Red Tube Malaysia

Reading Time: 2 minutes

Ah. Sudah. Takkan Ariff Shah ni buang tebiat pulak. Ish.. ish.. ish.. Ko layan Red Tube ke Ariff Shah? Tapi ada ke Red Tube Malaysia? Hebat betul kalau ada.

Takdelah. Saje tajuk buat gempak. Hari ni nak ajar sket pasal Google Insights for Search. Ni agak advance sikitlah, memang gunanya untuk cari trend dan keyword popular Google masa kini. Aku rasa ramai blogger otai-otai kat luar tu yang guna Red Tube Malaysia Google Insights, tu sebab banyak orang masuk blog mereka dari search engine.Pertama sekali pergi Google Insights.

Search Red Tube, country – Malaysia

Aku guna “Last 30 days” walaupun ada option untuk 7 hari lepas (last 7 days). Biasanya kalau last 7 days ni mungkin tak dapat result sebab bilangan data tak cukup (baru berapa juta pun pengguna Internet Malaysia yang gunakan Google). So berpuas hati je la dengan data yang dapat dikumpulkan sepanjang 30 hari yang lepas.

Result search Red Tube Malaysia

Result yang kita dapat hasil search keyword Red Tube Malaysia. Kita dapat tahu bahawa:

  • Orang Pahang (ataupun tinggal di Pahang) sangat berminat dengan Red Tube kat Malaysia ni.
  • Second place orang Johor.
  • Diikuti Wilayah Persekutuan dan Selangor.

Kat bawah tu kita boleh lihat apa keyword lain yang orang guna yang mungkin berkaitan dengan Red Tube Malaysia ni. Jadi dengan data tu pandai-pandailah kita guna keyword mana yang sesuai dalam blog kita supaya bila orang search guna keyword yang berkaitan, kemungkinan akan keluar la blog kita.

Kalau nak hottest searh keyword, dekat search terms tu biarkan kosong, country Malaysia dan kali ni boleh buat search for last 7 days. Result dia adalah hottest keyword yang orang search kat Google sepanjang 7 hari lepas. Tengok rising searches, kat situ yang mahal. Kalau blog korang SEO bagus, pandai guna keywords yang ada kat situ trafik memang masyukk.. Search term hidup berani untuk gagal takde pulak..

Rising searches, takde Red Tube Malaysia. Nasib baik..

Jadi itulah dia. Gunakan tanpa was-was. Ada soalan?

No, no. Red Tube Malaysia tak wujud. Cukup-cukup la buat dosa tu. Blogging lagi bagus boleh dapat duit, tapi blog ni bukan pasal buat duit tau.

Ariff Shah: Entri ini sesuai diposkan di Facebook page anda atau di retweetkan, kasi ‘mereka-mereka’ itu terkenaaa… hahaha.. Oh ya, hentikanlah bakar-bakar gereja tu.. tapi aku rasa banyak unsur sabotaj nih. Ada ‘invisible hand’ kat sini.. Jaga-jaga..


Posted

in

by

Comments

63 responses to “Red Tube Malaysia”

  1. fezal Avatar

    ohhhh redtube . okbai

  2. BloggerHowtt Avatar

    Ingat RED Tube yang lain

    1. PutraRocker Avatar

      red tube apa tu :D

  3. Juan Avatar
    Juan

    red tube, apakah itu

  4. tauhusumbat Avatar

    terbeak bro, aku org baru ko telah bukak mata aku tq.

  5. hafizmd Avatar

    cantik bro…tgh cari2 pasal ni jugak…terus diberi ke blog ni…mmg terbaik! thanks yer :D

  6. Blog Onlinedoit Avatar

    Haha…Kadang-kadanag bila wat research camni cam ada lawak gak

  7. siTokei Avatar
    siTokei

    wah dpt manfaat aku singgah disini..thanks

  8. anak ain Avatar

    baru tahu pasal redtube ni lepas ada sedara bgtau…ingtkan mcm youtube tp mmg dot dot dot lah…

  9. waden Avatar

    bagus tip ni.walaupun aku nak baca pasal redtube pasa asalnya..

