ebook yang semestinya banyak dibaca para blogger agar lebih memahami akan arti SEO

  14. cmratu Avatar

    beru bertukar kepada wordpress nak kena beli juga ni.. nanti saya maklumkan.. :)

  15. Azie Avatar

    Ha! bagus sangat ni. baru gaya2 nak tahu apa itu seo dan teknik blogging. selama saya taram jer menulis entri heheh!!!

  16. fyna Avatar

    fyna nak beli jugak lah…masih available kan? pape hal nanti fyna bagitahu detail ye. sesuai untuk wp?

  17. Mk Syahir Avatar

    Assalam..masih available tak ke2-2 buku ni bro?

    PM kat FB sy ye bro – http://www.facebook.com/syahir87

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Wsalam,

      Kedua-dua ebook masih available

  18. Adam Avatar

    Salam tuan arifshah.. ramai kawan2 saya cakap ebook ni terbaik untuk newbie2.. Saya nak tnya ni, ada x harga untuk student price??

  19. muazfaris Avatar

    hai bro ariff, sila cek ye.. terima kasih

  20. Kazen Avatar

    kene tunggu elaun masuk dulu laa nie… agak2 bulan september nanti masih available lg x bro?

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Of course available lagi :)

  21. Fadhil Husin Avatar

    Terima kasih saudara Ariff. Ebook telah diterima dengan selamatnya. Semoga saya mendapat manfaat darinya.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      terima kasih atas pembelian. selamat maju jaya diucapkan

  22. Orang Kampung Avatar

    Terima kasih Tuan…tak sampai setengah jam pun..ebooknya dah diterima..memang terbaik..semoga ianya memberi manfaat utk kita semua..InsyaAllah

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Terima kasih atas pembelian. Kebetulan saya online tadi. Dapat hantar terus.

  23. Orang Kampung Avatar

    dah tak sabar nak baca ni..baru saja transfer tadi Tuan..Terima Kasih

  24. Anuar Avatar

    Salam..

    Saya dah bank in duit.. maklumat tentang pembayaran saya dah hantar melalui email..

    Harap ariff dapat hantar ebook tersebut secepat mungkin.. Sebab tak sabar nak baca isi kandungannya.. TQ..

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      dah transfer ni. Terima kasih atas pembelian

  25. aslam Avatar

    Tuan, tips2 seo dalam ebook ni sesuai untuk blogger yang gunakan blogspot jugak ke? atau untuk blogger yg guna wp je?

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Apa yang diajar dalam ni semuanya perkara asas kepada SEO. Sesuai untuk pengguna Blogger & WordPress

  26. Fauzi Blues Avatar

    ok bro…dah dpt ebook tu…tq byk..hehehe

  27. Fauzi Blues Avatar

    Salam Ariff….saya baru je transfer rm37 utk beli seo ebook tu. ref no. 1663603008. harap dpt email ebook tu segera…hehehe

  28. dennis Avatar

    check email. pembayaran telah dibuat

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Terima kasih atas pembelian. Ebook telah dihantar.

  29. Azuan Avatar
    Azuan

    salam. sila check email. saya sudah lakukan pembayaran.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Terima kasih Azuan. eBook telah dihantar

  30. spudin Avatar

    saya telah melakukan pembayaran tranksaksi pada 2:06pm tadi, untuk ebook bro Ariff..diharap ebook bro ariff akan sampai keinbox emailk saya secepat mungkin..tak sabar rasanya ingin tahu apa isi didalamnya :)

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      terima kasih atas pembelian. eBook telah dihantar :)

  31. azrijohan Avatar

    dah hantar details kat email untuk beli ebook ni :)

  32. spudin Avatar

    bro ariff saya berminat membeli buku SEO ni…tapi saya tidak mempunyai akaun maybank..saya hanya mempunyai bank islam sahaja..bagaimana saya patut melakukan transaksi kepada saudara ariff ? dan jika tiada apa-apa yang mlintang, dalam minggu ni juga saya akan buat transaksi jika perkara ini dapat diatasi :)

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Boleh je transfer online dari bank Islam ke akaun Maybank. Tiada masalah.

