Interview Kerja

Esok ada interview. Nervous walaupun dah pernah merasa sendiri banyak kali application kerja dan summer internship kena reject. I think it flows in the family. My mom pun jenis yang nervous kalau buat presentation untuk kerja depan orang ramai.

Untuk interview ni, I think I stand a good chance. Ada kekuatan saya yang mereka perlukan.  That’s an advantage but I’d rather not get too confident. Terkeluar sikit daripada bidang utama semasa saya belajar, tapi gaji dan elaun still sedap. Long term, job security memang ada.

Ingat nak cari baju kemeja warna pink. heheh.. kalau pakai kemeja pink bolehlah masuk contest ni. Tapi tadi malas pulak nak cari. Jadi esok memang pakai baju kemeja sama dengan masa menang award hari tu la.. Kalau ternampak saya kat Mid, tegur-tegurlah.. Interview dekat-dekat situ.

Wish me luck! Doakan supaya saya tak gagap atau apa-apa yang sewaktu dengannya.

47 Comments