Nak Melabur Dalam Saham Tapi Tak Pandai?

UPDATE: Slot ditutup. Akan diumumkan semula sekiranya dibuka.

Ramai je yang ada duit tapi tak tau nak melabur dalam saham. Biasanya mereka ni akan mula cari alternatif untuk melabur termasuklah buka/melabur dalam perniagaan/startup baru, melabur dalam unit trust dan kadang-kadang terperangkap dalam skim forex/bitcoin/MLM dan yang sewaktu dengannya.

Saya suka pelaburan saham sebab:

  1. Full control. Tak perlu ikut cakap orang lain. Saya boleh beli dan jual bila-bila saya suka menjadikan pelaburan ni liquid atau mudah dicairkan.
  2. Potensi pulangan yang lumayan dengan risiko yang boleh dikawal.
  3. Selamat. Bila melabur dalam saham yang betul, risiko untuk company bungkus dan saham jatuh memang sangat minima. Compare this to letakkan duit dalam skim2 mengarut yang ada sekarang.

Problem utama nak melabur dalam saham ni ialah susah untuk orang biasa nak belajar macam mana nak buat analisis dan kajian company mana yang bagus. Ada beratus kaunter saham dalam Bursa Malaysia sekarang. Memang jenuh lah nak research especially untuk yang baru nak melabur.

What if saya kata saya ada solution untuk part analisis ni. Maksudnya ada orang yang betul-betul pakar buatkan analisis dan berikan recommended stock dan segala analisis mereka. Jadi part anda sebagai pelabur hanyalah memilih saham yang sesuai dengan selera anda pada timing anda sendiri. Ok tak?

Pakar ni bukanlah remisier saham. So anda tak perlu risau disuruh untuk buka akaun dengan mereka.

Dah masuk tahun kedua saya dalam group ni. Stock pick yang saya terlepas adalah Ekovest. Masa mereka introduce dalam group, harga saham Ekovest adalah RM1.07 je. Tengok sekarang berapa.

Recent success include PetronM, GHLSYS dan Dnex.

So siapa nak join just write to me admin[at]ariffshah.com. Make sure anda dah ada akaun CDS dan modal. Jangan buang masa saya dan anda untuk contact saya pasal ni kalau belum ada modal dan akaun CDS.

Fee is surprisingly affordable dan sekejap je boleh dapat balik joining fee daripada keuntungan pelaburan anda.

Why I’m doing this?

  1. Sebab fee dia affordable and I hope it stays that way. Harap dengan ramai lagi orang join, fee structure dia maintain and at the same time bagi manfaat kepada lebih ramai pelabur.
  2. They are good (nobody pays me to say this).
  3. It has been the objective of this blog to share. If I see value, I’ll share.

What I’m getting?

Other than the small change of RM50 comission on each successful registration, I get the chance to help people make money through stock investment. I see the value to others severely outweights what I’m getting from recommending this service.

The RM50 for me is merely a fee for my endorsement for people to join and take action

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

9 Comments

Leave a Reply