Tulis & Menang – RM250 Untuk Dimenangi!!

Kontest Tulis & Menang adalah anjuran bersama sitikus.com, orange4k.com & ariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.com, mrs.kay.my & myliriklagu.com

Takde idea nak tulis blog? Nak tulis blog dan menang duit? Senang jer.

Ceritakan tentang blog anda/blog kegemaran anda. Apakah keistimewaan blog anda/blog kegemaran anda?

Syarat & Prosedur Tulis & Menang ariffshah.com

1. Tajuk entri mestilah Tulis & Menang ariffshah.com
2. Paparkan banner pertandingan yang dilinkkan ke sini.
3. Copy dan paste text ini di bawah banner disertakan dengan link:

Kontest Tulis & Menang adalah anjuran bersama sitikus.com, orange4k.com & ariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.com, mrs.kay.my & myliriklagu.com

4. Sila nyatakan dari mana anda tahu kontest ini.

Saya tahu kontest Tulis & Menang ariffshah.com dari blog ariffshah.com

5. Tuliskan cerita anda dalam bahasa Malaysia. Entri terbaik menang! Setiap peserta boleh memilih untuk menulis kedua-dua buah topik atau salah satu sahaja. Jika memilih untuk menulis kedua-dua buah topik, penyertaan mestilah diasingkan ke dalam 2 entri berbeza. Prosedur yang sama mestilah diikut.
6. Boleh menulis tentang blog penganjur dan penaja, namun itu tidak akan memberi sebarang kelebihan kepada anda.
7. Tinggalkan link entri anda di ruangan komen.
8. Berdasarkan bilangan penyertaan, hakim akan memilih beberapa entri terbaik.
9. Pemenang akan dipilih berdasarkan voting. Pemenang untuk kategori Entri Paling Popular akan dipilih berdasarkan voting.
10. Tarikh tutup akan diumumkan kemudian.
11. Penganjur berhak mengubah sebarang syarat dan perturan sepanjang pertandingan dijalankan.
12. Kegagalan untuk mematuhi syarat dan prosedur akan menyebabkan entri anda tidak dikira.

Syarat & Prosedur Referral Terbanyak

1. Lakukan apa sahaja (Share di Facebook, Tweet, blog anda) untuk mendapat seramai mungkin menyertai kontest ini.
2. Sesiapa sahaja boleh menyertai kontest ini dan anda tidak perlu menyertai kontest Tulis & Menang ariffshah.com.
3. Pemenang untuk Tulis & Menang juga layak untuk memenangi hadiah Referral Terbanyak.

Entri Paling Popular

Semua peserta layak untuk bertanding dalam kategori ini. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian terbanyak mereka dapat daripada orang ramai. Hanya SATU pemenang sahaja akan dipilih.

Penganjur & Penaja

Ribuan terima kasih kepada kontest partner a.k.a penganjur dan penaja hadiah untuk kontes Tulis & Menang ni. Tanpa mereka, kontest ni tak akan dapat direalisasikan. Cuba ambil masa sikit untuk singgah ke blog/website mereka.

# SiTikus.com

Sitikus.com adalah sebuah blog interaktif dan berinformasi. Dengan layout yang kemas & bersih serta content yang sentiasa fresh, memang tempat yang sesuai untuk bersantai-santai di alam maya ni sambil mengetahui sesuatu yang baru. Recommended to all bloggers, jom lepak cuci mata kat sini!

Quoted from SiTikus.com | Sitikus Dot Com suka sangat internet, kereta, makan, jalan-jalan, photografi, grafik, photoshop, gosip, membebel, kejuruteraan dan apa saja yang berkenaan teknologi, komputer, berita yang hot dan banyak lagi. Kalau nak tulis semua memang jadi blog berita la plak kan.. So itula yang korang dapat jumpa dalam Sitikus Dot Com ni.

# Orange4k.com

Quoted from Mr.Kay | Orange4k – Bukan Omongan Kosong. Blog peribadi yang telah muncul pada penghujung tahun 2005 dimana Mr Kay meluahkan segala pendapat dan pandangan peribadi, berkongsi maklumat, tips mengenai teater, filem, cinta, lawak, geek, perhubungan dan hampir apa saja.

Kalau ikut kategori blog yang aku explain dulu, ni blog personal la; macam blog aku gak :D Tapi aku rasa ni blog personal yang serba boleh. Macam-macam topik Mr. Kay ni kupas. Tak bleh blah~ Ntah mana dia dapat idea aku pun tak tau da..

# Kujie2.com

Blog seorang ibu. Menceritakan kisah dan pengalaman hidup sebagai ibu dan isteri serta pandangan peribadi tentang isu hangat masa kini. Terdapat juga segmen Rumahtangga yang memberikan tips dan panduan rumahtangga dari pengalaman lebih 18 tahun berkahwin. Sesuai sangatlah untuk dibaca oleh semua lapisan masyarakat, tak kira yang dah kahwin, baru nak kahwin atau baru nak sibuk-sibuk berdating. Pembacaan yang menggalakkan anda berfikir dengan matang.

Kujie juga terkenal dengan segmen Bersama Kak Kujie di GengBlogger.com suatu masa dahulu di mana dia berkongsi tips dan tutorial untuk pengguna Blogger/Blogspot. Sila hubungi Kujie jika anda memerlukan sebarang bantuan yang berkaitan.

# Mrs.Kay.my

Tak salah lagi, isteri kepada Mr.Kay. Sempoi dan relax sahaja, tiada yang serius.

Quoted from Mrs. Kay | This is my blog, my space, my thoughts and my oppinions..
but on top of it all, I just dont say much..

# MyLirikLagu.com

Gudang lirik lagu. Rasanya hampir kesemua lirik lagu-lagu popular ada kat sini termasuk lagu-lagu nostalgia zaman 80-an 90-an dulu.. Mantap ah! Lagi satu tak semak sangat dengan iklan yang terlalu padat dan berkelip-kelip macam sesetengah laman lirik lagu. Saya suka!

Quoted from MyLirikLagu.com | Sasaran kami adalah untuk menjadi blog lirik lagu terbesar di Malaysia dan seterusnya di dunia. Setakat ini kami mempunyai 755 lirik lagu dengan 290 artis solo/berkumpulan.

Hadiah

  • Tempat pertama: Wang tunai RM70
  • Tempat kedua x 3: Wang tunai RM30
  • Tempat ketiga x 2: Wang tunai RM20
  • Referral terbanyak: Wang tunai RM30
  • Entri Paling Popular: Wang tunai RM20

P/s: Pemenang untuk Tulis & Menang juga layak untuk memenangi hadiah Referral terbanyak.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

130 Comments