Reaksi Menarik Di Twitter Berkaitan Harga Minyak RON95 & Diesel Naik

Reading Time: 3 minutes

Mari kita tengok apa orang lain kata. Seronok tengok reaksi orang.


– Kakitangan kerajaan baru dapat increment hari tu..


– Saya salah seorang pengguna UOB One Card. 5% rebate + 1% Smart$ Cash (Only @ BHPetrol) + beberapa % lagi daripada point redemption


– hehehe… nasib baik ;)


– Perokok mesti tak kecoh sebab rokok naik 50 sen setiap tahun..


– Betul jugak. Berapa puluh juta sangkut kat loan PTPTN yang orang tak bayar :p


– Dengar cerita nak bayar outrider RM100 sorang per trip. Dengar cerita la..


– Apa cerita projek email tu ye?


– Kesian..


– Kadang-kadang kita perlu persoalkan tahap IQ wakil rakyat kita..

dan beberapa status menarik dari Facebook

1


20 sen je dan saya rasa subsidi memang perlu dikurangkan. Terpaksalah telan keperitan ni. Life must go on. Yang malas akan kekal di takuk yang lama sampai bila-bila.


Posted

in

by

Comments

30 responses to “Reaksi Menarik Di Twitter Berkaitan Harga Minyak RON95 & Diesel Naik”

  1. Hafizul Avatar

    Haha..macam2 lah mereka semua ni..

  2. Faiz Avatar
    Faiz

    kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya

  3. uncledoy Avatar

    semoga minyak kembali kepada sedia kala

  4. pinkbubblegumprincess Avatar

    hahahhaha dari semlaam lagi news feed facebook and timeline twitter semua pasal 20sen kui3..

  5. Fakarepain Avatar

    hehehe..banyak btol tweet y sarcasm..

  6. Myra Jay Avatar

    Macam2 luahan.. tapi itulah.. kita ni cuma rakyat je dan terpaksa menurut.

  7. myvitrd dot com Avatar

    perangsang untuk naikkan lagi ekonomi keluarga.. kena kuat kerja lepas ni.. bukan kuat tidur.. huhu.. (dalam hati merungut juga minyak naik.. hehehe )

  8. Hazmin Hamudin Avatar

    Nak buat macam mana. Kena la berusaha tingkatkan sumber pendapatan sedia ada. Kalau tak merana la jawabnya.

  9. sukma Avatar

    harga minya naik 0.20 sen tapi harga barang naik bertingkek-tingkek……

  10. Feroz Avatar
    Feroz

    Ini sebenarnye cara halus nak suruh rakyat berbasikal ke tempat kerja.

    Positif :

    -Kurang sesak
    -Udara segar
    -Badan sihat (Obesiti kurang!)
    -Jimat Wang

  11. saljuhumairah Avatar

    wah… drama kat sini lebih meriah… drama swasta tahun ni boleh menang dengan isu ni. sempat lagi kumpul semua koleksi ni… cayalah bro…

  12. yangbaik Avatar

    al sebab kepada kenaikan harga barang-barang pengguna yang mana memang menunggu peluang untuk menangguk di air keruh… lepas ni serius kena potong banyak gak bajet keluarga terutama bajet dapor…. kalau mak pak tak per lah makan nasi kuah minyak ikan goreng… anak-anak mana nak cekau ??? gawat-gawat

  13. yusri Avatar

    Dah macam pesta kat stesen minyak malam nie. Besok harga dah jadi 2.10. Bye2 1.90. Engkau akan menjadi sejarah huhu…… Kita tunggu harga barang naik plak pasni ye….

  14. Wan Gerrard Avatar

    hehe best baca mcm2 reaksi org

  15. akubiomed Avatar

    Kenaikkan 20sen boleh dikatakan besar dan jumlah liter minyak berkadar terus kurang. Lagi tidak masuk akal akan kenaikkan harga barang atas alasan kenaikkan harga minyak.

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Semua akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang bila harga minyak naik sebab takde kawalan harga dan pantauan pihak berkuasa terhadap isu kenaikan harga barang ni

      1. Azri Johan Avatar

        part ni yang tak best. haiyaa :'(

  16. Wan Avatar

    Aku dah nampak brader kereta depan ni bawak turun baldi nak isi minyak

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Serius? Dahsyat betul

  17. akak tulip Avatar
    akak tulip

    mcm nk meraung dgr minyak naik..travel jauh2 for working purpose…claim yg company bagi cukup2 lepas minyak ..tak kira lagi nk jaga maintenance kenderaan..huhuhu..

    hmm..lepas ni nasi lemak mak timah naik harga dan tak jumpa dah kuih 3biji seringgit kat jb ni..hahahahah -> apakah kelangsungan nya harga minyak dan kuih?

    1. Ariff Avatar
      Ariff

      Company punya mileage claim rate pun kena naikkan :p

  18. ZakieAzid Avatar

    stesen minyak 1 malaysia…..hurrmmm mungkinkah? mueehhee

  19. ejam Avatar

    marilah kita mengubah pendapatan diri dan keluarga, nak harapkan org bantu ubahkan memang tak ler kan.
    terima dan hadam jer kenaikan 20 sen tu walaupun pedih perut ni rasa..hehe

  20. Shahrul Avatar

    terpaksa la telan jgk 2posen tu :)

  21. diera tekikushika Avatar

    eheh. pam minyak 1 malaysia? =D

  22. cikgu naman Avatar

    HAHA

    memang tergelak dan makan dalam lah sesetengahnya

  23. titan Avatar

    haha..kelakar gak orang kita ni rupanya..

    benda yang dah memang pasti berlaku, dah berlaku. So, terima aje..

  24. Ekspresi Ruang Avatar

    expected….
    tapi reason pasal nak byr saman Halim Saad tu mmg best.

  25. Man Avatar

    hahahaha best baca pelbagai ragam..

  26. ann Avatar
    ann

    Saya student & dapat PTPTN. Tapi tak guna duit mak bapak untuk isi minyak hokayy…. Guna duit PTPTN tu lah untuk isi minyak, isi perut, dan memacam lagi. :) :) :)