Bercakap Sorang-sorang Dengan Telefon

SIRI telah diperkenalkan melalui pelancaran iPhone 4S walaupun pada asalnya, Google telah lama menyediakan teknologi ini pada smartfon Android mereka, cuma kurang user-friendly dan kurang marketing. Kekuatan Apple terletak pada user-friendliness pada gajet mereka, mudah digunakan dan tak bermasalah. Contohnya, kalau tengok video atas ni, orang buta pun boleh guna iPhone. Itulah sebabnya aku bertukar… Continue reading Bercakap Sorang-sorang Dengan Telefon

Published
Categorized as Internet Tagged

Kenapa Hidup Perlu Sedap?

Kan? Kenapa sedap? Kenapa tak ceria? Atau gembira? Atau mungkin kaya? Bahagia pun ok gak. Apa-apa pun biarlah tuan punya blog Hidup Biar Sedap yang jawab soalan ni. Ke dah jawab? Mungkin dah ada entri untuk ini. Rasanya dah berulang kali aku cerita pasal blog ni, jadi kali ni kita tengok dari segi teknikal. Apa… Continue reading Kenapa Hidup Perlu Sedap?

RIP Steve Jobs

Steve Jobs. Apa yang aku boleh katakan tentangnya, dia adalah seorang businessman yang hebat. Satu yang aku nampak pada Steve Jobs ni adalah ‘aura’ yang ada padanya, terutamanya apabila dia berada di atas pentas. Semua orang akan berikan sepenuh tumpuan padanya, tak kiralah samada ketika ┬ádia sedang membuat presentation untuk pelancaran projek baru atau sedang… Continue reading RIP Steve Jobs