Tulis & Menang – RM250 Untuk Dimenangi!!

Reading Time: 3 minutes

Kontest Tulis & Menang adalah anjuran bersama sitikus.com, orange4k.com & ariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.com, mrs.kay.my & myliriklagu.com

Takde idea nak tulis blog? Nak tulis blog dan menang duit? Senang jer.

Ceritakan tentang blog anda/blog kegemaran anda. Apakah keistimewaan blog anda/blog kegemaran anda?

Syarat & Prosedur Tulis & Menang ariffshah.com

1. Tajuk entri mestilah Tulis & Menang ariffshah.com
2. Paparkan banner pertandingan yang dilinkkan ke sini.
3. Copy dan paste text ini di bawah banner disertakan dengan link:

Kontest Tulis & Menang adalah anjuran bersama sitikus.com, orange4k.com & ariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.com, mrs.kay.my & myliriklagu.com

4. Sila nyatakan dari mana anda tahu kontest ini.

Saya tahu kontest Tulis & Menang ariffshah.com dari blog ariffshah.com

5. Tuliskan cerita anda dalam bahasa Malaysia. Entri terbaik menang! Setiap peserta boleh memilih untuk menulis kedua-dua buah topik atau salah satu sahaja. Jika memilih untuk menulis kedua-dua buah topik, penyertaan mestilah diasingkan ke dalam 2 entri berbeza. Prosedur yang sama mestilah diikut.
6. Boleh menulis tentang blog penganjur dan penaja, namun itu tidak akan memberi sebarang kelebihan kepada anda.
7. Tinggalkan link entri anda di ruangan komen.
8. Berdasarkan bilangan penyertaan, hakim akan memilih beberapa entri terbaik.
9. Pemenang akan dipilih berdasarkan voting. Pemenang untuk kategori Entri Paling Popular akan dipilih berdasarkan voting.
10. Tarikh tutup akan diumumkan kemudian.
11. Penganjur berhak mengubah sebarang syarat dan perturan sepanjang pertandingan dijalankan.
12. Kegagalan untuk mematuhi syarat dan prosedur akan menyebabkan entri anda tidak dikira.

Syarat & Prosedur Referral Terbanyak

1. Lakukan apa sahaja (Share di Facebook, Tweet, blog anda) untuk mendapat seramai mungkin menyertai kontest ini.
2. Sesiapa sahaja boleh menyertai kontest ini dan anda tidak perlu menyertai kontest Tulis & Menang ariffshah.com.
3. Pemenang untuk Tulis & Menang juga layak untuk memenangi hadiah Referral Terbanyak.

Entri Paling Popular

Semua peserta layak untuk bertanding dalam kategori ini. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian terbanyak mereka dapat daripada orang ramai. Hanya SATU pemenang sahaja akan dipilih.

Penganjur & Penaja

Ribuan terima kasih kepada kontest partner a.k.a penganjur dan penaja hadiah untuk kontes Tulis & Menang ni. Tanpa mereka, kontest ni tak akan dapat direalisasikan. Cuba ambil masa sikit untuk singgah ke blog/website mereka.

# SiTikus.com

Sitikus.com adalah sebuah blog interaktif dan berinformasi. Dengan layout yang kemas & bersih serta content yang sentiasa fresh, memang tempat yang sesuai untuk bersantai-santai di alam maya ni sambil mengetahui sesuatu yang baru. Recommended to all bloggers, jom lepak cuci mata kat sini!

Quoted from SiTikus.com | Sitikus Dot Com suka sangat internet, kereta, makan, jalan-jalan, photografi, grafik, photoshop, gosip, membebel, kejuruteraan dan apa saja yang berkenaan teknologi, komputer, berita yang hot dan banyak lagi. Kalau nak tulis semua memang jadi blog berita la plak kan.. So itula yang korang dapat jumpa dalam Sitikus Dot Com ni.

