Sayang U Pakai Panties Tak?

Reading Time: 2 minutes

haha! ntahapehape~

[Baca laporan berita pasal kempen jangan pakai seluar dalam]

Rosak gadis Melayu sekarang ni. Semua sebab nak ikut cara orang barat. Tapi siapalah aku nak mempersoalkan benda ni kan? Aku ni sembahyang pun selalu tak cukup..

Cuma itulah. Benda ni sepatutnya personal la kan. Yang kau nak buat kempen kecoh-kecoh satu kampus apa pasal? Cukup la kalau ko nak beromen dengan boyfriend ko, itu hak kau. Apa-apa jadi tu masalah engkau dan keluarga engkau tapi jangan la nak bagi satu dunia tau. Betul tak? Karang kalau ramai-ramai tau ko tak pakai seluar dalam silap-silap timbul masalah kena skodeng la, kena rogol la padahal at the first place korang jugak yang announce keterbukaan macam ni.

Apa-apa pun itu komen aku pasal NO-panties campaign nih.

Bercakap pasal Valentine’s day.. Kalau korang nak tahu, sepanjang hidup aku bercouple dan berdating selama enam tahun, tak pernah pun aku celebrate benda-benda Valentine ni. Bukan nak cakap tak romantik ke hape, cuma aku tak suka ikut apa orang buat. Lagipun asalnya benda Valentine’s Day ni ada kaitan kot pasal Christianity (dengar ceritanya macam tu la), so buat apa aku nak ikut benda orang Kristian buat? Aku bukan beragama Kristian. Ramai orang kita suka ikut sesuatu membabi buta je, samalah kes macam geng-geng skinhead ni.

Walaupun aku tak sambut hari yang konon-kononnya Hari Kekasih tu, aku masih ada hari istimewa masa kapel kapel dulu. Haha.. at least I had. Aku celebrate anniversary tiap-tiap bulan instead of setahun sekali, sambut tu maksud aku takdelah sampai nak beli hadia bagai. Kurang-kurang ingatlah pasal hari tu. Jadi tiap-tiap bulan adalah sesuatu yang boleh diraikan bersama. Kalau tengah gaduh-gaduh tu, boleh lupa gaduh kejap. hehe.. Kepada couple-couple yang tengah panas dan hangat bercinta kat luar tu, ni satu benda best yang boleh korang try.

Tapi tu cerita dululah. Sekarang.. sekarang aku tak tau sangat apa aku nak sebenarnya..

Ok. Stop sini. Malas nak masuk bab personal ni secara mendalam. Cukup dan cukup.

Ariff Shah: Esok kelas dah start balik. Oh tidak~ Rasa macam nak … je..

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation. Currently pursuing Certified Financial Planner (CFP) qualification.

46 comments

  1. gosh…awat teruk sangat pempuan skunk ni…eh aku pun pempuan,kikiki…nape aku xtau sal ni.baru je tau ni….ape halnye xnk pkai spende ni…sume dh kembang ke ape???heee….ke xde duit nk bli spende.hoho..ko xde keje lain ke nk wat.klau nk jd kreatif pn agak2la.wat malu kaum je.aku yang pkai panties ni pun tibe2 malu skali.apedaaa…

  2. fine,,memang aku baru je jadi 0ne of your viewers..blog ko memang best..sorry kalau aku nak bagitau pasal benda ni,,bro,,kiamat dah nak dekat..dah tau sembahyang tu tak cukup,,usahakanlah biar cukup..kan bagus kalau duit(blog) yang datang tu bersama keberkatan sembahyang tu..solat kan tiang agama..kalau tak de tiang camne???

  3. Pingback: uberVU - social comments
  4. saya pun tak penah celebrate valentine’s day.tak kisah lah nak judge saya spesies mcm mane tapi kalau benda terang2 salah…. better jgn cuba…takut terpesong je.
    .-= Cerita terbaru SyimaSyaz.. Church Besar Di Rumah Ku… =) =-.

  5. aduss… sakit nyo keno tampa ngan bini den…
    den tanyo la soalan ni.. dio tak sompek jawab
    tangan dio lokek kek pipi den. badinyo posting neh..

    hahahah~
    .-= Cerita terbaru ery.. Tidur Dengan Suami Orang =-.

  6. Valentine adalah nama seorang Paderi yang mati bunuh diri . Sambutan Valentines Day untuk mengingati dia.
    .-= Cerita terbaru touya.. Biru ? =-.

  7. macam2 jenis model panties orang buat macam2 bentuk orang reka..beratus2 juta modal buat kilang tuk panties nie ade plak tak mau pakai panties adoooiiiiiiiii bt hal betul la manusia nie…nnti2 plak ade yang tak mau pakai baju ngan seluar…..

    p/s- jgan nak memandai bawak anak dare org kat hotel sambut val. day … nnti kena cekup ngan Jab. Agama..

    kalau kat Russia tak tau la kot2 ade JAIR he2 maap ariff kaso sikit keh2 :p

    *Jabatan agama islam russia

    1. Takpe. Kadang-kadang kena kasar sket nak ajar orang ni. Susah nak kasi orang sedar kesilapan dia dan susah lagi untuk orang berubah.

      Kat Russia.. ada iman je. Kalau iman tak kuat, boleh terjebak dengan macam-macam perkara yang lagi teruk ni.

  8. tak pakai panties..tiba2 tut…tak ke naya?Hik3…
    .-= Cerita terbaru eyriqazz.. Kalau Sudi Katakan Sudi, Tidak Aku Ternanti-nanti =-.

    1. US. Semua dia nak Aku duduk Russia ni memang dah terikut dengan rasa kebencian orang Russia terhadap Amerika ni.

      Banyak sangat agenda dia. Sebok nak kuasai dunia.

  9. hahaha.. tknk pkai panties, wt style owg dulu.. pkai CAWAT! :P
    .-= Cerita terbaru maisyara.. budak lembik nak jadi kuat tak jadi. so, terpaksa tidur dan tidur. =-.

    1. Ahahaha. at this rate, I really wanna try and ask certain colors weather u have it or not.

      But then, we’re in public.

      So, I’d better behave :D

  10. jgn smbut vlntine day klau tk thu maksut dn sejarahnya….bnyak lg cara nk hargai org yg kita kasihkan.. btul tak?

    1. Betul2. Tak semestinya hari Valentine je nak sambut-sambut ni. Hari-hari biasa pun kita boleh buat special-special dengan pasangan kita

  11. Pingback: IMCurtain.com

Comments are closed.