Tidak Produktif

Saya stop main game semata-mata nak jadi lebih produktif. Serius, kalau ikut nafsu anak muda ni, macam-macam game nak main. Kalau tak main game, banyak buat benda lain. Tengok carta saham, emas, perak bla.. bla.. bla.. Baca pasal kewangan dunia macam budak amik course finance..

Tapi saya percaya pengetahuan tu berharga. Takpelah, that’s a price to pay. Pengetahuan tu sampai mati boleh guna, main game boleh buat bila-bila sebelum mati.

Sebenarnya tengah pening kepala ni. Projek.. dah buat setakat yang perlu ditunjukkan esok. Bila pening, kepala jammed tak boleh nak fikir apa sangat. Baca blog ringan-ringan je boleh, tulis sikit-sikit.

Saya suka limau mandarin. Tiap-tiap minggu beli sekilo..

Bila pening ni duduk atas katil jelah. Tak produktif malam ni. Kalau kaya kan senang. Tak payah nak pening-pening nak fikir produktif ke tak. hmm…

Comments

  1. says

    haha..terasa aku ko cakap sal main game tue..anyway kalau nak dibandingkan, I now spent more time into blogging than main game..main game bila bosan jer..aku tak suka bila pening kepala coz it takes a sleep to cure it and aku kalau boleh selagi tak ngantuk memang tak mau tido..tapi kalau dah pening, nak tak nak terpaksa gak tido..

  2. says

    Ada yang main game sehingga profesional tetapi perspektif lingkungan didalam negara tidak kemana.

    Lihat di barat yang terlibat dengan X Games pun ramai dan professional dengan hanya berkayuh bmx, skateboard, surfing dan sebagainya.

  3. says

    u know what,

    tak salah pun main game sbb otak yg jadi produktif… tpi betul, body lak yg slow kan…
    even di sesetengah negara, untuk kanak2 yg IQ slow dan tak lepas exam kepintaran, akan di suruh main game supaya otaknya ligat dan cekap…hihi