# Orange4k.com

Quoted from Mr.Kay | Orange4k – Bukan Omongan Kosong. Blog peribadi yang telah muncul pada penghujung tahun 2005 dimana Mr Kay meluahkan segala pendapat dan pandangan peribadi, berkongsi maklumat, tips mengenai teater, filem, cinta, lawak, geek, perhubungan dan hampir apa saja.

Kalau ikut kategori blog yang aku explain dulu, ni blog personal la; macam blog aku gak :D Tapi aku rasa ni blog personal yang serba boleh. Macam-macam topik Mr. Kay ni kupas. Tak bleh blah~ Ntah mana dia dapat idea aku pun tak tau da..

# Kujie2.com

Blog seorang ibu. Menceritakan kisah dan pengalaman hidup sebagai ibu dan isteri serta pandangan peribadi tentang isu hangat masa kini. Terdapat juga segmen Rumahtangga yang memberikan tips dan panduan rumahtangga dari pengalaman lebih 18 tahun berkahwin. Sesuai sangatlah untuk dibaca oleh semua lapisan masyarakat, tak kira yang dah kahwin, baru nak kahwin atau baru nak sibuk-sibuk berdating. Pembacaan yang menggalakkan anda berfikir dengan matang.

Kujie juga terkenal dengan segmen Bersama Kak Kujie di GengBlogger.com suatu masa dahulu di mana dia berkongsi tips dan tutorial untuk pengguna Blogger/Blogspot. Sila hubungi Kujie jika anda memerlukan sebarang bantuan yang berkaitan.

# Mrs.Kay.my

Tak salah lagi, isteri kepada Mr.Kay. Sempoi dan relax sahaja, tiada yang serius.

Quoted from Mrs. Kay | This is my blog, my space, my thoughts and my oppinions..
but on top of it all, I just dont say much..

# MyLirikLagu.com

Gudang lirik lagu. Rasanya hampir kesemua lirik lagu-lagu popular ada kat sini termasuk lagu-lagu nostalgia zaman 80-an 90-an dulu.. Mantap ah! Lagi satu tak semak sangat dengan iklan yang terlalu padat dan berkelip-kelip macam sesetengah laman lirik lagu. Saya suka!

Quoted from MyLirikLagu.com | Sasaran kami adalah untuk menjadi blog lirik lagu terbesar di Malaysia dan seterusnya di dunia. Setakat ini kami mempunyai 755 lirik lagu dengan 290 artis solo/berkumpulan.

Hadiah

  • Tempat pertama: Wang tunai RM70
  • Tempat kedua x 3: Wang tunai RM30
  • Tempat ketiga x 2: Wang tunai RM20
  • Referral terbanyak: Wang tunai RM30
  • Entri Paling Popular: Wang tunai RM20

P/s: Pemenang untuk Tulis & Menang juga layak untuk memenangi hadiah Referral terbanyak.

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation. Currently pursuing Certified Financial Planner (CFP) qualification.

130 comments

  1. dah habis ke belum?gua nk joint ni
    .-= Cerita terbaru en tandas.. Sekali Dapat Award Daa =-.

    1. Dateline.. maybe hujung bulan ni, maybe kalau partner lain and sponsor suruh extend, saya extend la. So ada masa lagi nak buat. Kasi entri mantap punya ok!

    1. Yep. Thanks for creating a very good feature for that. If you check a couple post earlier, you can see that I’ve talked about this new awesome feature. We just simply love it!

    1. Kita pilih entri terbaik. Kalau dah terpilih tu nanti MAYBE akan buat voting sikit, tapi yang tu tak payah risau. Asalkan entri ko buat memang best dan memang terbaik, takde masalah. Boleh tengok contoh orang yang dah masuk

  2. Pingback: FormSpring
    1. Bila due tak penting, yang penting u take your time and buat entri yang paling best, padat dan mantap!

      1. hahahaha… nak join jugak la.. cam menarik je.. nak tulis pasal aper ye bro?
        .-= Cerita terbaru Frantz-Senpai.. G.HO.ST busted =-.

