Sayang U Pakai Panties Tak?

haha! ntahapehape~

[Baca laporan berita pasal kempen jangan pakai seluar dalam]

Rosak gadis Melayu sekarang ni. Semua sebab nak ikut cara orang barat. Tapi siapalah aku nak mempersoalkan benda ni kan? Aku ni sembahyang pun selalu tak cukup..

Cuma itulah. Benda ni sepatutnya personal la kan. Yang kau nak buat kempen kecoh-kecoh satu kampus apa pasal? Cukup la kalau ko nak beromen dengan boyfriend ko, itu hak kau. Apa-apa jadi tu masalah engkau dan keluarga engkau tapi jangan la nak bagi satu dunia tau. Betul tak? Karang kalau ramai-ramai tau ko tak pakai seluar dalam silap-silap timbul masalah kena skodeng la, kena rogol la padahal at the first place korang jugak yang announce keterbukaan macam ni.

Apa-apa pun itu komen aku pasal NO-panties campaign nih.

Bercakap pasal Valentine’s day.. Kalau korang nak tahu, sepanjang hidup aku bercouple dan berdating selama enam tahun, tak pernah pun aku celebrate benda-benda Valentine ni. Bukan nak cakap tak romantik ke hape, cuma aku tak suka ikut apa orang buat. Lagipun asalnya benda Valentine’s Day ni ada kaitan kot pasal Christianity (dengar ceritanya macam tu la), so buat apa aku nak ikut benda orang Kristian buat? Aku bukan beragama Kristian. Ramai orang kita suka ikut sesuatu membabi buta je, samalah kes macam geng-geng skinhead ni.

Walaupun aku tak sambut hari yang konon-kononnya Hari Kekasih tu, aku masih ada hari istimewa masa kapel kapel dulu. Haha.. at least I had. Aku celebrate anniversary tiap-tiap bulan instead of setahun sekali, sambut tu maksud aku takdelah sampai nak beli hadia bagai. Kurang-kurang ingatlah pasal hari tu. Jadi tiap-tiap bulan adalah sesuatu yang boleh diraikan bersama. Kalau tengah gaduh-gaduh tu, boleh lupa gaduh kejap. hehe.. Kepada couple-couple yang tengah panas dan hangat bercinta kat luar tu, ni satu benda best yang boleh korang try.

Tapi tu cerita dululah. Sekarang.. sekarang aku tak tau sangat apa aku nak sebenarnya..

Ok. Stop sini. Malas nak masuk bab personal ni secara mendalam. Cukup dan cukup.

Ariff Shah: Esok kelas dah start balik. Oh tidak~ Rasa macam nak … je..

46 Comments