Keputusan #DiGiWWWOW Fave Tech Head & Kebodohannya

Reading Time: 2 minutes

Aku sebenarnya sangat terkejut sebab Amanz.my tak dinobatkan sebagai pemenang bagi kategori Fave Tech Head Malaysia untuk majlis anugerah Digi WWWOW. Nak tengok rupa site yang menang?

Design pun guna template biasa je..

Nampak macam site yang orang guna sebagai domain parking, ala yang jenis spam site letak Google ads. Aku yakin site ni nak apply Innity pun tak lepas. Site ni nampak sangat baru dibuat dengan Facebook fans pun tak sampai 100 orang kalau nak dibandingkan dengan Amanz.my yang mempunyai fans seramai 8000+. Google sitelinks pun takde lagi.Kalau nak tahu website tu success ke tak dalam search engine, tengok ada ke tak Google sitelinks. Itu petunjuk paling senang.

FAIL

Tak tau nak cakap apa, mungkin ada diskriminasi. Pihak Digi WWWOW pun sepatutnya pantau dulu laman web yang tersenarai tu, patut ke tak untuk menang. Website yang tak sampai 100 fans pun boleh  menang, kalau nak menipu pun agak-agak lah kan.. Jangan kantoi.

Aku tak tuduh, aku cakap ‘kalau’. Yeah. Mungkin fans The Techno Hut yang seramai 59 orang tu vote setiap hari barangkali. Bagus betullah fan mereka. Apa-apa pun, award ni memang tak melambangkan langsung pemenang tu sebagai Fave Tech Head Malaysia, tapi lebih kepada Failed Tech Site Malaysia. What a shame, DiGi..

Update: Ini adalah keputusan penuh DiGi WWWOW Award, di-copy terus dari Amanz.my. Yes, entri ini dipublish sebelum event tamat dan blog Techno Hut tu masih lagi belum diupdate saat ini. So much for a tech blog..

  1. Best Internet For All Idea : A.F.O Radio
  2. Best Internet Good Award : Petfinder.my
  3. Blogger of the Year : Anwar Hadi
  4. Fave Malaysian Female Online Celebrity : Stacy
  5. Fave Malaysian Male Online Celebrity : Nicholas Teo
  6. Fave Person Over 40 : Brandjontan
  7. Fave Person Under 15 : Let It Be
  8. Fave Tech Head : The Techno Hut
  9. Must-Follow Personality : Anwar Hadi
  10. Online Shop Of The Year : Karysma Beads and Sequins
  11. Online Story Of The Year : Suzuki AFF Cup
  12. Picture Of The Year : Beautiful White Orchid
  13. Top Kay Poh : Lee Zi Wen
  14. Top LOL : BlogSerius
  15. Top Makan-Makan Expert : OhMalaysia
  16. Video of The Year : Anwar Hadi

Posted

in

by

Comments

85 responses to “Keputusan #DiGiWWWOW Fave Tech Head & Kebodohannya”

  1. TENGGILING BERGULUNG Avatar

    erk.. tak pernah dengar pun blog tu..anyway congrats to anwar hadi..

  2. Adam Roslan Avatar

    Dia kira sebab ada ‘Tech’ kot boleh terus menang ;)

  3. Mohd Isa Avatar

    haha, memang agak terkejut la…mmg tak sesuai betullah dgn pemenang dia…

  4. Scarlett O'Hara Avatar

    Saya pun tak setuju dengan keputusan tu.Tapi nak buat camana?Dah nama pun undi.Terima jelah.Apa2 pun dah lebih 6 tahun guna Digi.

  5. Mr.Kerro Avatar
    Mr.Kerro

    mmg byk xbtulnya.. aku tgk pon mmg rasa xlayak je mng mlalui undian. Digi ptut lbih arif psl bnde ni

  6. izwannizam Avatar

    patutnya seorang blh undi satu kali saja.kalau lebih daripada itu,dah nampak tak berapa nak adil sebab mesti unsur2 favouritisme tuh tinggi..

  7. Evo Avatar

    Saya tak join, jenis vote ni tak boleh percaya sangat, yang menang tak semestinya berkualiti..

