Singapore Air Show 2014

Singapore Air Show wei! Tertunai hasrat di hati nak pergi air show ni..

Pergi ke Singapore atas tajaan tempat kerja baru. 2 hari 1 malam, sehari dihabiskan di ibu pejabat mereka untuk orientasi dan suai kenal. Terus terang, company Malaysia memang tak boleh nak lawan cara kerja orang Singapore. Kagum dengan cara bekerja mereka yang sangat sistematik.

Apa-apa pun, layankan gambar-gambar sempena Singapore Air Show 2014.

singapore-airshow-blog-ariff-5

Dulu cita-cita nak jadi pilot tapi cita-cita terkubur. Dapat merasa duduk dalam cockpit F-15 ni pun jadilah..

singapore-airshow-blog-ariff-3

F-16D


singapore-airshow-blog-ariff-10

Boeing CH-47 Chinook

singapore-airshow-blog-ariff-6

Boeing AH-64D Apache. Helikopter tempur yang sangat digeruni.

singapore-airshow-blog-ariff-11

Lockheed C-130 Hercules. Kat tempat kerja lama dulu pernah bekerja dengan C-130 kepunyaan RMAF.

singapore-airshow-blog-ariff-1

I-Hawk. Surface to air missile sebagai interceptor dan untuk menembak jatuh jet lain.

singapore-airshow-blog-ariff-8

Next on the show, kapal terbang yang ditunggu-tunggu..

singapore-airshow-blog-ariff-7

Antara A380 dengan A350, saya lebih suka A350 sebab nampak smart. A380 macam ikan paus.

singapore-airshow-blog-ariff-4

Too bad tak dapat tour dalam kapal. Sekarang ni tengah penuh dengan komputer dan testing equipment. Ini adalah salah satu test aircraft A350.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

5 Comments