Blog Self Portrait Pertama Malaysia

Reading Time: < 1 minute

Tak ramai sebenarnya yang berani buat macam ni. Maksud aku berani tunjuk muka. Aku sendiri pun tak berapa suka tunjuk muka dalam blog, especially self portrait. Tapi aku respect uncle ni. Konsep blog dia mudah dan original, tangkap gambar self portrait di lokasi sebagai blogpost. Itu je.

Orang kata, sekeping gambar menceritakan pelbagai kisah. Ada kebenaran dalam statement tu. Tengok jelah blog ni, komen yang masuk di setiap entri memang banyak walaupun uncle ni bukanlah blogger perempuan yang suka camwhore style menggedik. Respect!

Apa-apa pun, aku suka blog yang original dan tak terikut sangat dengan arus SEO semasa kejar trafik. Banyak sangat dah blog macam tu sekarang ni, semua update benda sama je. Thumbs up kepada uncle ni kerana berani mengetengahkan konsep yang original dan berani tunjuk muka sendiri dalam setiap entri.

All the best and keep blogging!


Posted

in

by

Tags:

Comments

62 responses to “Blog Self Portrait Pertama Malaysia”

  1. Sya Isya Avatar

    samalah, Sya pun tak suka tayang muka kat blog.

  2. Lela-Lelord Avatar

    hehehee mmg suka masuk blog uncle…hehehhee hitam itu menawan suka beno ngan tshirt hitam

  3. cikcloudy Avatar

    mmg besttt blog tu.. tp tak sanggup nk amik gamba style gitu.. uhuhu..

  4. ekspresiruang Avatar

    originality blog ni yg menarik perhatian ramai. hebat uncle ni cari kelainan

  5. mama tunz Avatar

    uncle gedek!!!

  6. Pereman Avatar

    dah lame jumpe blog pakcik ni.. dulu kat utube pernah ade satu video pioneer tangkap gambar selama berape tahun tah.. agak hot la video tu.

    maybe pakcik ini inspired by that video kot

  7. Scarlett O'Hara Avatar

    Memang tiap2 hari kena jumpa Abg Gedek ni.

  8. shahrul Avatar

    hehhe malu la tunjuk muka saja. kalau hensem ok la :P

  9. iman haikal Avatar

    terbaiklah pakcik ni.. memamng beza sgt2 dgn gmbar blogger wanita yg suka tempek gambar.. gambar ada motif.. keep it up pakcik.hehe

  10. Hensem Me Avatar

    tajuk dia pun dah best aku tengok.. blog begin at 40.. terbaik la

  11. BloggerHowtt Avatar

    Nice. Nak ikut buat blog cam tu

  12. Zack Hariri Avatar

    Original beb! mmg layan. simple tp komen berkepuk. wa caya sama lu bro

  13. jyundoo Avatar

    “Blog begin at fourty” style la motto dia. he

  14. amoi Avatar

    pakcikcamwhore!

    woot!
    woot!

    1. fauz33 Avatar
      fauz33

      LOL!!!

  15. Dila.13 Avatar

    Priceless betul blog tu. Lepas ni boleh follow lah! #pakcikcamwhore. Haha!

  16. che sakinah Avatar

    eh, best r pakcik ni.. creative dan berani.

  17. fadzioriq Avatar

    cer bygkan dia wat Vlog muka dia camtuh dok tenung je kamera tuh slama 1 minit~hahaha

    1. ariff Avatar

      pergghh. kalau camtu memang seram.

  18. muhammad fakhruddin Avatar

    Idea yang asli, yg pelik di mata orang…orang bagi hashtag #pakcikcamwhore. Nasib baik dia tak terasa…cool orangnya!

  19. aizuddin Avatar

    yang pelik tang komen..apa tips dia pakai ntah

  20. informasi.my Avatar

    yeay!!..thumbs up..respect him!..his blog is ORI..

  21. Bean Moreno Avatar

    huhu ni kerja bahaya bro..haha uncle ni mesti banyak stalker haha

  22. lAl Avatar

    Aahahha.. Masa zaman awal2 blogging dulu rajin la tunjuk gamba cmni. :D

  23. chempaka Avatar

    huhu. bile bukak blog pakcik ni tengah2 malam macam takut plak, sbb mcm ada org direct pandang kat kite kot… tp, mmg asli, tiada ciplak punye nih…

    1. ariff Avatar

      haha. itu sudah pasti.

