Nak Cuba Melabur Dalam Silver

Reading Time: 2 minutes Pada pandangan aku, sekarang adalah waktu yang sesuai untuk menceburkan diri dalam pelaburan silver (perak). Harga silver sekarang adalah dalam lingkungan $30/oz, jatuh setelah beberapa bulan sebelum ni berada dalam linkungan harga $40-$50 /oz. Maksudnya, untuk harga silver mencecah semula pada paras $40 tu (~ 30% kenaikan) adalah tak mustahil sama sekali. Kalau orang tanya… Continue reading Nak Cuba Melabur Dalam Silver

Kenapa Duit Jadi Semakin Murah?

Reading Time: 3 minutes Bandingkan kos hidup beberapa tahun dulu dengan sekarang, memang banyak bezanya. Barang semakin mahal, namun pendapatan untuk rakyat biasa tak bertambah. Ada yang sampai terpaksa ambil dua kerja semata-mata nak menampung kos hidup yang tinggi.

Nak Beli Rumah?

Reading Time: 3 minutes Aku boleh beli apartmen kos rendah yang berharga sekitar RM100-200 ribu dan sewakan kepada sesiapa. Bayaran bulanan pun kurang daripada RM1000, di mana aku masih mampu untuk menanggung komitmen tersebut.