  8. akmalhilmi Avatar

    undian tak telus

  9. Afiffuddin Avatar

    Biasala, kalu bab vote kadang2 boleh dimanipulasi, contohnya mcm website kt atas tu. Hrm, walaubagaimana pun tahniah kpd Anwar Hadi, 3 awards tuuuu.. hehe!

  10. Syazwan Avatar

    gunakan sistem voting yang paling mudah dimanipulasikan. DiGi WWWOW Awards #FAIL

  11. serol Avatar

    something fishy.. hmm

  12. Pacifista - X Avatar

    macam tak patut menang pun.takde yang boleh dipertaruhkan untuk website tu pun…

    hmm…kenapa comluv macam ada masalah je ni,bro arif?

  13. yaaser Avatar

    Blog ariffshah.com tak join ke? Tapi Anwar Hadi mmang power la. Sekali 3 dia sapu!

  14. phoenixstudio Avatar

    btul3!tak femes lansung..

  15. Azah Avatar

    Jom kita #Bersih kan Digi.. err.. tp dia memang dah kuning dah… haih~ pilih bulu la tu…

  16. alex adriana Avatar

    yang penting anwar hadi menang. mmg layak takleh pertikai. heheh.

    takpela amanz takde rezeki kot

  17. reezluv Avatar
    reezluv

    aku tgk pun pelik..kata top…tapi aku tak kenal pun..kalau top mesti la semua orang kenal kan?gile ke ape Digi? kalau die pilih dari vote..susah nak nilai..patut yang top listed ni,kena la nilai dulu blognya..ni taktau la camne leh menang..hampeh semua pemenangnya..

    yup..Amanz memang patut menang..tak disangkal lagi..:D

  18. anastasyea Avatar

    Majlis anugerah pertama .. semua buat dalam keadaan tersedak dan cepat. Jadi senang² je kalau orang nak tipu. :)

  19. iema Avatar
    iema

    xde rezeki la kot..
    xpun boikot je digi..
    ahakss…

  20. che-armad.blogspot.com Avatar

    Juri tak bertauliah kot…

    Lagi pun baru 1st time…
    Main tangkap muat jer…

    Harap tahun depan ada lagi…
    Baru meriah blogspera…

    Aku memang terkilan Amanz kalah…
    Amanz patut buat Dwi-bahasa kot…

    Tak per…
    Hero mesti kalah dulu… (“,)

    p/s:

    Blog Anwar Hadi – Aku tak kenal pun blogger ni… sekali 3 dia rembat… kena add google readers ni…

    Blog Serius – Menang LOL… Tahniah Obe…

    Blog Nara – Tak Kay Poh pun…

    Blog Ben Asshari -No Komen…(Super-Follower)

  21. Bean Moreno Avatar

    kelakar lah result dia… tapi bukan rezeki aman kot kalau nak ikutkan kekuatan dari segi content sampai ke fans memang amanz layak menang…

  22. oni Avatar

    sorry guys, kalau tak sebab digiwwwow blog amanz pun gua tak kenal apatah lagi blog techno hut. serius blogger dlm winnerlist tu yg gua kenal obefiend je. kalah menang is not an issue pasal dari awal kite dah tau it is based on popular voting. vote2 ni bukan baru minggu lepas introduce, American Idol pun dan 10 season beb.

    1. intanizani Avatar

      komen yg bernas. agreed.

  23. Anarm Avatar

    taknak pakai nombo digi..

  24. shamizu Avatar

    amanz tak menang.
    Cuba lagi tahun depan.Harap digi lebih adil buat pemilihan tahun depan

  25. aizuddin Avatar

    tu la cakap banyak pun tak guna kalau tak undi..mb ramai yg undi blog tu walaupun macam tak logik je..tapi yg penting stacy menang online artis..lol

  26. nizam ijam Avatar

    kena sedas macam nie..hu2..
    mungkin susaha dia lebih last2 minit :)

  27. Mr.Bintang Avatar

    voting guna fb amat2 x seswai sbb tak telus.. hahaha..