  10. zuarxpdc Avatar

    bagus tips ni bro..tq..saya akan gunakan sebaiknya keyword yg hot di msia ni..hehe

  11. Mai Avatar

    owh…thanks lg skali…xrugi bka blog ariff hari2..byk ilmu…maceh3

  12. JundullahOsman Avatar

    nice teknik ni. Google insight ek. thanks bro

  13. cik tom Avatar

    tenkiu2..baru tahu boleh search hottest keyword..hehe..entry ni best..luv it.. ;)

  14. Shahiran Avatar

    Saya nampak waktu solat tu antara top gak. Nak letak page tuk waktu solat la satu. Thanks atas Redtube Ariffshah. hahahah :)

  15. marhaen kacak Avatar

    ape red tube tu sbenarnya ariff? ade sejenis tiub motor? atau pun tiub basikal?haha…

  16. […] but from my experience. First I’ll tell about others such as Blog.Ariff explained about his Red Tube Malaysia but its just the Google Insight site. This what we call as keyword […]

  17. Maliq Avatar

    hGoogle Insight memang menjadi tool kesayangan aku selepas Google External :D

  18. mais Avatar

    salam, he he..baguih2..kreatif idea ni…

  19. fatimah samsuddin Avatar
    fatimah samsuddin

    bro, sy x pernah tau pn pasal red tube tu.. n td bru search kat google.. bru tau bnda alah ape sbnrnya redtube tu.. hahaha
    .-= Cerita terbaru fatimah samsuddin.. ‘LUKISAN JALANAN’.. heh.. cantik wehhh.. =-.

  20. AmanRicky Avatar

    kena belajar lagi nih…mana blog nak belajar dengan mudah pasal SEO nih?
    .-= Cerita terbaru AmanRicky.. Research In Motion (RIM) Lancar My.BlackBerry, Portal Online Komuniti Yang Terbaru 2010 =-.

  21. Hafiz Mohd Avatar
    Hafiz Mohd

    nice info from this blog yeah….good..
    .-= Cerita terbaru Hafiz Mohd.. Blogger And Followers, Do They Need Each Other? =-.

  22. aizuddin Avatar
    aizuddin

    tajuk panas pulak..nasib baik xd..huhu
    .-= Cerita terbaru aizuddin.. Blogger in Draft : Default Dashboard Blogger yang cun =-.

  23. hanaboo Avatar
    hanaboo

    oo.ini la yg sy cari
    erk.bkn redtube ape benda kejadah tu
    psal google insights.
    merci! (^.^)

    1. ariff Avatar
      ariff

      Hopefully berguna la tips tu. Good luck!

  24. iamsura Avatar

    rasa pelik lah ayat TUBE tu…
    eheheh :P
    .-= iamsura´s last blog ..Iamsura Portfolio dah dibuka :) =-.

  25. lunaih Avatar

    haha..buat gempak bleh..

    redtube aku dok layan gak dlu..

    skang ubah angin layan porn99.net plak

    wakakaka

  26. sha-hir Avatar

    fa???keyword ape ni??
    aku rse diorg nk bkk facebook ni..
    2 yg terclick fa je 2..
    .-= sha-hir@meng´s last blog ..AJL, AIZAT, BLACK DAN TWITTER =-.

  27. Ash_my Avatar
    Ash_my

    baru nak wat terkejut..thanks jadi follower sy

  28. ARC Avatar

    agagagga ingatkan btol2 ada…baru je nak ceramah tadi

    1. ariff Avatar
      ariff

      Hehehe. First time komen sini eh?

      Welcome welcome..

  29. JMR Avatar

    takde pekdah layan redtube ke my1st time ke..iskh2..hahahah

    1. ariff Avatar
      ariff

      Itulah. Rosak anak anak melayu nih.

  30. Red Tube Malaysia | blog.ariff…

    Ah. Sudah. Takkan Ariff Shah ni buang tebiat pulak. Ish.. ish.. ish.. Ko layan Red Tube ke Ariff Shah? Tapi ada ke Red Tube Malaysia? Hebat betul kalau ada….

  31. Lady Nass Avatar

    Semakin aktif dari segi fizikal, mental, emosi dan errr…rohani yer encik ariff..hehe!

    1. ariff Avatar
      ariff

      Ngeh ngeh. Saje kasi panassss sket.

