Tips Senang Cari Blog CommentLuv

Ada orang suka tinggalkan komen kat blog yang ada CommentLuv. Kalau blog tu DoFollow dan ada Google PR yang cun memang lagi bagus la. Jadi aku ajar korang tips paling senang untuk cari blog yang ada CommentLuv mengikut kehendak (keyword) yang kita nak.

awek melayu & "title=""CommentLuv Enabled"

Copy frasa atas ni, then tukarkan perkataan yang diwarnakan merah (awek melayu) kepada keyword berkaitan yang korang nak.

Benda ni boleh membantu untuk mendapatkan entri anda di page pertama Search Engine Result Page (SERP). Macam mana? Katakan korang tulis something yang menggunakan “awek melayu” sebagai keyword dan tajuk. Jadi guna cara tu, cari entri yang lebih kurang sama kat blog yang ada CommentLuv yang cerita pasal awek Melayu gak. Check sama ada blog tu DoFollow atau tidak. Kalau DoFollow, tinggalkan komen and settle.

Jadi next time kalau orang search “awek melayu” kat Google, ada peluang lebih cerah sebab entri anda ada backlink dia sendiri kat blog lain yang berkaitan. Ini dinamakan link relevance.

Selain daripada tu, kalau sesiapa yang rajin guna CommentLuv, eloklah register kat ComLuv.com. Dah register, korang boleh pilih salah satu daripada 10 latest entri kat blog korang untuk diiklankan. Top commentator pula akan dapat naik ke front page ComLuv.com. Apa yang best akan ada link blog korang kat situ (DoFollow) dan ComLuv.com adalah Google PR6. Lu pikir sendiri. Blog yang dapat paling banyak komen untuk hari tu pun akan dapat tempat kat front page situ gak. Maintain kat situ selama mungkin and kena pulak time tu Google punya bot lalu lalang index page tu, memang untung la dapat backlink PR6 =)

Masa entri ni ditulis. Gi check sendiri di ComLuv.com untuk latest update.

Kalau suka entri ni, sharelah kat Facebook or Tweet =)

52 Comments