Official Trailer Harry Potter & The Deathly Hollows

Check out trailer dia, perrggghh… Mantap! Untuk pengetahuan semua, Harry Potter & The Deathly Hollows ni adalah part terakhir dalam siri pengembaraan Harry Potter. Aku dah baca buku dia dan cerita yang last ni memang terbaik! Tak sangka pulak diorang nak buat sampai dua part untuk movie ni. Macam ni barulah puas hati tengok.

Yang tak bestnya Part 1 Harry Potter & The Deathly Hollows ni mula tayang bulan November nanti. ah.. Makdsudnya aku tak dapat la tengok cerita ni kat GSC atau TGV di Malaysia dan terpaksa tunggu DVD kalau nak download version yang cantik. DVD tu entah bila keluar, paling awal 3 bulan lepas daripada tarikh release movie ni. Sigh~

Kat Moscow ni aku tak tau la mana nak tengok movie dalam bahasa Inggeris sebab kebanyakan movie luar yang masuk akan di dubbing dengan bahasa Russia. Sangat menyakitkan hati. Part 2 diorang tayang bulan Julai 2011, tapi tahun depan most probably aku tak balik Malaysia kot..

Jadi tak taulah bila aku boleh tengok movie ni. Nasib.. nasib..

18 Comments

  • MIEYRA

    21 August, 2010 at 5:42 pm

    i mmg xminat harry potter sgt.lau LOTR lynla….tp memandgkn ariff kta this harry potter best…maybe i can try watch.DVD kt umh i rm5 je…siap movie yg xkuar lg pn i dh tgk.hahaha….tp kn…i plg xske x-men…lau komik best je.ble movie lain nk mampos.cosutme tu yg xthn.tp pmilihan watak cm sme dlm kartun n komikla…lg satu street fighter.lg hampeh…LOL!k la….lau biar mmg i xbenti ckap.tp lau jmpe cm tikus je..heheh.bubye olss….

  • beba

    2 July, 2010 at 12:30 am

    saya rasa movie yang di adaptkan from novels (genre fantasy/magic etc) ni cuma lord of the rings jek yang saya rasa mmg gempak gile..harry potter mmg sangat best novel dier..and the last book mmg terbaik laaa..tapi semua movie2 dier from start sampai the latest ni macam kurang umphh laa..

    the same with eragon dlu..ade sket kureng compare ngan buku.. :D

    tapi tu semua pendapat saya laa..hehee..tp bagi buku genre2 lain ni cam I am Legend eventho dalam buku cerita dier mmg lain gile (cerita terjadi pada tahun 1970an and the book was written masa tahun 50an..dalam buku pakai palang kayu jek..dalam movie siap pakai besi tebal boleh control pakai remote lagi..hehe)..tp movie dier mmg diadaptasikan dengan baik…lagi2 will smith yang berlakon..

    • ariff

      2 July, 2010 at 12:34 am

      Yup. Sebab novel version memang detailed, baca pun sedap. Bila tengok movie, diorang terpaksa potong banyak part supaya cost dan length tak terlalu besar dan panjang. Movie ni banyak pentingkan jalan cerita dan end story dia, bebanding novel yang pentingkan details and macam mana pembaca boleh bayangkan keadaan sebenar bila baca novel tu.

      Memang selalu tk puas hati gak, tapi better ada daripada takde kan? ^^

    • hanisaleeya

      2 July, 2010 at 1:23 am

      nis nak balik perlis esok. jom tengok sesama. nak g lepak2 kangar isnin nih.. wahaha… [ceh, belum apa2 da berangan nak g jenjalan..] nak g masukkan cek la.. wahaha..

  • Anwar Osman

    29 June, 2010 at 10:54 pm

    ini antara genre movie kegemaran aku. adventure/magic/ semua ada.
    agakya, penangan main RPG games Baldurs Gate kut sampai minat semua cerita2 yg ada magic dan monster2 mcm troll,giant apa semua tu.

    lord of the ring 1st episode dulu aku 3x masuk wayang beb.
    yg 2nd 2x masuk wayang.
    3rd pun 2x… punya gila kan.
    last baru beli dvd yg dlm kotak mcm buku tu. tp pirate lah.. hehehe

  • hanisaleeya

    29 June, 2010 at 10:48 pm

    Baca novel lagi best! Yeah! Mungkin tak akan tengok movie dia langsung. Jadi tak seronok sebab banyak babak yang dipotong. [Satu kepastian, memang ada babak yang akan dipotong atas dasar mengekalkan rating ‘U’. Mau2 boleh jadi SX kalau ditayang semua sekali ikut cerita asal. Siapa yang baca akan tau..]

  • keretapi

    29 June, 2010 at 10:47 pm

    AKU PEMINAT HARRY POTTER PALING FANATIK DALAM DUNIA.

    wahaha perlu ke caps lock?
    harry potter weh, bukan harry poRter. dulu Utusan Malaysia siap salah eja, aku rasa cam nak gi saman je –”

    baru nak buat blog pasal ni jugak. perkara yg paling dinantikan selama berbelas tahun akhirnya tiba!

  • huda

    29 June, 2010 at 10:45 pm

    I dah blog about this long time agoooooooo but quite shock sbb baru nak keluar kat tv3 tadi haha :P

    pape pun, cant wait for this one ! I tak baca langsung buku dia tapi I tengok movie dia dari awal. haha.

  • Huda Luna

    29 June, 2010 at 10:44 pm

    tak sabar nak tengokkK! suka sangat dgn cerita nih dari dulu. novel ada baca tapi tak habes. T___T

    kesian nye kat ariff xdpt nk tgk. xpe2 mesti akan ade nye DVDRip Harry Potter ni. nanti download lah. kat U huda selalu banyak yang laju ade. gamba pun cantik

  • SyimaSyaz

    29 June, 2010 at 10:37 pm

    wahh peminat harry…yayyyy tak sabar nak tgk last harry potter…saya baca dari 1 – last the deathly hollow