  33. hafiz Avatar

    salam sahabat,

    saya baru je buat transaksi pembelian ebook..tapi nak submit detail guna form kat atas tu macam tak boleh plak..saya hantar detail ke email la ye.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Terima kasih. Ebook telah dihantar

  34. Bang Iwan Avatar

    Saya sangat minat untuk membeli.. tapi Bank ditempat saya tidak ada yang bisa terkoneksi dengan Maybank. Bolehkan saya bayar melalui akun paypal?

  35. Zarul Umbrella Avatar

    adakah gua pembeli pertama??naper tak dapat diskaun??hehehe gurau je bro

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      bro pembeli pertama. Kena start update ebook ni..

  36. Nurul Avatar

    Tahniah Arif.. InsyaAllah akan beli Ebook SEO ni..

    All the best Ariff… ;)

  37. eims Avatar

    Pengetahuan SEO memang sepatutnya semua blogger tahu dan amalkan di blog masing-masing :)

  38. Zida Avatar

    Wahhh dah buat ebook dah sekarang!

    InsyaALLAH lepas balik Malaysia nanti Zida akan beli :)

  39. Syam Avatar
    Syam

    Salam,

    dah bank in pada 10 May 2012 09:51:33

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Terima kasih. Diterima dan saya sedang cuba hantar ni. Ada masalah dengan server gmail nampaknya.

  40. Akulah.com Avatar

    best2.. hehe… tahniah

  41. hatiputera Avatar

    putera nak beli nie,,,bank in terus ke nih atau tunggu info dari ariff,,,reply kat mail yer…

  42. aimaniman Avatar

    akak dah beli tapi tersilap letak emel akak plak… tolong chek acc yer akak dah bank in rm37 untuk e book tu, teruja nak beli bila baca kad denaihati, kid.. etc..

  43. AK Avatar

    Berminat jugak dengan eBook ni sebab nak memantapkan lagi trafik blog yang tak seberapa tu. Macam mana pula dengan affiliate?

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      affiliate buat masa ni belum ada, tapi dalam perancangan. Akan diumumkan nanti

  44. ysuhaimi Avatar

    Dah buat payment. tggu ebook Tuan sampi

  45. Asyiqin Avatar

    Aku aku berminat bagai mana caranya untuk bisa mendapat e-booknya

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      isikan borang. Boleh guna paypal sebagai pembayaran ke ba10_1@hotmail.com

  46. Sya Isya Avatar

    Sya dah isi form details pembayaran.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Terima kasih. eBook telah dihantar =)

  47. Rushi Avatar

    jumpa pun bahagian ebook ni.. nak beli… tapi boleh tahu cara penghantaran bagaimana? adakah menggunakan pos @ melalui e-mail?

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      akan dihantar dalam jangka masa 48 jam selepas pembayaran. Biasanya kalau saya online, terus dapat ebook tu dan saya memang online sepanjang masa

  48. Lawrence Vision Avatar

    Dah pun bank in tadi ariff. Harap dapat eBook secepat mungkin hehe

  49. tere seo Avatar
    tere seo

    Bro ariff ada cover x pasal Google panda update..plus n cover guna software seo

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      dalam ebook ni lebih kepada cara untuk dapat ranking first page. belum lagi sentuh pasal panda update. mungkin akan dimasukkan dalam sukatan selepas kemaskini nanti

  50. Aya Avatar

    Salam Bro Ariff.. Aya berminat dengan ebook ni.. dah bank in dah tadi.. :)

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      thanks! saya dah hantarkan ebook tu. harap dapat praktikkan apa yang diajar. all the best! =)

  51. sabree hussin Avatar

    ok dah bank in… tengah tunggu respons dan tunggu nak dapat ebook ni

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      ebook sent. thanks a lot atas pembelian.

  52. kehoe Avatar

    salam,
    tertarik gak tgk entri ni SEO tuk smua..
    1st sy nk tanya.. sy buat biz on9 shopping kat fb.. cuma mcm cliche cket arr skg fb ni.. so ada org suggest guna medium lain like Blog.. so kalo sy beli SEO ni,sesuai tak tuk biz on9 sy ni.. cer cite cket bro?

  53. Luqman Hakim Avatar

    hurm rasa macam berminat je bro, hehe nanti la kene pikir lagi ni.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      hehe. no problem. Tak your time.

