Skill Buat Duit Dengan Affiliate Penting Untuk Blogger

buat duit blog

Pendapatan affiliate melalui blog adalah perkara asas kepada buat duit melalui blog. Kenapa?

Pertama, sebab takperlu trafik yang banyak. Sedikit targeted traffic pun dah memadai untuk menjana income affiliate

Kedua, sebab bila pendapatan affiliate banyak biasanya bermaksud trafik banyak. Bila trafik banyak, untuk blog personal khususnya bolehlah jana pendapatan daripada network seperti Innity dan tawaran advertorial.

Itu sebab saya cakap pendapatan affiliate melalui blog ni adalah pendapatan paling basic. Semua orang boleh dapat, tak kisahlah blog baru atau lama, popular atau tidak. Kalau nak dapat, kena belajar sikitlah.

Kalau takde skill ni, rugi sebab ketinggalan satu potensi income. Dah ada blog cantik-cantik, trafik pun cantik tapi tak pandai optimize untuk maximize income. Kan rugi tu.

Berapa potensi income daripada affiliate?

Sebagai contoh, client takaful saya ni berjaya menghasilkan pendapatan 5 angka dalam sebulan melalui affiliate je. Gila. Kalah income saya. Ada yang saya dengar hasilkan jualan sehingga RM50k (betulkan kalau tersilap, malas nak check) dalam masa tak sampai beberapa bulan punya kerja.

Senang cerita, potensi income melalui affiliate adalah unlimited. Once you get the skill and know-how, settle. Boleh repeat untuk produk lain dan jana income berterusan.

Saya pun baru nak belajar skill ni secara serius. So Sabtu depan boleh jumpa saya di Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog. Yang belum join, boleh daftarkan diri sekarang sementara seat belum penuh. Dengar cerita, banyak orang baru yang nak mula menulis blog join seminar ni.

Setakat ni, dapalah sikit-sikit daripada affiliate. Lepas la nak bayar hosting setiap tahun. So jumpa di sana, ya!

P.s. Kalau nak saya open pasal Takaful dan financial planning pun boleh. Dengar tambah ilmu dulu, bila dah faham dan setuju baru ambil.

8 Comments