Mercedes SLS AMG Gullwing In Russia

The Mercedes SLS AMG Gullwing is the latest most desirable sports car available now. With the price tag of RM1,999,999 in Malaysia, I could guess that only the Malaysian billionaires listed in Forbes would be crazy enough to buy this. Yet there’s always other crazy people out there. But we’ll skip that for now and enjoy the pictures of this engineering and fashion marvel. Now you can’t blame guys for wanting to be damn rich because of the creation of toys like these.

Kereta Mercedes SLS AMG Gullwing ni adalah sports car yang paling baru dalam pasaran. Dengan harga mencecah RM 2 juta, aku rasa tak ramai kot yang mampu beli kereta ni. Kalau ada pun mesti billionaire Malaysia yang tersenarai dalam Forbes yang akan beli. Syed Mokhtar Al-Bukhary nak beli tak? Orang yang beli kereta ni ada dua jenis, sama ada diorang ni kaya gila atau pun memang gila. Tapi sebelum aku cerita pasal orang gila, jom usha dulu gambar kereta super cantik, super laju yang boleh tarik awek tahap supermodel anytime anywhere. Ha.. itulah sebab lelaki suka jadi kaya.. Nak dapat mainan macam ni la..

brought to you by

The Mercedes SLS AMG Gullwing will only be available in the United States in 2011 and will be available in Europe later this year. Currently you can get this sports car in Russia. Here’s the part when the crazy people come in. This newly lauched car recently crashed into another car in an accident in Moscow. The cause of the accident is still a mystery as eye witnesses said that the road was pretty clear when the Mercedes SLS AMG Gullwing crashed. The driver was a young women.

Kereta Mercedes ni akan mula dijual di Amerika pada tahun hadapan dan di Eropah menjelang akhir tahun ini. Kepada yang berada di Russia macam aku, bolehlah beli kereta ni kalau ada duit. haha~ Ok ni aku nak ceritakan pasal kisah orang gila tadi. Baru-baru ni (semalam atau kelmarin) kereta Mercedes SLS AMG Gullwing telah terlibat dalam satu kemalangan di bandar Moscow. Punca kemalangan masih menjadi misteri tetapi berdasarkan saksi di tempat kejadian, jalan tidak sesak ketika kemalangan tersebut berlaku. Pemandunya adalah seorang wanita muda.

The moral of this story is love your girlfriend/wife as much as you do but NEVER trust them with your precious newly bought toy. Women driver will always be a women driver.

Pengajaran daripada kisah ini ialah sayangilah awek/isteri korang tetapi jangan sekali-kali bagi kepercayaan kat diorang dengan sports car baru korang atau apa-apa kereta yang korang sayang. Pemandu wanita di jalan raya.. hmm… faham-faham jelah ok!

Thanks to Ahmad Safwan for the news & links.

18 Comments