  54. UpProfits Avatar

    Dh beli..tgh tggu bro Ariff check payment..pelaburan utk ilmu.. ;-)

  55. topo Avatar

    memang saiz dia ala-ala handy guide je ye? ke teaser tu ko potong jadi separuh hohoho..

    papehal pon good luck

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      yg ko tengok tu dah zoomed out. sebenarnya lagi besar dan page dia satu per satu. tu just tunjuk spread je

  56. MK Kimi Avatar

    berguna utk orang yg zero knowledge pasal seo ni..cthny aku :)
    btw, dah bank in.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      thanks a lot bro! ebook sent

  57. sha Avatar

    tq, and noted.

    kak sha akan cuba dalam 1-2 hari ni utk bank-in duit tu.

    1. Sha Avatar

      soory ariff, kak sha baru je email details pembayaran.. tapi kak sha lupa plakk taruk nama kak sha kat details tu… hhehehee

      1. Ariff Avatar
        Ariff

        ok. dapat dah. no problem. Saya emailkan ebook tu sekarang

        1. sha Avatar

          alhamdulillah

          dah baca dan akan aplikasi kan ke dlm blog kak sha. sikit2 lama lama jd bukit. yg penting ada usaha utk improve SEO dlm blog kak sha ..insyaAllah

  58. KiD Avatar

    saya dah beli.. hope dapat membantu.. jom beli ebook ni beb!! TERBAIK!!

  59. Bang Iwan Avatar

    mantap Bro…. cuman saya harus gimana yah? kalau mau pesan.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      kalau bang iwan ada paypal, boleh saje

  60. syahrilhafiz Avatar

    berapa page ni? :)

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      around 38. tapi resolution widescreen. boleh tengok sendiri kat sample macam padat ke tak susunan teks

  61. budak mentah Avatar

    nampak cam best ebook ney! harga pun menarik. congrate ariffshah! nnti kena beli ney hee

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      thanks!

  62. sukacuka Avatar

    bro, ada sedikit kesilapan semasa buat pembayaran.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      takpe2. no hal. dah hantar ebook. harap dapat dimanfaatkan.

  63. akubiomed Avatar

    Tidak menrancang buat affiliates program?

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      ada. memang ada. tapi untuk affiliate masa dah sampai level kedua nanti.

    2. Amirez Avatar

      betul jugak. kalau buat affiliate nanti mesti ramai yang sudi nak promosikan

  64. akubiomed Avatar

    Tanniah kepada AriffShah kerana menghasilkan ebook mengenai SEO. :-)

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      thanks bro!

  65. Rina As Avatar
    Rina As

    Semoga penjualan ebook SEO-nya laku keras..
    Sundul, sundul…

  66. suffer8zine Avatar

    wahhh dah ada ebook… nak free boleh? hikhik… =D

  67. Ahmad Ijat Avatar

    Saya dah beli. Bukan nak naikkan rank blog je tp nak dapatkan ilmu SEO ni. Dari dulu cari ebook pasal SEO sekarang baru jumpa. Tq Ariff.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Thanks a lot bro. Insya allah saya harap lepas ni bro boleh faham dengan lebih mendalam pasal seo.

  68. Din Avatar

    menarik..
    tapi konpem naik ke ranking ni…
    nak tunggu testimoni dlu..baru beli..hehe

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      nak cakap confirm tu tak boleh la. saya cuma kongsikan apa yang saya buat selama ni je.. so far so good.

  69. Ummi Hanie Avatar

    tahniah Ariff, good job. muda2 dah biz-minded. actually more to sharing kan… ;)

  70. tuan tanah Avatar

    sesuatu yang perlu bagi saya yang betul noob dalam blogging…..harga pun boleh tahan…;)

  71. zhazmi Avatar

    Kalau ada akaun bank islam or CIMB senang sikit. :D

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      terpaksa buat dalam satu akaun utk senangkan saya trace. kalau banyak2 nanti memang kelam kabut

      1. zhazmi Avatar

        Agak2 harga promosi ni berapa lama ya?
        Takut nanti lambat sangat terlepas pulak..

        1. mno Avatar

          kalo tunggu gaji sempat tak..hehe

  72. Ekspresi Ruang Avatar

    best gak ni. insyaAllah kalau sempat ke bank dalam minggu ni, aku beli. hehe

Leave a Reply