Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/mydailyt/public_html/ariffshah.com/wp-content/themes/aden/functions.php on line 1424

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/mydailyt/public_html/ariffshah.com/wp-content/themes/aden/functions.php on line 1425

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/mydailyt/public_html/ariffshah.com/wp-content/themes/aden/functions.php on line 1426

Mana Perginya Sitelinks Itu?

Aku rasa betullah teori aku sebelum ni, kalau tukar theme, site structure atau reka bentuk blog berubah dan sitelinks yang telah diberikan oleh Google hilang serta merta. Agak sayang gak sebenarnya dengan sitelinks tu, kalau nak tunggu dia generate memang akan mengambil masa yang lama. Dalam entri Dapat Google Sitelinks, aku ada ceritakan serba sedikit pasal Google Webmaster Tools, jadi perkara paling asas untuk dapat sitelinks adalah dengan mendaftarkan blog anda di Google Webmaster Tools. Kepada pengguna blogger.com lagi senang nak daftar sebab tak perlu letak verification code. Google akan detect sendiri blog korang melalui akaun Google korang. Jadi log in dan terus add blog korang.

Sitelinks ni terhasil dengan lebih cepat bila ada entri korang yang memang popular dari dulu sampai sekarang atau blog korang tiba-tiba jadi terlebih popular. Macam masa blog.ariff masuk Kosmo dulu, rasanya banyak sitelinks yang aku dapat. Kepada pengguna WordPress self hosted, pastikan korang verify blog korang menggunakan html file yang diberi dan bukan meta code sebab setiap kali korang tukar theme, meta code tu hilang. Jadi kena buat balik semua sekali lagi.

Jadi adalah dinasihatkan kepada yang dah ada sitelinks tu kalau nak tukar theme, tukar la setahun dua kali je. Jangan tiap-tiap bulan nak tukar. Lain la kalau blog korang memang sentiasa femes dan meletup-letup..

2010/2011 Premium Sponsor

Vote For Me

29 Comments