Perang Terhadap Israel?

[youtube fvwti0p0p8o]
Israel’s media twist

Apa yang korang perlu tahu tentang penahanan sukarelawan NGO dalam misi kemanusiaan Gaza Flotilla.

  • Serangan adalah tidak sah dan melanggar peraturan kerana ianya berlaku di perairan antarabangsa. Serangan yang dilakukan oleh tentera Israel tak ubah seperti lanun; mereka menyerang Gaza Flotilla dan menawan kapal-kapal tersebut.
  • Penahanan 700 orang daripada berbagai negara itu adalah penculikan atas sebab yang sama; berlaku di perairan antarabangsa.
  • Alasan tentera Israel membunuh beberapa aktivis atas sebab untuk mempertahankan diri tidak boleh diterima kerana mereka yang menyerang Gaza Flotilla. Para aktivis yang sewajarnya mempunyai hak untuk mempertahankan diri.
  • Dalam kenyataan media, pihak Israel menyamakan sukarelawan Gaza Flotilla sebagai pendatang asing dan akan dihantar pulang (deportees will be deported) padahal pada hakikatnya mereka yang menculik kesemua sukarelawan tersebut.

brought to you by

Apa yang boleh dilakukan oleh negara-negara yang terlibat dalam kes ini?

Cuba bayangkan situasi ini kalau Iran mengambil tempat Israel. Aku yakin esok bom balistik dari Amerika akan sampai ke pintu hadapan negara Iran. Ya, negara yang terlibat boleh mengerahkan tentera mereka kerana warganegara mereka diserang dan diculik oleh tentera Israel secara terang-terangan. Tentera Isreal wajar diserang. Turki, Malaysia, UK dan negara-negara lain ada hak untuk menyerang tentera Israel.

Kerajaan Malaysia?

Aku rasa kalaulah Anwar sekalipun yang jadi PM takkan dia berani punya nak kasi arahan untuk serang tentera Israel. Siapa berani? Padahal kalau semua negara yang terlibat dalam kes ni bersatu padu dengan menyerang tentera Israel, sekejap sahaja boleh settle. Sebab Anwar tu tak jadi PM la dia boleh buat demonstrasi hebat-hebat pergi berarak ke kedutaan Amerika Syarikat untuk menyerahkan memorandum.

Najib? Sorry to say Najib takdelah agresif mana pun.

Mungkin belum sampai masanya untuk perang terhadap Israel dan Yahudi Zionis ni, seperti yang telah tercatat dalam Al-Quran. Kalau tidak, inilah masa yang paling tepat untuk kita melancarkan perang. Lagipun sekarang kan dah akhir zaman. Tunggu masa je..

Peperangan dengan Yahudi : tidak terjadi kiamat hingga orang orang berperang dengan Yahudi, dan orang orang Yahudi bersembunyi dibawah batu dan pohon, lalu batu dan pohon itu berkata kepada orang orang islam ” di sini ada Yahudi, maka bunuhlah ia” (Fathul Bari”, Al Manaqib, Al Hafiz Ibnu Hajar)

28 Comments

  • Zaki Helmi

    11 June, 2010 at 7:00 pm

    Tiba-tiba aku teringat masa aku dekat Cairo naik teksi nak pergi mana entah. Sebab jalan jam, member aku yg study dekat sana borak-borak dengan driver taxi dan tanya kenapa Egypt tak bantu Palestin.

    Aku tak faham apa yg diorang cakap sebab dalam bahasa Arab. Tapi lepas tu member aku cakap buang masa je berhujah dengan Egyptian ni. Diorang memang kalau bab berhujah nak menang je. Dan aku tetap tak tahu apa yg dirver taxi tu cakap.

  • ann

    11 June, 2010 at 5:37 pm

    penah terbaca, sebenarnya iran tu sekutu USA…yang selama ni iran ngn usa mcm bermusuh, hanya propaganda mereka jer…

    pernah terbaca kat eramuslim kalo xsilap la, malah foreigner student kt sini dr negara arab pun mgatakan bnda yg sama…iran tu negara munafiq.

    mybe de betulnyer…kalo dulu usa nk serang iraq, terus diserangnya dan disekat ekonomi

    tp yg iran ni, byk kali usa bg amaran nk disekat lah nk diserang lah, tp mcm angin kosong jer…

  • rashid

    10 June, 2010 at 4:33 pm

    Waw…about this info, thanks tu ariff…mungkin aku tak terbaca news sejak kebelakangan ni..tapi kita akan perang dengan yahudi laknatullah, tapi bila? mungkin sekarang kita boleh perang boikot dengan yahudi tu sebelum peran betul berlaku

  • klcitizen

    10 June, 2010 at 3:02 pm

    ada lebih 1.6 billion orang Islam…. kita memang tak kurang pemikir, ahli strategi dan pakar segala pakar dalam kelompok muslim.

