Universal Tag Innity

Rasanya ramai dah blogger sekarang yang menggunakan Innity. Saya faham… =)

Selama ni agak leceh nak masukkan kod iklan untuk iklan jenis Bottoms Up, Site Takeover dan Balloon dan terus terang saya cakap, tiga kod yang berbeza tadi wajib diletakkan kerana biasanya iklan jenis ini dibayar lebih mahal.

Masalahnya, 3 kod yang berbeza untuk tiga jenis iklan yang berbeza yang kadang-kadang je ada memberikan kesan yang negatif pada kelajuan blog anda load. Universal tag Innity menggabungkan fungsi untuk memaparkan iklan bagi ketiga-tiga jenis iklan tadi supaya tidak banyak kod perlu diletakkan dalam blog.

Untuk mendapatkan kod tersebut, login pada Innity Advenue > Manage Ad > Create New Zone > Ad format: Universal Tag. Tempat yang terbaik untuk memasukkan kod ini adalah pada footer supaya iklan terpapar hanya setelah body page anda diload.

Happy earning! – oh dan jangan lupa buangkan kod lama. Kalau tak buang macam no point pulak buat ni, betul tak?

Kepada yang dah join giveaway, boleh join sekali lagi untuk menambah penyertaan anda sekaligus meningkatkan peluang untuk menang. Click here

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

34 Comments