Jogging @ Bukit Kiara

Kepada yang tak pernah sampai sini, Bukit Kiara ni betul-betul belakang TTDI. Patutlah harga rumah kat sini semua boleh tahan mahalnya.

20140419-190350.jpg

Cuma satu perkara yang ironik kat sini ialah, orang datang sini kononnya nak jogging tapi diorang ni kalau boleh nak drive kereta naik sampai atas bukit sebab tak sanggup park jauh. What’s the point? Kalau nak bersenam, make full use of the time la.

20140419-190400.jpg

Budak-budak SMK TTDI buat event merentas desa kat sini pagi tadi.

20140419-190415.jpg

Air bukit. Boleh di minum.

20140419-190428.jpg

20140419-190435.jpg

20140419-190444.jpg

Memang ramai datang sini terutamanya hujung minggu. Hopefully tempat ni akan dipelihara sampai bila-bila. Hari tu terdengar gak ada developer nak buat projek dekat area ni. Tak tau apa jadi pada plan diorang.

Teringat kat Moscow dulu, setiap bandar ada taman. Jadi, waktu summer memang best boleh melepak kat taman dan jalan-jalan sambil usha awek Russian. Old times..

10 Comments