Tidak Produktif

Saya stop main game semata-mata nak jadi lebih produktif. Serius, kalau ikut nafsu anak muda ni, macam-macam game nak main. Kalau tak main game, banyak buat benda lain. Tengok carta saham, emas, perak bla.. bla.. bla.. Baca pasal kewangan dunia macam budak amik course finance..

Tapi saya percaya pengetahuan tu berharga. Takpelah, that’s a price to pay. Pengetahuan tu sampai mati boleh guna, main game boleh buat bila-bila sebelum mati.

Sebenarnya tengah pening kepala ni. Projek.. dah buat setakat yang perlu ditunjukkan esok. Bila pening, kepala jammed tak boleh nak fikir apa sangat. Baca blog ringan-ringan je boleh, tulis sikit-sikit.

Saya suka limau mandarin. Tiap-tiap minggu beli sekilo..

Bila pening ni duduk atas katil jelah. Tak produktif malam ni. Kalau kaya kan senang. Tak payah nak pening-pening nak fikir produktif ke tak. hmm…

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

19 Comments