Keputusan #DiGiWWWOW Fave Tech Head & Kebodohannya

Aku sebenarnya sangat terkejut sebab Amanz.my tak dinobatkan sebagai pemenang bagi kategori Fave Tech Head Malaysia untuk majlis anugerah Digi WWWOW. Nak tengok rupa site yang menang?

Design pun guna template biasa je..

Nampak macam site yang orang guna sebagai domain parking, ala yang jenis spam site letak Google ads. Aku yakin site ni nak apply Innity pun tak lepas. Site ni nampak sangat baru dibuat dengan Facebook fans pun tak sampai 100 orang kalau nak dibandingkan dengan Amanz.my yang mempunyai fans seramai 8000+. Google sitelinks pun takde lagi.Kalau nak tahu website tu success ke tak dalam search engine, tengok ada ke tak Google sitelinks. Itu petunjuk paling senang.

FAIL

Tak tau nak cakap apa, mungkin ada diskriminasi. Pihak Digi WWWOW pun sepatutnya pantau dulu laman web yang tersenarai tu, patut ke tak untuk menang. Website yang tak sampai 100 fans pun boleh  menang, kalau nak menipu pun agak-agak lah kan.. Jangan kantoi.

Aku tak tuduh, aku cakap ‘kalau’. Yeah. Mungkin fans The Techno Hut yang seramai 59 orang tu vote setiap hari barangkali. Bagus betullah fan mereka. Apa-apa pun, award ni memang tak melambangkan langsung pemenang tu sebagai Fave Tech Head Malaysia, tapi lebih kepada Failed Tech Site Malaysia. What a shame, DiGi..

Update: Ini adalah keputusan penuh DiGi WWWOW Award, di-copy terus dari Amanz.my. Yes, entri ini dipublish sebelum event tamat dan blog Techno Hut tu masih lagi belum diupdate saat ini. So much for a tech blog..

  1. Best Internet For All Idea : A.F.O Radio
  2. Best Internet Good Award : Petfinder.my
  3. Blogger of the Year : Anwar Hadi
  4. Fave Malaysian Female Online Celebrity : Stacy
  5. Fave Malaysian Male Online Celebrity : Nicholas Teo
  6. Fave Person Over 40 : Brandjontan
  7. Fave Person Under 15 : Let It Be
  8. Fave Tech Head : The Techno Hut
  9. Must-Follow Personality : Anwar Hadi
  10. Online Shop Of The Year : Karysma Beads and Sequins
  11. Online Story Of The Year : Suzuki AFF Cup
  12. Picture Of The Year : Beautiful White Orchid
  13. Top Kay Poh : Lee Zi Wen
  14. Top LOL : BlogSerius
  15. Top Makan-Makan Expert : OhMalaysia
  16. Video of The Year : Anwar Hadi

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

85 Comments