Two Weeks Before 2012

Reading Time: 2 minutes
Holiday bokeh
Bokehlicious

Klik Add New Post, tak tau apa nak tulis. Kadang-kadang rutin itu sesuatu yang membosankan. Agak-agak kalau kerja pejabat buat benda sama setiap hari, confirm bosan kan? Lainlah kalau yang dapat buat pelbagai jenis projek dan jumpa orang sana sini, kuranglah sikit kebosanan tu. Menulis blog ni pun sebenarnya macam rutin jugak, at least pada saya la.

Tiap-tiap hari, baca Google reader, then baca sana-sini lagi. Twitter dan Facebook memang sentiasa terbuka, baca update orang. Kadang-kadang rasa nak merepek, tweet sikit-sikit. Lepas tu kalau ada idea, update blog. Nak cakap English, update kat blog English. Nak cakap pasal aviation, update kat blog aviation. Saje je sebenarnya buat blog banyak-banyak supaya dalam 4-5 tahun nanti, domain ni dapatlah PR 5-6, tanpa perlu nak pancing backlink banyak-banyak.

Minggu ni berjaya menghabiskan game Battlefield 3. Tiap-tiap hari saya menumpang kat komputer kawan lepas pukul 12. Main 2 jam sehari selama 4 hari berturut-turut. heheh.. Saje nak ubah sesuatu dalam rutin mingguan update blog ni.

Bercadang nak rajinkan diri keluar petang/malam minggu depan untuk tangkap gambar. Kasi edit cantik-cantik nanti lepas tu letak kat blog, ok? Tapi kalau tak cantik, tak letak la. Camera cap ayam second hand je pun, orang tak hairan kalau gambar pun cap ayam.

Seasons Greetings - Explore 28.12.09
Planning nak tangkap gambar bokeh camni. Yelah, musim Krismas ni, pokok Krismas merata-rata

Tentang perkahwinan gay, sebenarnya kes tu adalah satu daripada banyak-banyak kes seumpanya yang dah pernah berlaku pada bangsa kita. Dulu semua takut-takut, tapi sejak seksualiti merdeka dan macam-macam lagi, makin menjadi-jadi. Akhir zaman lah katakan.. Apa yang boleh dibuat, didik jelah anak tu pasal benda-benda ni supaya boleh dielakkan.

Yang kelakarnya sekarang, mak bapak yang nak hantar anak pergi oversea akan cakap, “Kalau kawin, ko kawin la dengan sape-sape asalkan pompuan,” instead of sebelum ni, “Jangan pulak ko kawin dengan anak omputih kat sana nanti,” haha..

Sejak 2-3 hari ni ramai yang ingat saya dah pulang ke tanah air. Pelik. Ni sebab orang sebut nama Ariff sana sini sampai teringatkan yang saya dah balik kot. Belum.. belum lagi. Sebulan dua je lagi..

Have a great week ahead, enjoy 2011 while you can dan kepada saya, selamat menyiapkan final year project. hoho..

Published
Categorized as Bla Bla Bla

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation

28 comments

  1. sori bro coz bagi msg dlm nie….
    ingat nk bagi dekat formspring but x jumpe plak dlm blog nie….
    so, saya ingat maybe wat mase nie formspring bro dh jarang bukak…..

    rasanya mesti bro ade tengok video ttg “Nak Ludah Muka Mahasiswa” dekat youtube…
    jadi ade sorang hamba Allah nie bagi kenyataan balas secara ilmiah ttg perkara nie…
    jadi saya ingat nk taw pendapat bro ttg isu nie….
    nie link org yg bagi kenyataan balas 2….
    saya jumpa dekat status kawan saya dlm facebook…..
    http://qusyairih.blogspot.com/2011/12/surat-terbuka-kepada-abang-ludah.html

    1. Video ludah tu bodoh. Extremism politik = Melayu. Normallah tu. Melayu dengan politiknya tak habis-habis. Lepas tu mahasiswa sibuk lagi nak berdemo padahal masa yang dibazirkan buat demo tu kalau dia guna nak buat researh paper pun lagi bagus. Student local kita ada buat research paper? Takde. Susah nak jumpa.

      Mungkin saya akan buat entri pasal ni. Tapi saya pun sibuk dengan studies saya sekarang. Studies come first, bukan benda bodoh macam hal politik negara.

  2. hahaha…sokong ayat perenggan 3 terakhir…dialog mak ayah skrg dah bertukar ikut peredaran zaman..haha…sikit2 lagi, lagi dahsyat…tggu jer la..zaman nak berakhir dah..

  3. haha kelakar lak bile ko mention sal mak bapak hantar anak overseas tue..aku rasa nak kahwin mat saleh, boleh jer..asalkan bukan gay atau PLT (people like them)..haha..waa best bro layan battlefield 3..aku layan COD jer..nak main Battlefield laptop tak support..#kesian

  4. ingat nak blogwalking tapi menarik pula kisah Gay? lesbian? bermacam penyakit masyarakat kian melanda. Terlalu banyak yang berlaku di sekitar kita. bermacam perasaan. Kadang kita tengok sambil lalu je tapi kalau kita peka, apa yg kita lihat sambil lalu tu rupanya sesuatu yang menarik untuk di kongsi bersama. ok.

    singgah di blog saya. segalanya conteng!
    http://anticonteng.blogspot.com/

  5. “Kalau kawin, ko kawin la dengan sape-sape asalkan pompuan,” instead of sebelum ni, “Jangan pulak ko kawin dengan anak omputih kat sana nanti,

    hahahhaha, terbaik la ayat bro….

  6. Fuhhh..untunglah sesiapa yang bernama ARIFF SEO tuhhhh..wakakaka.. Hang jangan lak jadik ARIFF yang kedua buat hal wehhh..memang sebulan gua buat entri maki tanpa henti-henti..miahaha

  7. Mari kita sambut Ariff beramai2 kat airport nanti…he3..tak sabar nak balik Malaysia yea…apa2 pun diharap project final year berjalan lancar.

  8. Dah nak habis 2011, tapi aku masih belum ada cuti ke mana-mana. Masa habiskan dengan kerja. Tak kira masa cuti ke apa, aku masih tetap bekerja. Rasanya tahun 2011 paling teruk Aku kerja almost 24 hours per day. Ahad sampai jumpa Ahad semula aku masih lagi bekerja. Heh. Gila.

    Apa pun, selamat habiskan projek final year dan boleh menikmati masa yang menggembirakan, Ariff :)

  9. pejam celik pejam celik, dah nak tahun 2012.

    sebab saya sudah makin bosan dengan rutin harian blogger saya lama meninggalkan blog saya tak terupdate dan jarang membaca blog rakan blogger. tapi bila dah kembali semula dengan rutin harian yang sama, rasa semangat plak.

    bro pinjam lah lense yang sesuai untuk menangkap gambar effect bokeh masa musim xmas ni.

    bro pun kena ingat, “Kalau kawin, ko kawin la dengan sape-sape asalkan pompuan,”
    Kahkah

  10. semoga semuanya berjalan lancar bro. pasal, perkahwinan sejenis tu, memang memalukan sungguh! siap pakai pakaian adat resam malayu yang pastinya akan dikaitkan dengan Islam. Walaupun teguran telah diberi, masih berkeras mengikut kata hati. Nantikan sahaja balasanya.!!

Comments are closed.