Malaysia Social Media Week 2012

Jadi blogger ni sebenarnya saje-saje nak menulis je. Tak pernah terfikir pun nak award-award bagai. Tapi bila industri semakin berkembang, maka perkara macam ni akan timbul dan di mana ada peluang, kita gunakan peluang tersebut sebaik-baiknya.

Malaysia Social Media Week 2012 adalah acknowledgement bahawa industri social media di negara kita semakin berkembang. Bila industri berkembang, maka duit banyak akan masuk ke dalam industri maka peluang untuk orang kebanyakan seperti saya cari makan bertambah. At least duduk depan komputer ada juga faedahnya.

Banyak aktiviti yang akan dijalankan sempena Malaysia Social Media Week nanti. Of course akan menawarkan hadiah (walaupun pada website tak tulis). Antara aktiviti yang saya minat nak join:

Senarai aktiviti lain boleh dilihat di sini. Cuma satu je, kena register dulu untuk join aktiviti tu semua. Siapa yang dah register untuk voting sebelum ni boleh log in je dan pilih aktiviti yang ingin disertai. Siapa yang baru register, silalah undi saya sebagai upcoming blogger of the year. Juga undi sponsor saya serta brader ensem ni sebab saya percaya mereka lebih layak menang award nanti.

Pilih aktiviti mana yang nak join dan submit penyertaan

Terus terang saya cakap, masa ni lah nak buat contact sana sini. Networking tu penting. Berkenalanlah dengan seramai mana pun orang tak kisah daripada bidang apa sekali pun. Who knows someday contact-contact tu boleh membantu kita.

Untuk info terbaru, sila dapatkannya di:

18 Comments