  3. Aiseh,Pemenang akan dipilih berdasarkan voting?Voting biasanya aku fail.tak pernah menang lagi by voting.Namun,hidup berani untuk gagal.Akan ku join contestmu ini Ariff….
    .-= Cerita terbaru eyriqazz.. Kisah Si Genius =-.

    1. tengoklah camne nanti. Voting tak semestinya 100% vote. Sekarang ni hantar entri yang terbaik jer.

  4. araiff, nak tulis, akak sedang mencari ilham lagi, kalau referral tu akak mmg suka.. akak buat yang tu dulu, nanti datang idea lampu akak, akak start menulis hehehhe,

    1. Boleh. cuma kena entri lain2 la. Tajuk kena sama, cuma tambah nombor je.. Tapi kalau menang satu entri terbaik je la dipilih.

  5. menarik.. rasa cam nak join.. tp x de idea.. hoho… ngan masalah tenet tak habis² ni terasa membantutkan skit perjalanan idea aku.. haha.. ape aku merapik ni? :P

  6. macam nak join..nanti aku fikir nak promosi blog siapa !

    aku baca entri ni sekali saja. tapi tak nampak tarikh tutupnya. skrol-skrol atas sikit, bawah sikit. tak jumpa. ke memang tak ada tulis?
    .-= Cerita terbaru aboi.. Hadiah? Admire? Kembang? =-.

    1. Tarilh tutup belum nak umu lagi. Kita kasi masa untuk orang buat. Kasi betul2 entri bagus masuk

  7. Menarik..bro aku confuse prosedur no. 5 tuhh..pasal topic. Ada 2 Topik? Topik yang aku nampak TULIS & MENANG arifshah.com. Mana lagi satu topik?

  8. menarik ni!
    kan baik klu ku bagi je 50 pound
    soh ko buat contest untuk ku
    heee
    xpe, anjur contest akan dapat ilmu lain
    persahabatan dengan blogger
    ;-)

    just friendly reminder
    dlu masa ku buat contest
    memang ramai yg join
    tp lepas tu
    entah nape ramai reader yang lari
    sampai skrg xtau nape…

    harap xjadi cam aku dulu
    ape2
    ku akan masuk
    huhu

    gud luk!!
    .-= Cerita terbaru joegrimjow.. WLC kini dilancarkan! =-.

    1. Oo. Macam tu lak. Maybe banyak sangat posting pasal kontest kot. Orang bosan. Readers ni macam saham la. Kejap bilangan dia naik, kejap turun. Yang penting, kita blog & have fun. Itu jer =)

      Takpe2. Next time kita anjur sama-sama lak =) Seronok anjur ramai2 camni, budget pun kuar sikit jer.

  9. memang menarik kontes ni.. wajib sertai
    .-= Cerita terbaru Mus.. Sedap Sangatkah Ikan Bakar Pasar Sim-Sim Sandakan? =-.

      1. oooOOO…kalau tak sure cemana nak menang..aku tak jadi nak masuk.nak baca org punya penyertaan ja la.best best.hhhhuhu.
        .-= Cerita terbaru fndrocka.. TERLANJUR, sedap bunyinya,buruk padahnya. =-.

        1. yang voting tu kita dah buat kategori lain, entri paling popular. jadi sekarang judge pilih entri terbaik, tapi kalau orang vote lepas tu menang entri paling popular, dapat duit lagi.

          senang. so baik masuk

    1. buat apa pun, confident tu penting. tanpa confident, asas kita tak kukuh. kita akan jadi goyah dan tak mampu lakukan yg terbaik. cuba ke tepikan semua benda, kumpulkan keyakinan dan sertai dulu contest ni. yg lain2 tu kemudian pk ;)
      .-= Cerita terbaru mrkay.. Jodoh Oh Jodoh =-.

  10. insyaAllah aku join kalau free..musim test sekarang ni..arap2 tarikh tutup lama lagi..huhu
    .-= Cerita terbaru aizuddin.. (Tutorial) Cara Sembunyikan Shoutbox Di Sidebar =-.

Comments are closed.