Pesta Makanan Jepun Shogun Fest

Dapat jemputan ke majlis pelancaran Shogun Fest di Shogun Japanese Buffet Restaurant One Utama Khamis lalu. Shogun Fest diadakan untuk meraikan festival Cherry Blossom atau festival musim bunga di Jepun sekarang dengan pesta makanan. First time saya masuk restoren Shogun ni, jadi saya kongsikan gambar sebahagian makanan yang ada di sana.

Konsep restoren ini adalah buffet dengan bayaran yang agak murah dan berpatutan. Boleh lihat jadual ini untuk senarai harga buffet mereka.

Untitled Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Upacara pemotongan ikan Maguro (ikan tuna) seberat 100kg yang diterbangkan khas untuk majlis ini. Dapatlah merasa sushi fresh yang baru dipotong malam tu.

UntitledUntitled

Agak-agak berapa harga ikan tuna ni sekilo ye?

 

Comments

  1. iris says

    i love sushi very muchhhh..kat restoran nih ade tanda halal dari JAKIM tak? even yg buat nye melayu still perlukan tanda halal kann…

    • Ariff says

      macam-macam lagi yang boleh ditry. Rambang mata hari tu nak pilih yang mana satu

  2. says

    teringin jugak nk rasa makanan kat sane….tp kan camne yea nk mkn sdangkan kita xpasti cara hidangannye tu betul2 halal ke x…aku biase tfikir kalu nk mkan sushi ke tao ka tao ke…was2 ckit…ade info x bro camne tu bile dup negara orang cara pemakanan tu camne
    Entri terbaru Kazen >> Selamat Hari PekerjaMy Profile

    • Ariff says

      Untuk restoren Shogun ni, chef & ketua chef semuanya Melayu dan Islam. Jadi soal halal tu memang dah settle. Insya allah.

  3. ika says

    The second last photo, i believe the composition is more on the pretty lady rather than the huge fish, don’t you think so?

    :)

    • Ariff says

      haha.. mana ada!! The camera is focused on the fish okay. Poor composition on my part :p

    • Ariff says

      dengar cerita kat sabah seafood memang best. tak tau bila dapat ke sana untuk try sendiri