Tiga Alasan Utama Kenapa Saya Bertukar Kepada Euro 4M Petronas Primax 97 Baharu #PrimaxAcceleration

ariff shah primax 97

Petronas dengan bangganya telah melancarkan bahan api Euro 4M Ron 97 pada 19 Ogos lalu, dua minggu lebih awal berbanding tarikh yang ditetapkan iaitu pada 1 September 2015. Ini sekaligus membuktikan komitmen Petronas dalam menghasilkan dan memasarkan bahan api berkualiti tinggi untuk pasaran Malaysia.

Sebelum tu, apa beza Euro 4M Petronas Primax 97 Baharu dengan Advanced Energy Formula berbanding Euro 2M yang dipasarkan sebelum ni?

Secara asasnya, Euro 4M mempunyai tahap sulfur dan benzene yang lebih rendah berbanding Euro 2M. Kandungan sulfur dalam Euro 4M ni kira-kira 10 kali ganda lebih rendah berbanding Euro2M. Yes. Memang banyak bezanya.

So apa kesannya? Of course bila sulfur rendah, asap kenderaan yang dihasilkan lebih bersih dan mesra alam. Ini selaras dengan usaha kerajaan untuk memperbaiki kualiti udara di seluruh Negara, terutamanya di bandar-bandar besar.

Selain daripada mesra alam, kenapa saya bertukar ke Euro 4M Primax 97?

primax 97 benefit

Pertama, pemanduan yang lebih lancar hasil daripada rumusan baru Primax 97. Petronas bukan sahaja menghasilkan bahan api yang lebih bersih, malah turut memperkenalkan rumusan baru Primax 97 yang mengurangkan geseran pada dinding silinder enjin.

Kedua, dengan kandungan sulfur yang rendah, sistem penyuntik bahan api enjin tahan lebih lama dan lambat kotor, sekaligus memanjangkan hayat enjin.

Ketiga, dirumus khas dengan teknologi yang membawa kemenangan kepada pasukan F1 Mercedes Petronas AMG. Bak kata orang putih, you can never go wrong. Formula ini bukan setakat diuji di makmal, ia juga telah diuji untuk F1. Ini adalah formula kemenangan.

champion use primax97

Bagi yang enjoy pemanduan lancar dan inginkan enjin kereta anda tahan lebih lama, Primax 97 ini adalah pilihan tepat. Saya pun dah mula bertukar kepada Primax 97. Only the best for my car.

ariff shah primax97

Euro 4M Petronas Primax 97 boleh didapati di lebih 500 stesen Petronas yang ada di seluruh negara dan dijual pada harga pasaran bahan api Ron 97. So bagaimana nak cari stesen Petronas yang ada Petronas Primax 97 baharu? Senang je, sila klik pautan ini atau muat turun aplikasi telefon pintar PETRONAS Pitstop untuk Android dan iOS.

Jangan pulak anda memandu macam F1 di jalanraya nanti ya. Lupa saya nak cakap formula Primax 97 ini mampu memberikan daya pecutan yang unggul kepada kenderaan anda. Ingatlah orang yang tersayang.

Untuk info lanjut, boleh layari www.primax.my. Entri ini diperkuasakan dengan #PrimaxAcceleration

13 Comments