BIRU! Kegemaran saya!

IMG_0408

Warna biru memang sinonim dengan lelaki kerana ia melambangkan keyakinan dalam diri seorang lelaki. Sebab itulah korang selalu nampak saya memakai biru di mana-mana event. Warna biru boleh dipakai setiap hari dan diterima dalam semua acara. Ia adalah warna universal yang sesuai untuk lelaki dan wanita.

Oleh sebab itu, GUESS Watches telah melancarkan koleksi BLUE, iaitu koleksi jam yang menggunakan warna biru istimewa daripada GUESS. Check out jam saya daripada BLUE collection ni.

Bersesuaian dengan warna biru sebagai warna yang paling popular digunakan dalam koleksi fesyen GUESS, koleksi jam ini merupakan padanan yang sesuai dengan gaya fesyen daripada GUESS.

Kombinasi warna rose gold dan honey brown pada jam GUESS saya menampakkan kelainan di situ dengan wow factor yang tersendiri.

Paling penting, kombinasi ini menampakkan ciri yang original dan berlainan daripada yang biasa.

Apa yang saya suka tentang koleksi ini:

  • Tona warna biru GUESS yang unik dan original, tiada pada jenama lain.
  • Sesuai untuk dipadankan dengan jeans dan memang saya pakai jeans all the time.
  • Jenama yang terkenal, I mean siapa tak kenal GUESS kan?
  • Sesuai dipakai ketika berkerja and bersantai

 IMG_0457-2

Ini adalah jam GUESS saya, model W0500G1.

Ciri-ciri:

  • Dial colour: Biru
  • Case material: Stainless steel
  • Case colour: Rose gold
  • Band material: Leather
  • Movement: Chronograph
  • Kalis air: 50 meter

Casing warna rose gold ni memang menarik. Lain daripada yang lain. Sesuatu yang baru daripada warna casing jam lain seperti hitam, silver dan sebagainya.

Fungsi tarikh pada jam memang wajib ada. Fungsi chronograph adalah bonus selain menampakkan jam ini dan pemakainya lebih sofisticated. haa.. gitu.

Kombinasi warna rose gold menampakkan sedikit vintage look pada jam ini. Ianya tidak keterlaluan dan masih lagi sesuai dipakai untuk golongan yang sentiasa kelihatan muda remaja.

Korang akan nampak saya pakai jam ni dengan lebih kerap di mana-mana event pada masa hadapan. Boleh tengok dengan lebih dekat nanti.

Overall, jam ni memang sesuai untuk kegunaan dan stail hari-hari biasa saya, tak kisahlah ketika bekerja, bersantai, siang atau malam.

Untuk info dan koleksi jam GUESS yang lain atau untuk cari kedai yang berhampiran, sila layari http://guesswatches.com/fashion/blue-printf14 Terdapat banyak jam tona biru yang menarik untuk lelaki dan wanita!

Memang berstylo! Manakah yang anda minati? Bagitau saya dalam ruang komen di bawah.

Oh ya! Sertailah peraduan Guess Go Blue! Hadiah Utama berjumlah RM3000 Voucher Guess! Anda boleh dapatkan lebih informasi dengan melawat GUESS store and GUESS store aksesori di merata Malaysia! Memang BEST!

By Ariff

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

8 comments

Comments are closed.