  28. ekspresiruang Avatar

    mmg terkejut Amanz xmng. xpela, bukan rezeki tahun ni. mungkin tu blog staf Digi kot. huhuh

  29. aman Avatar

    thanks for the entri. maybe takde rezeki tahun nie kot. kena usaha lebih tahun depan. haha.

    1. eyra Avatar

      kau ttp menang dihati

    2. Twit N View Avatar

      rezeki2 gak aman, aku tetap emosi coz SANGAT TAK LOGIK ok blog tu utk menang, apa digi tak buat audit dulu ker, kata jer hari tu tutup kejap coz nk buang blog2 yg tak perlu dan tdk menepati syarat…

      sepatutnya waktu tu diorg tgk juga setiap blog adakah memang layak atau tidak masuk bertanding dgn membuat beberapa ujian penilaian ringkas…

      nmpknya standard anugerah ini masih lagi di bawah paras yg baik, iaitu sangat teruk…

    3. Enchik Nine Avatar

      Weh… Igt nk jumpa kau amanz… Adeh… Xp x jmpe… Anyway ak smpt amik gbr biz kad kamoo jer…

    4. Zaini Avatar

      Ko memang dah menang di hati banyak orang sebelum vote lagi.

  30. Piratz Avatar

    patutnya die orang tak auto approve dulu blog yang submit application… lagipun aku tengok blog tue tak macam fully tech…

  31. zool Avatar

    takpe la aman tak menang pun tak pe. janji kita support jadi loyal reader. tu lagi penting kot..

  32. sha myheart Avatar

    ketidakadilan berlaku di sini.

  33. syazana Avatar

    ariff, xpaham pasal site links tu.

    1. ariff Avatar

      oh. cuba google nama ariff shah. tengok ada beza ke x dengan yang dalam gambar tu.

  34. Amir Said Avatar

    5 hari sebelum undian tamat, aku dah DM si Aman pasal ranking untuk fave tech head. tapi dia tak perasan kot DM aku. xpelah tahun depan insyaallah aman boleh menang. :-)

    1. eyra Avatar

      tapi kau menang! :p

      1. Amir Said Avatar

        Hehe. Tahun depan korang kena la tolong vote Amanz. Kalau popular tapi takde orang nak vote pun tak menang.

        Contoh paling mudah ialah Dato’ Siti Nurhaliza yang kalah dengan Stacy. Siti dengan Stacy tu macam langit dengan bumi kot. haha.

        1. stacyfan Avatar
          stacyfan

          hellloooo kami fan stacy 400K+++ hari2 vote sekali sehari… fan ct mmg byk tp semua malas nk undi.. ertinya xlah minat sgt kahkahkah… watch n see stacy will make it to the top very soon.. love stacy <3

  35. Shahrulsite Avatar

    Tak adil…kena buat 8 tuntuan kat DiGi nih

  36. Emila Avatar

    Dia tengok pada vote LIKE. Kak Emila pun terkejut Amanz tak menang, I was there. Dia sepatutnya menang.

    Next time, professional judges should be involved.

  37. woot woot Avatar

    apelah..contest macam professional tapi result seems like rubbish = =

    1. samposmen Avatar

      biasala. dunia-dunia. ketidakadilan banyak berlaku. #haha

  38. TheSharkox Avatar

    Lepas tau tch hut tu menang terus aku ushar tengok. aku pun satu pendapat dengan kau.. nak bandingkan dengan amanz, memang amanz far better (in terms of followers la).

    sebenarnya sistem undian digi tu sendiri aku tak berkenan, hari2 boleh vote.. sepatutnya 1 vote sekali saja…

  39. wan hazel Avatar

    eh..ade ke blog tu wujud???blog cikai2 tu yang layak ke??pelik bin hairan…digi tak selidik dulu blog tu kot…nak wat bantahan pun tak guna..digi failed….

  40. Finalcross Avatar
    Finalcross

    Hmm,mmg sgt tk adil dgn kptsn award tu. Failed!

