Register Maybank2U [Reject Code 0085] Apesal Nak Reject Aku Pulak?

Dua tiga hari ni aku berusaha untuk meregister kat Maybank2U.com. Sebelum ni dah pernah register, 4 tahun guna tapi hari tu entah apa jin masuk dalam badan aku, aku terlupa password untuk akaun Maybank2U aku. 3 kali cuba login salah  terus kena block. Mangkuk! Sekarang dah buat baru senang sikit. Password dia senang je, 8 karektor kombinasi huruf dan angka, depan belakang besar. haha~ Teka lah korang. Aku letak nama awek. keke..

Jadi bila nak buat first time activation tu, aku dapat la reject code 0085. Apehal lak ni kan? Padahal pin yang aku letak tu semuanya sama, takde salah. ish.. Tu cerita 2,3 hari lepas. Nak call Maybank2U malam-malam memang tunggu esok pagilah diorang angkat. Kalau malam, eloklah call talian untuk international customer dia. Memang sentiasa ada orang jaga kat situ. Nak lagi cepat, amik English punya channel. Aku biasa amik bahasa Malaysia; cintai bahasa kebangsaan. chewahh~

Berbalik kepada cerita reject code ni tadi, 0085 tu terjadi sebab aku guna browser Safari. Pegawai tu cakap kalau guna Safari atau Mozilla memang tak boleh, padahal dulu memang aku guna Mozilla Firefox pun. Dia suruh aku tukar guna Internet Explorer. Dah.. aku nak tergelak. Mana ada Internet Explorer dalam Mac ni bang.. Internet Explorer tu browser zaman batu dulu. Mana ada orang guna lagi. Aku ye kan aje, tak nak panjang cerita taku habis kredit aku dan aku guna Chrome. Nasib baik boleh.

Jadi itulah, jangan guna Safari untuk Maybank2U. Safari ni bebal sikit. Harap dapat membantu dan menjimatkan kredit korang daripada menelefon Maybank Customer Service.

***

blog.ariff’s premium sponsor July 2010:

Comments

  1. MIEYRA says

    pttla xdpt.itu sbabnye rpenye…xpnh plak tnye maybank sal ni…lau cmtu xpela.tp lecehla gne xplorer.huhu

  2. says

    lawak giler pasal safari yang bebal nie. huhu.. tapi nak wat cane… ko pakai lah “Pelayar” internet yang lain. hhuu..

  3. says

    pernah gak dapat error camni masa guna firefox.
    sebelum ni takde masalah pun.
    lepas tu try tutup firefox, then buka balik maybank2u.
    baru dapat masuk. tak taulah pasal apa jadi lagu tu

  4. tqa says

    haha. macam hape je. tqa pnh gak de problem dlu. tapi lagi sengal ler, salah masok code hape tah. penat cube and finally berjaya gak.
    huuhu .ni problem dengan bank islam plak. smpai skrg mls dah nak cube. hehe
    JempotDatangKeBlogTqa

  5. says

    owwhh.. arif, lupa plak. awat lepas kena block x call terus ja suruh reset? kalau ingat username lagi bagus. x ingat sepatah haram pun boleh reset akaun maybank2u. Janji ada kad atm, no kad atm, no akaun, no ic, alamat rumah(seperti dlm akaun maybank), nama penuh, dan nama mak. KOMPOM boleh reset saja. yang nama mak tu dia jarang2 tanya tp kalau suspicious call dia akan tanya la.

  6. says

    firefox problem ngan maybank2u? x pernah berlaku pun ngan aku..
    aku register akaun kat maybank punya komputer after aku buat kad. guna Firefox relax ja. lagipun, aku rasa maybank2u.com tu dah cukup advance dah dlm malaysia. bukan mcm web2 kerajaan beb. high security tu, of course la compatible ngan firefox.

    kalau ada operator maybank2u yang membaca, err.. IE5-8 sux big time you know. 9 belum tau x pernah cuba.

    btw, ampa semua xmao p shopping kat PC Fair 2010 ka?

  7. says

    IE?
    Celah mana nak guna IE?
    ha ha ha~

    aku dah berzaman tak guna IE dan aku memang nak terajang web2 yang ada ayat – “sila gunakan IE sahaja untuk melayari laman web ini”. Sungguh memang mahu makan penerajang. -_-“

  8. eddy says

    ermmm..malam2 pun dorang akan angkat telefon kalau kita call..pernah try….suka ngan layanan dorang…dorang akan ajar step by step kalo lupa password….tpi soalan mmg hebat la seperti berapa jumlah transaksi yg paling last etc….

  9. Zaki Helmi says

    Aku pun dalam bulan lepas lupa password Maybank2u aku. Serius rasa macam bodoh dan tak percaya. Dah kena block, tapi aku malas lagi nak buat baru sebab tak guna sangat pun.

  10. ily says

    till now lupe pwd cimbclicks…bukan tue jek username pun lupe…dh 3 years pakai 2 kali change pwd…ape nk buat setahun sekali jek gune bayar membership CIOB uk. :o)

  11. says

    kekanda ai org meybeng
    kalau nk mintak tlg pape contact la yee
    m2u ai yg kene block pun die yg kejekan
    nk tipon cust service bjanggut la jwbnye
    bil melambung 1 hal
    hee ;)