  32. arnamee Avatar
    arnamee

    Salam bro, thnks share lagi, wajar ariff disukai ;p

    1. ariff Avatar
      ariff

      Erk.
      btw, mengapa facebook link awak xboleh buka? Baru nak add fb.

  33. diaien Avatar
    diaien

    info yang berguna. thanks bro
    .-= diaien´s last blog ..Hadiah Tahun Baru 2010 =-.

  34. Akuro San Avatar

    hish! orang johor suka tengok red tube? buat malu jer~ :P
    .-= Akuro San´s last blog ..Wang Kertas RM20 Antik dan Contest BeliaMuda =-.

  35. Mr. Cuz Avatar
    Mr. Cuz

    entri yang bagus untuk di praktikkan ni bro..hehe aku akan try sebentar lagi..hehe
    red tube xbaik kalau di layan..3gp xpe..wakaka
    .-= Mr. Cuz´s last blog ..Aku, Blog dan … =-.

  36. Ichigo Avatar

    Tips yang bagus

  37. iamsura Avatar

    saya ada soalan…. saya tak paham…
    huhuhuh
    .-= iamsura´s last blog ..Banner Gengblogger.com =-.

    1. ariff Avatar
      ariff

      Apa yang tak faham?

  38. pawaka19 Avatar

    bagus2..kelainan mencari traffic..

    1. ariff Avatar
      ariff

      Time-time study ni macam macam idea gila keluar. Haha..

  39. joegrimjow Avatar
    joegrimjow

    redtube tu ape?
    jap tengok google…

    1. Mr K Avatar

      Joe, lama semacam je check google… hehe

  40. Red Tube Malaysia | blog.ariff…

    Ah. Sudah. Takkan Ariff Shah ni buang tebiat pulak. Ish.. ish.. ish.. Ko layan Red Tube ke Ariff Shah? Tapi ada ke Red Tube Malaysia? Hebat betul kalau ada….

  41. Adam Avatar

    Okay cun. Bagus untuk menarik trafik ni.

  42. beliamuda Avatar

    pergh. siap ada forecast lagi tuh. boleh bajet bila trend untuk masa depan.
    .-= beliamuda´s last blog ..Contest: Menangi RM20 Untuk 5 Orang =-.

    1. ariff Avatar
      ariff

      Yang rising searches tu bagus la. Time Perodua Alza hari tu sampai 6000% untuk keyword perodua alza.

      1. beliamuda Avatar

        yang Alza tu mmg alza la.. (alza = increase)
        .-= beliamuda´s last blog ..(Liyana Jasmay) Aku Jatuh Cinta – OST Duhai Si Pari-Pari =-.

  43. beliamuda Avatar

    pergh. aku tak pernah guna lak yg ni. selama ni guna cara yang agak payah gak la untuk cari pasal keyword. naik ibu jari!
    .-= beliamuda´s last blog ..Contest: Menangi RM20 Untuk 5 Orang =-.

  44. zackzukhairi Avatar

    apa la nak jadi…

    sigh*

    1. beliamuda Avatar

      takde pape kot bro.. :P
      .-= beliamuda´s last blog ..Contest: Menangi RM20 Untuk 5 Orang =-.

  45. shuko Avatar

    hehe..byk gak org tngok redtube ni..tube8 ko dh cek x??
    .-= shuko´s last blog ..Thankz Cybernetic88 kerana tolong buatkan Software Sembunyikan Fail di dalam Gambar =-.

    1. ariff Avatar
      ariff

      Kenapa perlu aku check tube8?

      1. beliamuda Avatar

        tajuk mmg tak boleh blah. menarik perhatian untuk diklik.. :P
        .-= beliamuda´s last blog ..Contest: Menangi RM20 Untuk 5 Orang =-.

        1. ariff Avatar
          ariff

          hehehe. Itu sudah mesti. :D

      2. shuko Avatar

        sorie2..klau ko rply xkn klua kt email kn..sbb tu la aku xprsn..xde pa pe..saje2 je..

    2. icha Avatar
      icha

      nta pape ah kowg ni

      1. ariff Avatar
        ariff

        hang ni mesti sesat kan?