Baru Dua Bulan

That’s what we thought. Dengan kiraan ala kadar dan kelayakan saya sebagai calon SPM A1 subjek Biologi, ingatkan barulah nak masuk minggu ke-8 baby dalam perut ibunya.

Siap dah bajet kalau pergi Europe hujung April tahun depan kira boleh lepas lagilah. Yes, we bought a ticket for Europe next spring too. Tapi beli tiket ni sebelum tau wife dah conceived.

Dan sebab itu jugaklah saya tangguh pergi scan dulu. Yelah, kalau sebulan nak masuk dua bulan scan manalah nampak sangat. Scan pagi tadi pun sebab nak check ok ke tak je.

Wife cakap kalau baru 8 minggu baby ni besar raspberry je. So tak expect apa-apa. Just nak tengok peringkat awal ni. Plenty of time to go.

Screen Shot 2014-12-08 at 10.53.11 PM

Bila scan je pagi tadi, masha-allah. Baby dah ada kepala, tulang belakang dah nampak, strong heart beat, kira-kira 168g. Part dengar heart beat dan nampak jantung berdegup tu yang buat saya speechless tu. Tak terungkap dengan kata!

Bukan lagi dua bulan, tapi ~ 16 weeks dah!

IMG_5047.JPG

Alhamdulillah.

So most probably Europe next spring akan dibatalkan. Takpelah. Kalau ada rezeki promoted jadi manager boleh lah tinggal kat Zurich sebulan dua. Mana tau rezeki baby kan.

Dua bulan lah sangat!

21 Comments