Universal Tag Innity

Rasanya ramai dah blogger sekarang yang menggunakan Innity. Saya faham… =)

Selama ni agak leceh nak masukkan kod iklan untuk iklan jenis Bottoms Up, Site Takeover dan Balloon dan terus terang saya cakap, tiga kod yang berbeza tadi wajib diletakkan kerana biasanya iklan jenis ini dibayar lebih mahal.

Masalahnya, 3 kod yang berbeza untuk tiga jenis iklan yang berbeza yang kadang-kadang je ada memberikan kesan yang negatif pada kelajuan blog anda load. Universal tag Innity menggabungkan fungsi untuk memaparkan iklan bagi ketiga-tiga jenis iklan tadi supaya tidak banyak kod perlu diletakkan dalam blog.

Untuk mendapatkan kod tersebut, login pada Innity Advenue > Manage Ad > Create New Zone > Ad format: Universal Tag. Tempat yang terbaik untuk memasukkan kod ini adalah pada footer supaya iklan terpapar hanya setelah body page anda diload.

Happy earning! – oh dan jangan lupa buangkan kod lama. Kalau tak buang macam no point pulak buat ni, betul tak?

Kepada yang dah join giveaway, boleh join sekali lagi untuk menambah penyertaan anda sekaligus meningkatkan peluang untuk menang. Click here

Comments

  1. says

    Masa aku apply innity dulu still takde domain sendiri.. Guna blogspot.. Tapi nasib baik, blogspot aku tu ade macam niche sukan laa.. ade gambar team arsenal.. masa tu apply tu bulan ramadhan tahun ni.. mmg rezeki btol.. sekali terus lepas.. myb sebab innity mmg nak blog ade niche..

    tp ble dah dpt innity.. guna domain + hosting sendiri.. sakit sikit laa.. nak merangkak balik.. page rank hilang.. alexa jatuh.. lepas 2-3 bulan baru la blog stabil balik..
    Entri terbaru syafiqorangmelaka >> TERKINI: ADUN BUKIT GASING MENINGGAL [GAMBAR]My Profile

    • Ariff says

      dah try apply? Kalau niche betul, diorang akan accept walaupun trafik rendah. Innity memang cari blog niche sekarang.

      • Ariff says

        Ada banyak network, jadi di run kat semua ikut bajet, timeframe dan sebagainya. Ada jenis ads, dia run pada network tertentu je.