Hari Ini

[17 Februari 2010]

Hari in aku bangun pukul 6 pagi, ikut jadual ada kelas pukul 8.30. Jadi pukul 7.30 dah kena bertolak. Sampai kelas, cikgu takde. Kelas cancel. Aku balik.

Hari ni telefon rumah. Mak aku baru balik umrah. Masa dia tengah buat umrah tak call langsung. Malas kacau, dan aku rasa mak aku tak top up prepaid sebelum pergi. Kalau call pun berapa minit sangat dapat cakap, confirm putus sebab kredit dia habis untuk bayar roaming. Lagi kacau pulak nanti call putus macam tu je, so aku amik keputussan call lepas dia balik.

Hari ni aku jumpa ex-schoolmates aku. Satu batch, tamat persekolahan di Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka pada tahun 2004. Seronok dapat borak-borak macam dulu.. Kami berempat je. Tiga-tiga bakal doktor. Aku je bakal.. engineer? Oh. Masih belum tahu masa depan aku macam mana. [Baca entri Hidup Berani Untuk Gagal]

Kenapa lain macam ni?

Aku baru dapat sahaja email daripada … Aku terduduk. Berita yang aku dapat buat aku termangu seketika, macam pelabur yang sahamnya jatuh merudum.. Mengapa?

Aku mengambil keputusan untuk menamatkan hari ini. Semoga esok lebih baik.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

30 Comments