  41. nabel Avatar

    chill bro chill bro.
    yang aku pelik la ni, si anwaq hadi tu boleh dapat calon ramai orang jugak. Dia ni bloggeq jugak kaa? hehe :) hebat dia ni.

    1. ariff Avatar

      dia memang layak pun. Tengok sendiri la video dia, tak ramai pun yang boleh buat macam tu.

    2. eyra Avatar

      ye dia blogger

  42. mirul Avatar

    keputusan muktamad. tak boleh buat apa dah. hurm. takde rezeki kan.

  43. Pisyek Kumar Avatar

    Ok, aku dengar macam lawak jugak. keh keh keh. :D

  44. haiqal Avatar

    Aku rasa amanz kalah sebab site dalam bahasa melayu.Tak ramai orang selain melayu yang membaca blog bahasa melayu ni.Mungkin voters depa dari internationale.

    1. ariff Avatar

      Ni Malaysia, kalau kalah sebab guna bahasa Malaysia then aku rasa lesen DiGi tu patut tarik balik je.

      1. Rui Avatar

        Sangat setuju.

        1. Zinedine Zaiddin Avatar

          THIS IS MALAYSIAAAAAAA

          sabor je la bro aman~ cuba lagi next time!

  45. fadzioriq Avatar

    xper, event nih br first time~cillax~harap digi perbaiki lah perkara nih kemudian~

  46. fauzi nor Avatar
    fauzi nor

    Fail gila digi…

    FAILLLL la..

    huhuhu

  47. Ezany-Kun Avatar

    alexa rank 5 juta lbh.. entri pun xsampai 50 kot.. sumting fishy going on..

  48. naimulfirdaus Avatar

    kenapa boleh jadi camni?
    tak best betul la..

  49. suffer8zine Avatar

    aku suka ayat entri ni

  50. Admiral Hafiz Avatar

    aku drpd td duk godek2 blog tu…
    tp xde apa yg menarik
    serius…

    benda2 biase je yg diupdate

    Entry Terkini: Pelajar UMT Didakwa Menghina Lagu Negaraku

  51. sickchild72 Avatar

    bongoknye digi. aku nak aman menang. aku nak dia blanje aku ;(

  52. syafiq Avatar

    hahaha adat. nak cakap apa pun tak boeh juga. vote

  53. Kujie Avatar

    Domain tu baru dicreate pada 15/03/2011 – 119 hari!
    Alexa 5,208,899
    PR 1.

    Kalau utk kategori lain….voting popular mungkin boleh tetapi untuk kategori geek…agak tak geeklah keputusan ni!

    1. Ezany-Kun Avatar

      dia post entri backdate la camtu.. sbb ade entri bln januari.. pastu 1 entri sesat april thn lps..

    2. Ahmad Fikrizaman Avatar

      Rasanya ni paling geek sekali.. alexa macam tu, boleh menang.. hebat kot.. gila g33k la pemilik the techno hut tu..

    3. eyra Avatar

      terbaik lah hahaha

  54. Izwan Avatar

    penuh kat timeline twitter citer ni..tak tau la kalau ada judgement pasal content plak..techno hut ni review barang..amanz kasi news pasal latest tech yg kita tak dapat dia dapat dulu.. hmm

  55. Twit N View Avatar

    aku salahkan digi dan syarikat konsultan yg buat awards nie kerana kelemahan yg mengundang ketidakpuashatian aku dan teman2 lain bilamana amanz.my tidak menang…

  56. eyra Avatar

    PHAILEDDDDD

    1. http://arnamee.blogspot.com/ Avatar

      ku kecewa amanz tak menang :(

  57. hazwan Avatar

    pemilik blog rajin spam kot..promote org utk undi dia..kot la kan..

  58. Ahmad Fikrizaman Avatar

    SUmpah dowh aku sikit pun tak kenal sapa diorang ni.. kalau search pun tak pernah jumpa kat internet.. ye la.. fan pun 50 lebih kan.. memang fail la.. aku memang mengharapkan amanz.my menang.. Serius wtf!!

    1. Kreuger Avatar

      dengar pon tak pernah nama blog tu.

    2. arifcool Avatar

      serius fail!