    tapi yang peliknya… perancangan menghadapi israel ini secara tersusun dan kemas seolah tiada, …pada pandangan mata sayalah.

    mungkin, peperangan bukan caranya. tetapi ada cara lain yang lebih halus… mungkin! apa pun saya berharap waktu dimana Palestin kembali semula ke tangan Islam dapat saya saksikan

    • ariff

      10 June, 2010 at 3:10 pm

      Masalah orang Islam ni, dia tak bersatu. Itu problem besar. Kalau kat area Arab sana, negara Arab tak bersatu. Kat Asia Tenggara, Malaysia-Indonesia pun tak berapa nak ngam. Bila berpecah nak buat sesuatu yang sepatutnya jadi matlamat bersama tak mampu untuk dicapai.

  • MC

    10 June, 2010 at 1:01 pm

    nak wat camne…kerajaan amerika bukan org amerika tadbir, tapi orang yahudi…..presiden amerika cuma boneka jer…yang tadbir semua tuh (PERANCANGAN/KETENTERAAN/EKONOMI/etc,etc) ADALAH ORANG YAHUDI AMERIKA!

    kalau korang nak lagi tau, beli buku “agenda yahudi menakluki dunia” keluaran PTS…try la cari kat popular ke….semua citer tentang yahudi ade kat ctu…

    buku tu dibuat berdasarkan al-quran,hadis, dan isu semasa…

    *foot note: sorry yang ariff…bukan nak promote buku, tapi bagi info jer kalau sesiapa nak tahu rahsia yahudi tuh…

  • joegrimjow

    10 June, 2010 at 11:32 am

    1967 israel slamber je serang kapal uss milik amerika
    kat peraiairan antarabangsa lagi, banyak mati
    last2 us sokong jugak israel
    kekeke
    tak ke bodoh dan bebal?

    Mungkin belum sampai masanya untuk perang terhadap Israel dan Yahudi Zionis ni,

    yg ni ku xstuju
    perang ni tak semesti dengan bullet or kete kebal
    perang idea, perang boikot, perang ilmu pun kire perang
    sebab tu kena start dari skrg dah

    kalau perang ilmu, entaj bile la nak menang, kekeke

  • Fitrihadi.com

    10 June, 2010 at 11:03 am

    yahudi tu sekutu amerika.. jadi diorang ada backup yg kuat.. dunia nak bertindak pun susah kalau Amerika pun sama je cam yahudi.. ermm yahudi semakin nonsense sekarang.. moga ada pembalasannya suatu hari nanti..

    • ariff

      10 June, 2010 at 1:20 pm

      Yang tu sanction atau sekatan UN terhadap Iran. Iran tak boleh beli helikopter penggempur dari mana-mana negara dalam dunia ni, dan bermacam-macam lagi benda yang ada kaitan ngan perang. Sanction ni dilakukan atas sebab Iran buat projek tenaga nuklear dia. Untuk mengadakan sekatan macam ni, semua kuasa-kuasa besar dalam UN kena berbincang dan mengundi sama ada nak buat sekatan atau tidak.

      Just info tambahan =)

    • ariff

      10 June, 2010 at 1:22 pm

      Rasanya Malaysia punya kuasa ketenteraan ni bukan untuk menyerang negara lain, tapi untuk mempertahankan negara sendiri. Kalau kita hantar askar pergi Israel sana, sekutu Israel kat bawah tu pulak yang akan hantar askar ke tanah kita. Susah.. susah..

  • Affan

    10 June, 2010 at 4:14 am

    Oh, menarik ayat Al-Quran tu arif.
    Yang di maksudkan ialah kerajaan gharqad, mcm US, Arab Saudi, Malaysia dan mana2 negara Islam yang bersekongkol dengan Yahudi Laknatullah!

    Kalau nak tahu lagi apa maksud aku, baca entry Ustaz Nasruddin Tantawi.

    Btw, cuba tgk entry terbaru kt blog aku yang tak seberapa tu.
    Bodoh gak diorg ni sbnrnya.

  • engku alia

    10 June, 2010 at 3:46 am

    uish ko ariff. seram weh aku duduk egypt ni dokat bona ha.soblah ajo.
    last year masa diorg serang gaza, setiap jam ade jet yg lalu =_=”
    and masa flotilla tu kene serang pon, ada jugak dgr jet2 yg lalu. adoi
    and aku pon xpaham dgn pm sini.ish3.
    perkara mcm isu gaza dan israel ni kitorg student sini tak boleh cakap sebarangan,isu sensitif, kalu x ha,habes le duduk dlm penjara bawah tanah. =_=”

    aha lagi satu, ko dah dgr dah MP pokok sena bahas pasal isu Malaysia-israel?

    • ariff

      10 June, 2010 at 4:06 am

      hmm.. tak dengar lagilah. Ni just pendapat peribadi je.. Akan sampai satu masa, perang tu akan berlaku jugak.