Tetamu Dari Singapura

Keluarga saya besar. Cukup besar sampaikan kadang-kadang memang terlupa nama sebab tak lama dah jumpa. Datuk (belah ayah) orang Singapura ada adik beradik ramai dan sampai sekarang masih rapat. Masa muda-muda dulu, dia sebagai anak sulung banyak bantu adik-beradik dia jadi sampai sekarang ikatan kekeluargaan tu masih rapat. Umurnya dah dalam 80-an (or almost) tapi…

Ayam Panggang Moscow

Hari ni panggang ayam. Semuanya sebab terikut ada kawan sorang ni panggang ayam the day before. Ingatkan stove kat dapur tu dah tak boleh guna. Bangun awal (takdelah awal sangat pun, pukul 10 la jugak :p) untuk keluarkan ayam yang beku daripada freezer. Letak je dalam sinki dengan air panas free flow. Sejam lepas tu…

New Year 2012 @ Red Square, Moscow

Kalau duduk oversea, memang mereka sambut habis-habisan New Year ni. Dah jadi adat. ¬†Jadi bila dah 5 tahun tinggal kat Moscow tapi tak pernah pergi Red Square sempena New Year adalah sesuatu yang tak patut. Tahun ni taklah sesejuk tahun-tahun sebelum ni. Kalau sebelum ni salji dah bertimbun dan cukup untuk kambus orang, tahun ni…

12345