Pertunjukan 4D Di Moscow National University Sempena Hari Moscow 2011

Pernah tengok video 4D lights & sound show yang berlegar-legar di Facebook dulu? Compared tu this, video tu hanyalah child’s play. This is the real deal.

Hari Moscow ni disambut oleh bandar-bandar besar di Russia. Ianya disambut pada hari Sabtu pertama bulan September setiap tahun dan setiap bandar di Russia mempunyai tarikh tersendiri untuk menyambut hari bandar mereka.

Agak rugi sebab aku tak tau tentang pertunjukan ni. Kalau tak boleh je pergi tengok malam tadi. Lebih daripada sejuta orang datang untuk menonton pertunjukan ni dan disebabkan MGU (Moskovskii Gosudarstvenni Universitet – Moscow National Univesity) terletak di atas bukit, aku rasa hampir seluruh Moscow boleh nampak pertunjukan tu.

Apa-apa pun, enjoy the show.

 

 

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

30 Comments