Notice: Undefined index: aiosp_license_key in /home/mydailyt/public_html/ariffshah.com/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 5808
Public Islamic Equity Funds +20% Dalam Masa Dua Bulan | Ariff Shah

Public Islamic Equity Funds +20% Dalam Masa Dua Bulan

Kalau ada yang follow cadangan saya sebelum ni untuk buat sendiri pelaburan unit trust melalui KWSP Members’ Investment Scheme, pasti ada yang dah nampak kenaikan ekuiti >10% sekarang.

Pulangan yang saya dapt seperti di bawah.

Not bad kan untuk KWSP. Yang melabur dalam saham tu tak payah cerita lah dua bulan ni macam mana.

Dah boleh switching untuk lock profit Public Islamic Equity fund ni. KLCI pun dah cukup tinggi untuk kenaikan dalam masa dua bulan ni dan kalau ada kenaikan pun akan jadi sangat terhad sebab majoriti syarikat akan melaporkan prestasi kewangan yang buruk sekurang-kurangnya untuk dua suku tahun laporan kewangan akibat daripada Covid19.

Bagi yang terlepas, tunggu KLCI jatuh bawah 1350 semula untuk load balik dana ekuiti Malaysia. Saya jangkakan ini boleh berlaku semula bila-bila masa dalam tempoh enam bulan dari sekarang.

Semoga berjaya. Selamat Hari Raya Aidil Fitri.

2 Comments

Leave a Reply