Top 3 Recommended Malaysia Web Hosting with Free Blogger to WordPress Migration

Reading Time: < 1 minute

This is a list of top 3 recommended Malaysia web hosting services for beginners. The plan are tailored for blogger from small to medium sized blogs. All of the hosting service stated here provide free data migration from your blog on Blogger to a new WordPress installation in your hosting account. From my survey, this is the main concern that Blogger users face when considering to transfer.

Depending on the hosting company, you may have to add up around RM30 – RM45 for a new domain, not unless you already have your own domain. From the reviews of current and past customers, these three web hosting companies provide the best support quality they could provide. Therefore, I’m recommending these three should you ever want to jump platforms from Blogger to WordPress.

Also, read the list and comments for popular web hosting companies in Malaysia.

[table id=3 /]

Senarai di atas adalah 3 pilihan terbaik syarikat hosting di Malaysia sekiranya anda ingin berpindah daripada platform Blogger ke WordPress. Ketiga-tiga syarikat ini memberikan perkhidmatan pemindahan data percuma daripada Blogger ke WordPress sekiranya anda menggunakan produk web hosting mereka.

Daripada survey saya, masalah utama yang dihadapi oleh pengguna Blogger yang ingin berpindah ke WordPress adalah berkaitan pemindahan data daripada blog mereka dari platform Blogger ke WordPress. Dengan perkhidmatan pemindahan percuma yang disediakan oleh syarikat hosting ini, anda tidak perlu risau lagi.

Sila ambil perhatian juga bahawa anda perlu menyediakan antara RM30 – RM45 untuk bayaran domain, kecuali kalau anda telah mempunyai domain sendiri. Ketiga-tiga syarikat hosting ini mampu memberikan kualiti servis yang terbaik. Oleh itu saya mengesyorkan anda memilih salah satu daripada syarikat ini sekiranya ingin berpindah ke WordPress.

Comments

21 responses to “Top 3 Recommended Malaysia Web Hosting with Free Blogger to WordPress Migration”

  1. Lawrence Vision Avatar

    Serverfreak yang khai nyatakan pun terbaik setakat ini saya gunakan memang takda masalah

  2. zalin Avatar

    TQ sharing info ni..rasa macam nak berpindah ke wordpress..

  3. Kazen Avatar

    thanks bro tunaikan permintaan ak…huhu kene review btul2 nie… tahun depan mungkin leh gune dah…tqvm :)

  4. AjeyyRawk Avatar

    teringin nak pakai .. abg Ariff sponsor laa kat saya satu .. hehe ;D

  5. Ekspresi Ruang Avatar

    teringin nk hosting sendiri tp tkt xlrt angkut duit sbb mmg mkn byk space klu dah smonya psl gmbr2 belaka.

    1. blackrosehunter Avatar

      ada plugin untuk compress size gambar tu bro..

  6. wazy Avatar

    Pakej sealserver tu menarik,hmm mungkin berguna untuk projek akan datang

  7. akubiomed Avatar

    Memilih pembekal hosting bukan mudah terutama khidmat bantuan selepas jualan amat penting.

  8. Liyana Lunia Avatar

    dah 5 bulan dengan datakl, so far puas hati, kadang2 tu ada la down sikit tp kalau blog rosak, msg dorg suruh elokkan 5 minit dorg dh balas. hehe takda la sakit hati sangat =/

    //takut nak edit blog sbb takda preview sebelum save tu isk

  9. Pacifista Avatar

    kalau tak silap aku, ada plugin yang boleh transfer entri dari blogger ke WP.dulu masa tukar ke WP memang ni la cabaran utamanya.lepas tu semua kembali macam yang dulu :)

  10. aminto Avatar

    mmg info yang sangat berguna..thnx ariff

  11. Fazreen Avatar

    yea selaserver.

  12. seribu pernak pernik ponsel android Avatar

    terima kasih bang ariff…informasi yg sangat bermanfaat…

  13. Lord Zara Avatar

    Aku masih takde hosting or domain sendiri.

    =.=”

  14. Aizan Fahri Avatar

    baru 2 hari pakai DataKL, alhamdulillah tiada masalah lagi. Berhati-hati nak membeli hosting, jgn beli hosting yang terlampau murah. harga normal untuk hosting di malaysia kira-kira rm100-160 untuk 1 pakej.

    semakin mahal tidak bermaksud semakin bagus kualiti servis. semakin murah juga tidak bermaksud kualiti buruk.

    hosting yang murah2 biasanya tidak di hos-kan di malaysia tetapi datacenter di USA seperti Denver dan sebagainya..

  15. puanbee Avatar

    betul betul pilih lah yang terbaik , kalau tak menyesal. sy sendiri pernah mengalaminya

  16. Ezany-Kun Avatar
    Ezany-Kun

    sedang dalam perancangan nak berpindah ke serverfreak.. hosting skang ni support agak teruk..

  17. ayu lilprincess Avatar

    berfikir-fikir untuk berubah ….=) nice sharing

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      kalau boleh sharekan kat sesiapa yang nak berpindah. Daripada pilih company yang takde support terbaik macam ni, susah nanti

  18. Amar Avatar

    Baitul Bytes Hosting pun free :)