Blog Self Portrait Pertama Malaysia

Reading Time: < 1 minute

Tak ramai sebenarnya yang berani buat macam ni. Maksud aku berani tunjuk muka. Aku sendiri pun tak berapa suka tunjuk muka dalam blog, especially self portrait. Tapi aku respect uncle ni. Konsep blog dia mudah dan original, tangkap gambar self portrait di lokasi sebagai blogpost. Itu je.

Orang kata, sekeping gambar menceritakan pelbagai kisah. Ada kebenaran dalam statement tu. Tengok jelah blog ni, komen yang masuk di setiap entri memang banyak walaupun uncle ni bukanlah blogger perempuan yang suka camwhore style menggedik. Respect!

Apa-apa pun, aku suka blog yang original dan tak terikut sangat dengan arus SEO semasa kejar trafik. Banyak sangat dah blog macam tu sekarang ni, semua update benda sama je. Thumbs up kepada uncle ni kerana berani mengetengahkan konsep yang original dan berani tunjuk muka sendiri dalam setiap entri.

All the best and keep blogging!

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation. Currently pursuing Certified Financial Planner (CFP) qualification.

62 comments

  1. dah lame jumpe blog pakcik ni.. dulu kat utube pernah ade satu video pioneer tangkap gambar selama berape tahun tah.. agak hot la video tu.

    maybe pakcik ini inspired by that video kot

  2. huhu. bile bukak blog pakcik ni tengah2 malam macam takut plak, sbb mcm ada org direct pandang kat kite kot… tp, mmg asli, tiada ciplak punye nih…

  3. serius memang lain dari yang lain.. rasanya takda dalam dunia orang buat macam uncle nih…terbaik der.. ada part yang kelakar pun ada..

  4. Payah nak cari originality dalam berblogging sekarang nih. Payah nak cari yang betul2 ikhlas berkongsi melalui blog, semuanya tamakkan SEO dan trafik bagai..
    Salute sama beliau!

  5. camwhore style gedik? hahaha.blog perempuan mostly, suka tunjuk muka besar2 and tanya “betul ke muka aku macam barbie”. pakcik ni style, unique, yet serious. first time jumpa blog macam ni.

  6. tengah dok ushar setiap entrinya…boleh dikatakan gambar2 yg diambil sangat kreatif walaupun empunya badan bermuka serius..thumbs up buat #pakcikselfpotrait

  7. wow Ariff Shah buat entry pasal ni. hehe. betul gak. mulanya nampak kelakar tapi kelainan sebenarnya yg ditonjolkan dengan BERANI. orang lain hado?

    uncle tu komen blog aku mulanya, then aku just trace back and share pasal belog dia kat tweeter. sekali semua orang bahankan. sabar je la diorang ni.

Comments are closed.