  24. zik Avatar
    zik

    serius memang lain dari yang lain.. rasanya takda dalam dunia orang buat macam uncle nih…terbaik der.. ada part yang kelakar pun ada..

  25. haiqal Avatar

    aku tak pernah letak gambar muka dalam blog!Yeah,lebih prefer as unkown!

  26. ub3y Avatar

    since 2009, position same je. mmg style ah

  27. Pojiepooh Avatar

    Payah nak cari originality dalam berblogging sekarang nih. Payah nak cari yang betul2 ikhlas berkongsi melalui blog, semuanya tamakkan SEO dan trafik bagai..
    Salute sama beliau!

  28. Syazwan Sarawak Avatar

    cuba bro buat. kekeke

  29. azura Avatar

    uncle 2 kelakar tapi muka serius

  30. GreenAppleKu Avatar

    Betullah Ariff, best terjah blog uncle ni. Love it. Santai.

  31. jackieKOH Avatar

    LIKE point yg last tu..

    pape pun, agak lucu gak tgok muka uncle ne.. hah

  32. azi Avatar

    follow blog uncle jugak! hihik.

  33. namee Avatar

    camwhore style gedik? hahaha.blog perempuan mostly, suka tunjuk muka besar2 and tanya “betul ke muka aku macam barbie”. pakcik ni style, unique, yet serious. first time jumpa blog macam ni.

  34. tarmizishukri Avatar

    ramai yg tak pandai beza selfpotrait & camwhoring..

  35. eyriqazz Avatar

    saya kenal pakcik ni..ni abang angkat je jai ..hik3..just kidding…

  36. Kazen Avatar

    setuju sgt2 bro….:)

  37. CIK HUJAN ;) Avatar

    I think he is funny. Gambar-gambar yang dia letakkan pun sebenarnya meaningful. Cuma antara kita sedar atau tak.

  38. Azrul Avatar

    tengah dok ushar setiap entrinya…boleh dikatakan gambar2 yg diambil sangat kreatif walaupun empunya badan bermuka serius..thumbs up buat #pakcikselfpotrait

  39. Denaihati Avatar

    Aku dah tengok blog ni beberapa bulan yang lepas memang lain pada yang lain.

  40. yusenze Avatar

    test2.. oo da boleh. hahha..

    Actually bagus tunjuk muka camni, baru senang nak tegur kalau jumpa kat mana2..

  41. mas Avatar

    oh uncle saya!

    uncle gedek memang unik.

  42. Lord Zara Avatar

    Aku paling kagum angle dia ambil gambar.
    Sama setiap gambar.

    Awek2 mata bulat pun tak boleh dapat angle sama wei. XD

    1. ariff Avatar

      awek mata bulat pakai bulu mata palsu and contact lens color eh.. haha!

  43. Liyana Lunia Avatar

    tersengih tengok. sebab tersengih adalah posisi dia sama je, macam dia edit gambr pun ada kehkehkeh bravooo uncle marzukiii :D

    1. ariff Avatar

      dah banyak gambar, rasanya badan dia dah biasa dengan setting tu.

  44. miraMERAH Avatar

    i like you pakcik !

  45. andyhowtt Avatar

    keluar gambaq katak tuh

    1. ariff Avatar

      mana ada.. mana ada.. lol

  46. Kujie Avatar

    suka blog yang original..ada identiti. Sekeping gambar yang boleh menceritakan sejuta peristiwa.

    1. Affan Avatar

      menunggu blog self potrait kakjie. muahahaha

  47. Fauzi Avatar

    Gambar katak la..

    huhu

    Betul2.. originality skrg susah nak jumpa.. sebab semua nak main SEO heheh ;p

  48. alex adriana Avatar

    wow Ariff Shah buat entry pasal ni. hehe. betul gak. mulanya nampak kelakar tapi kelainan sebenarnya yg ditonjolkan dengan BERANI. orang lain hado?

    uncle tu komen blog aku mulanya, then aku just trace back and share pasal belog dia kat tweeter. sekali semua orang bahankan. sabar je la diorang ni.

    1. Affan Avatar

      biasalah, twitter antara tempat org suka mengumpat. jumpa blog “pelik2” sikit terus umpat, tak kira bila

  49. beliamuda Avatar

    Gambar katak je yang kuar ni Ariff…

  50. nizamsani Avatar

    abang gedek hebat. lagi seronok dari noah kalina.

  51. Piratz Avatar

    Apasal ada gambo katak?

      1. zerous Avatar

        katak beku..kui kui