30 Soalan Serius & Kelakar #TanyaNajib


Sesi #TanyaNajib di Twitter hari ni sangat meriah dengan pelbagai jenis soalan dan ragam manusia. Oh.. Kepada yang belum ada Twitter, too bad korang tak dapat join the fun. Facebook is getting boring.. sekarang aku boleh survive dengan Twitter je. Follow me @ariffshah

Aku terlebih rajin sikit malam ni untuk go through soalan-soalan dalam #TanyaNajib. Mencech beribu jugak la tweet dalam #TanyaNajib tapi aku tak berjaya browse semua sebab Twitter hang. Antara perkara serius dan boleh difikirkan dengan lebih mendalam:

  • #tanyanajib Why do i see more of your wife’s face than yours? Or rather, I’d like to see less of both. Less talk more work. – @hannarockit
  • #tanyanajib why SPM answer sheet need to put whether you are a muslim or non-muslim? – @FangtasticFang
  • #tanyanajib is there any chance for English Medium schools to make a comeback? – @anthraxxxx
  • agak agak la kan, bila KTM komuter nak tambah coach?#tanyanajib – @fadhliroslane
  • #tanyanajib kenapa subsidi untuk rakyat dikurangkan tetapi “subsidi” utk syarikat2 besar terus diberikan, sbg contoh: IPP, Proton… – @abbyshahrin
  • #tanyanajib bila nak menghadap sultan Johor bincang isu pasal merobohkan tambak johor? Kami rakyat johor dah jemu ni. – @alexiaaqram
  • #tanyanajib Sampai bila pelajar kena bayar yuran sekolah ? Education should be free . We are the asset of the country . – @adibshauqi
  • #tanyanajib Why revert Science subjects back to BM?We r not moving forward, we r moving backwards.English is important,if you didn’t notice. – @Rachelroarsyou
  • #tanyanajib Why do wildlife smugglers get away with a petty fine? Does M’sia NOT care about conservation and preservation of wildlife? – @Rachelroarsyou
  • berapa juta Rosmah buat tuntutan perbelanjaan dgn kjaan melawat Arab Saudi skrg? #tanyanajib – @cakaplepas
  • #tanyanajib Sy tak pakai coli. Tak kisah gak pakai spender kualiti rendah murah. Boleh tak ganti duit tu utk turunkan harga barang terkawal? – @IshaqBlacklotus
  • #tanyanajib Why do ministers and VVIPS always come super late to events when they all have drivers and outriders anyway? – @RockeRina
  • #tanyanajib najib, ur phone line got increase to 6% service charge ka? Well, I assume u don’t feel at all the burden. – @vinc87
  • #tanyanajib kenapa pertahankan secara terbuka ahli politik yang telah dijatuhkan hukuman oleh parti kerana mengamalkan rasuah? – @fariqfariq
  • #tanyanajib Why are roads in KL full of potholes? Dangerous to motorcyclists. DBKL not doing a good job. – @Tish5167
  • #tanyanajib what is the inflation rate of just essential items? Inflation rate overall is not representative of what the Rakyat faces – @sinyc
  • #tanyanajib when can’t kids start primary one at 5 instead of 7? – @aidamarie

Aku rasa banyak soalan yang boleh kelakar daripada yang serius dalam #TanyaNajib ni dan mungkin ini kali pertama dan terakhir dia buat sesi macam ni. Soalan bodoh, kelakar dan kalau silap hari bulan boleh kena tahan ISA:

Kepada yang tak berkesempatan untuk #TanyaNajib atau takde akaun Twitter, apakah soalan yang mungkin korang akan tanya?

Premium Sponsor

82 Comments