Majlis Graduasi

Not much to tell really pasal majlis graduasi ni. Dibuat kecil-kecilan je untuk pelajar Malaysia, at least majority of those yang graduate batch ni. Ada yang dah buat majlis terlebih awal.

Majlis rasmi yang sepatutnya berlangsung pada bulan Mac, memang tak dapatlah nak tunggu lama-lama. Pelajar Russia ada yang dah mula bekerja/internship sepanjang semester akhir, takde masalah bagi mereka. Kalau tunggu sampai Mac alamatnya lambatlah nak start kerja.

Kalau ada berkenan dengan rakan se-batch saya boleh bagi tau ye.. Manalah tau, nak berkawan ke.. tambah cawangan ke.. Ramai yang single-single lagi..

_DSC0001

Pemakaian jubah. Brader jambu ni dah lama kena booked. Harap maklum.

_DSC0006

Belum apa-apa dah ada gadis Russia kasi bunga

_DSC0020

Gadis-gadis: Jed & Azi

_DSC0019

Gadis-gadis: Syaza & Muna

_DSC0035

Sebenarnya pinjam bunga orang je tadi. hehe

_DSC0039

Yus, Faris & Hafiz

_DSC0095

with Kamal, Irfan & Yus

_DSC0105

This is all actually. Takde ucapan baca teks panjang-panjang yang orang tak dengar langsung. Simple.

_DSC0121

Dean fakulti 1 (Aircraft design). Dengar cerita prof ni popular kat Malaysia sebab dia terlibat sekali masa nak uruskan MiG-29 dulu (one of the constructors) & pernah bagi lecture kat MIT.

_DSC0044

Irfan - videographer (Thanks bro!)

_DSC0048

Jed..

_DSC0075

Cho (presiden & photographer - Thanks!) & Kyo

_DSC0186

w00t! Lambung topi

_DSC0195

Aizat, Kamal, Jed, Muna, Hafiz, Yus, Lina, Kyo, Azi & Nik

_DSC0093

Pakai topi ni rosak rambut

Too bad dekan fakulti saya tak datang, most probably memang takde. No problem sangat pun sebab haritu lepas presentation dah lepak sekali. Terima kasih kepada Encik Suhaimi (pengarah Mara Moscow) yang sudi hadir. Juga tak dilupakan photographer lain Jewo & Zamri (sila terjah blog dia untuk kisah di Moscow dan gambar yang lagi lawa).

Diplom saya nanti akan ditranslate ke European standard, sistem pointer macam kat Malaysia. Empat pukulan rata adalah satu persoalan yang mustahil lebih-lebih lagi kalau sistem pembelajaran bukan dalam bahasa Inggeris.

Tunggu masa nak balik je ni. Takpe.. relax dulu. Ada siapa nak jemput kat airport?

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

40 Comments