Red Tube Malaysia

Ah. Sudah. Takkan Ariff Shah ni buang tebiat pulak. Ish.. ish.. ish.. Ko layan Red Tube ke Ariff Shah? Tapi ada ke Red Tube Malaysia? Hebat betul kalau ada.

Takdelah. Saje tajuk buat gempak. Hari ni nak ajar sket pasal Google Insights for Search. Ni agak advance sikitlah, memang gunanya untuk cari trend dan keyword popular Google masa kini. Aku rasa ramai blogger otai-otai kat luar tu yang guna Red Tube Malaysia Google Insights, tu sebab banyak orang masuk blog mereka dari search engine.Pertama sekali pergi Google Insights.

Search Red Tube, country - Malaysia

Aku guna “Last 30 days” walaupun ada option untuk 7 hari lepas (last 7 days). Biasanya kalau last 7 days ni mungkin tak dapat result sebab bilangan data tak cukup (baru berapa juta pun pengguna Internet Malaysia yang gunakan Google). So berpuas hati je la dengan data yang dapat dikumpulkan sepanjang 30 hari yang lepas.

Result search Red Tube Malaysia

Result yang kita dapat hasil search keyword Red Tube Malaysia. Kita dapat tahu bahawa:

  • Orang Pahang (ataupun tinggal di Pahang) sangat berminat dengan Red Tube kat Malaysia ni.
  • Second place orang Johor.
  • Diikuti Wilayah Persekutuan dan Selangor.

Kat bawah tu kita boleh lihat apa keyword lain yang orang guna yang mungkin berkaitan dengan Red Tube Malaysia ni. Jadi dengan data tu pandai-pandailah kita guna keyword mana yang sesuai dalam blog kita supaya bila orang search guna keyword yang berkaitan, kemungkinan akan keluar la blog kita.

Kalau nak hottest searh keyword, dekat search terms tu biarkan kosong, country Malaysia dan kali ni boleh buat search for last 7 days. Result dia adalah hottest keyword yang orang search kat Google sepanjang 7 hari lepas. Tengok rising searches, kat situ yang mahal. Kalau blog korang SEO bagus, pandai guna keywords yang ada kat situ trafik memang masyukk.. Search term hidup berani untuk gagal takde pulak..

Rising searches, takde Red Tube Malaysia. Nasib baik..

Jadi itulah dia. Gunakan tanpa was-was. Ada soalan?

No, no. Red Tube Malaysia tak wujud. Cukup-cukup la buat dosa tu. Blogging lagi bagus boleh dapat duit, tapi blog ni bukan pasal buat duit tau.

Ariff Shah: Entri ini sesuai diposkan di Facebook page anda atau di retweetkan, kasi ‘mereka-mereka’ itu terkenaaa… hahaha.. Oh ya, hentikanlah bakar-bakar gereja tu.. tapi aku rasa banyak unsur sabotaj nih. Ada ‘invisible hand’ kat sini.. Jaga-jaga..

 

Comments

  1. fatimah samsuddin says

    bro, sy x pernah tau pn pasal red tube tu.. n td bru search kat google.. bru tau bnda alah ape sbnrnya redtube tu.. hahaha
    .-= Cerita terbaru fatimah samsuddin.. ‘LUKISAN JALANAN’.. heh.. cantik wehhh.. =-.

  2. Hafiz Mohd says

    nice info from this blog yeah….good..
    .-= Cerita terbaru Hafiz Mohd.. Blogger And Followers, Do They Need Each Other? =-.

  3. aizuddin says

    tajuk panas pulak..nasib baik xd..huhu
    .-= Cerita terbaru aizuddin.. Blogger in Draft : Default Dashboard Blogger yang cun =-.

  4. Mr. Cuz says

    entri yang bagus untuk di praktikkan ni bro..hehe aku akan try sebentar lagi..hehe
    red tube xbaik kalau di layan..3gp xpe..wakaka
    .-= Mr. Cuz´s last blog ..Aku, Blog dan … =-.

Trackbacks

  1. Red Tube Malaysia | blog.ariff…

    Ah. Sudah. Takkan Ariff Shah ni buang tebiat pulak. Ish.. ish.. ish.. Ko layan Red Tube ke Ariff Shah? Tapi ada ke Red Tube Malaysia? Hebat betul kalau ada….

  2. Red Tube Malaysia | blog.ariff…

    Ah. Sudah. Takkan Ariff Shah ni buang tebiat pulak. Ish.. ish.. ish.. Ko layan Red Tube ke Ariff Shah? Tapi ada ke Red Tube Malaysia? Hebat betul kalau ada….