500,000 Pageviews

Reading Time: < 1 minute

9 bulan 16 hari

Lagi satu pencapaian yang aku nak rekodkan dalam blog ni. Kenangan siot. Terima kasih kepada semua yang membaca secara diam, mengkomen dan mengkondem pun ada kadang-kadang (tapi normal lah tu kan). Tanpa korang semua, memang tak tercapai pageviews setengah juta macam ni. Siapa sangka kan? Masa aku buat blog mula-mula dulu pun tak sangka boleh dapat macam ni.

Pernah dapat 280+ hari tu..

Apa aku tulis dalam blog ni, kadang-kadang tak boleh diterima oleh orang lain. Aku tau. Kadang-kadang pendapat aku ni tak matang pada sesetengah orang tapi itu semua lumrah. Kalau semua orang bersetuju dengan pendapat semua orang, dunia ni jadi perfect sangat dan kesempurnaan itu bukanlah dunia yang kita diami sekarang ni. Jadi aku terima seadanya pendapat korang yang kadang-kadang bercanggah, takde masalah cuma seeloknya komen lah dengan cara yang berhemat. Nak jadi anonymous boleh, tapi tinggalkan reference email yang valid supaya aku boleh contact pada bila-bila masa.

Menunggu untuk 750,000 pageviews. Tengok berapa lama nak capai.


Posted

in

by

Tags:

Comments

47 responses to “500,000 Pageviews”

  1. ida Avatar
    ida

    waaaaaaa..bestnyeee tgk org lain hebat2 ni..ntah kite bila nk jd cmni..hehehe..btw..congratz ya! thumbs up!!!

  2. nabel Avatar

    hebat lah kau ariff. aku pun teringin nak buat blog macam ni, keluar info yang menarik. tapi selalu aku ni merewang ke tempat lain. haha -___-‘ dengar cerita wordpress ni bagus dari blogspot. tapi nak guna wordpress.org ni kena bayar lah pulak. hampeh la cam ni.

    1. ariff Avatar
      ariff

      biasalah tu. benda baik sekarang mana ada free. tapi blogspot pun not bad gak. kena pandai guna je..

  3. halizda Avatar
    halizda

    wow macam tak percaya aje…

  4. shaharil Avatar

    hohoho… mantap betul…

  5. mijie Avatar

    mantap dah tuh…..pasnih i will follow

  6. Lord Zara Avatar

    Traffic rank aku utk malaysia punya makin bertambah besar nombornya~
    mengapakah?

    T____T

  7. Fitrihadi.com Avatar

    wah hebat ar.. tatau apa lagi cara nak naikkan trafik cam bro. saya tak sebijak bro :)

    apapun tahniah ye!

    1. ariff Avatar
      ariff

      Ish. Takdelah bijak mana.

    2. ariff Avatar
      ariff

      tq… xper lama2 jd bukit jgak

  8. syahirul Avatar

    ko tgk tu dekat mana ariff? kat webmaster ke?

    1. ariff Avatar
      ariff

      Statpress plugin. Google analytics agak bias

  9. Wawa~* Avatar
    Wawa~*

    kongrets2~!!

  10. mummynana Avatar

    tahniah! :D keep it up! all the best to u and ur blog!

    1. ariff Avatar
      ariff

      Thanksss mummynana!

  11. Bang Iwan Avatar

    Blog yang fantastis…
    mampir pertama diantar oleh Bro Denaihati.
    Salam kenal dari Indonesia.

  12. fndrocka Avatar
    fndrocka

    Ikut resmi padi ok

  13. annadzirah Avatar
    annadzirah

    wahh!.
    cayalah…
    camne nak cek pageviews tu??.
    ada dekat alexa ke??.

    tahniah.
    d:

  14. […] dan salam 1Malaysia, tahniah kepada Ariffshah atas prestasi baik blognya yang sudah capai 500k pageviews dalam tempoh 9 bulan sahaja. Memang tidak rugi aku sering singgah disitu kerana ada bayak blogging […]

  15. ejam Avatar

    tahniah bro…
    hebat2, lepas nie bleh ler ikut tips2 yg kau bg time gathering haritu…
    entah bila agaknya nk dapat camtu…kena usaha lebih lagi nie..

  16. ken Avatar

    so cool dude… keep it up! =)

    1. ariff Avatar
      ariff

      thanks bro!

  17. Pejuang Kesenian Extreme Avatar

    Tahniah la…
    Cuba la sehabis baik nak dapatkan target tu…

    1. ariff Avatar
      ariff

      eh. takdelah. ni dah lama memang tunggu time jadi 500 ribu. hehe..

  18. Chybee Avatar

    mak aih no dia. dengki ni! hahaha…kdg! pape pon congratz :)

  19. Azuan Avatar

    Pencapaian Hebat.. Tahniah Bro..

  20. Amir F. Avatar
    Amir F.

    tahniah…

  21. fina fento Avatar

    feewit..tahniah ariff :D

  22. afiq aiman Avatar

    aku nak jadi macam ni jugak…amacam ada brank!!!

  23. hakimfaridzul Avatar

    fuyoooO~

    syabas riff!

  24. tubelawak Avatar

    assalamualaikum..

    perghh.. power la hang ariffshah..
    500k page view untuk tempoh brapa lama?

  25. Anwar Osman Avatar

    Salam Mr. Ariff.
    Aku kagum dan respek. Memang patut pun hang dpt pageviews banyak tu sebab ramai yang datang untuk pageview yang pertama akan bookmark blog.arif., walaupun aku xdak statistik yang menyatakan ramai berbuat dmikian, tapi aku antara surfer yang tegar menekan Ctrl+D sebab aku prefer google balik apa aku penah jumpa. Tapi tidak pada blog.ariff

    Keep up posting great articles..pasti akan semakin maju jaya.
    Aku support diam2 selagi hayat masih ada. InsyaAllah.

  26. NoorAfzan Avatar

    pergh..
    saya baru 50k je..

  27. ciktponk Avatar
    ciktponk

    wow2!!!
    banyak tu…and of course lah aku salah sorang penyumbang kepada angka tersebut.hehhee

  28. zulkbo Avatar

    salam..
    memang hebat
    tak tercapai oleh blog ku
    apa rahsianya erk?
    kalau boleh kongsi-kongsilah..
    he he..

  29. suaidah Avatar

    fuhhhhh! dahsyat beb. kalau blog aku entah bilaa~

  30. muhd Avatar

    salam ariff…gler byk viers….bleh jadi sifu nih……hehe…

  31. klcitizen Avatar

    terkedu dan kagum

    teruskan menulis , saya insyaAllah akan terusan membaca

  32. serol Avatar

    selagi blog ni wujud, kami akan sentiasa support. cewah..hehe..

  33. landax Avatar

    wah!congrates bro!dah lame aku layan blog kau ni!mmg patot kau ranking tggi!hehe!Keep it up!

    1. ariff Avatar
      ariff

      Thanks bro =)

      Keep blogging =)

  34. Kancilbiru Avatar

    wahhh banyaknya..tahniah ya…

    1. ariff Avatar
      ariff

      Thank you Kancilbiru =)

  35. Azrul Avatar

    fuhhh..banyak tu…tahniah :)

  36. Zala Wajik Avatar

    Congratz bro! semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan :)

    1. ariff Avatar
      ariff

      Thanks zala. Insya Allah semoga apa yang ditarget boleh dicapai