Pekerja Yang Setia Dengan Majikan Lebih Daripada 2 Tahun Dibayar 50% Kurang Daripada Sepatutnya

pekerja setia

Saya dah pernah nampak orang yang ada degree kerja >4 tahun tapi gaji tak cecah RM4k.

Saya dah pernah nampak orang yang ada degree kerja >6 tahun tapi gaji tak ceceh RM5k.

Kesimpulannya, this statement ni memang ada kebenarannya. Bila anda setia terlalu lama di sesebuah syarikat, anda disayangi dan pada masa yang sama dipijak oleh majikan.

Always have an exit plan and always be brave to face the real world. You will always be underpaid if you are a worker. Ingat ni sampai bila-bila.

Boleh baca artikel penuh Employees Who Stay In Companies Longer Than Two Years Get Paid 50% Less.

Saya dah mengantuk. Tak larat nak ulas panjang-panjang.

14 Comments

  • izzati

    11 August, 2014 at 5:46 pm

    Mmmmm org yg taraf spm pon dpt gji 4k. Ni kn sy diploma kos pgurusan dan pentadbiran Islam yg x pasti dpt gji2k Jika dah krja sthun atau lebih. Allah.

  • yusri

    27 June, 2014 at 4:26 pm

    Kelebihan bekerja di sektor swasta ialah gaji boleh demand based on qualification and workload. Kalau nak lebih lagi perlulah lompat company hehe.

  • Nije

    26 June, 2014 at 9:06 am

    Setuju dgn Ariff. Ade baca artikel lau nak lompat kerja, kena cari yg penambahan gaji paling kurang 1K daripada gaji yang sedia ada. Baru terasa bezanya.

    • izzati

      11 August, 2014 at 5:41 pm

      Ada abg saudara lulusn diploma sains komputer kja dgn ank buah syarikat zakat x tahu bpe lama Tpi skrg dah jadi ceo lak. Gaji cecah 11k. Rezeki dia.

  • akak tulip

    25 June, 2014 at 8:37 pm

    Klu mcm saya ni adakah patut saya tukar kerja? 6thn disini..beza gaji dr thn 1 hingga thn ke 6 ni cuma 1k saja..hikhik

    • Ariff

      25 June, 2014 at 10:13 pm

      Hadooi… Kalau akak jump, at least boleh dapat 1k lagi (based on qualification and position)

      Tapi tengok benefit gak la. Comparable ke tak

  • UpProfits

    25 June, 2014 at 11:14 am

    Memang ada kebenarannya..sebab tuh ramai yang suka lompat kerja..alasan sebenar bertukar kerja bukan sebab suasana kerja tuh sebaliknya sebab gaji yg tak setimpal dengan beban kerja..

  • Cikgu Hairul

    25 June, 2014 at 10:48 am

    Setuju sangat. Majikan suka ambik kesempatan dengan orang2 macam ni. Di pihak pekerja pulak, sudah berada dalam zon selesa. Tak berani nak cari keja lain.

    Kalau nak lompat keja pun jangan terlalu kerap. Nanti bakal majikan akan nilai kita sebagai seorang yang tak setia, tak ada komitmen dan bermasalah menyesuaikan diri..

  • ryz

    25 June, 2014 at 9:30 am

    ada company yg appreciate staf lama & bagi increment according to xprience & education… mksudnya, tiap2 tahun naik byk & di sponsor smbung blajar pstu confirm beri jwtan baru dgn gaji/bonus yg sgt masyuk (‘sgt’ tu mksudnya bonus lebih 8 bulan la)…

    ada comp yg hampeh… huhuu

    dan klu nk lompat keje tu, x smestinya mnjanjikan gnjaran besar slpas tu.. takut trkena comp yg lagi teruk…ibarat kuar mulut boya then msuk mulut naga…hehe, mula2 je dpt offer besar pastu increment sket/xde lgsung & no benefits…
    lain la brnasib baik dpt comp bgus, like my fren.. for 5 yrs dia duk tukar2 keje sbgai chemical engineer (dia resign setiap kali lps comp lama bgi bonus..haha), finally skang dia maintain.. after dpt comp yg byar dia 5angka & jwtan project manager…he’s my age tpi gaji dh besooo… jeles :)

  • Nurul

    25 June, 2014 at 9:08 am

    Agree sangat2 dan mmg betul..cth plg dkt, dpn mata..my sister..
    already 5yrs worked at an international bank..but her salary hmpir sma dgn sy yg bru 3thn keje kt company biasa2 je..
    sgt kasihan kt dia..huhuhu