Sesuai Tak Lelaki Pakai Baju Corak Bunga Warna Pink Bentuk Hati?

Screen Shot 2014-08-06 at 10.04.50 PM

Pertama sekali, tengok macam mana rupa awek pakai baju macam ni. Sweet kan? Abaikan siapa pemakainya kerana saya percaya, asalkan perempuan yang pakai baju dengan corak macam ni mesti kena.

Sekarang saya bagi contoh lelaki pakai baju yang sama:

Screen Shot 2014-08-10 at 8.15.19 PM

Atau mungkin lelaki yang posing di celah-celah lalang pakai baju Hidden Mickey.Screen Shot 2014-08-06 at 9.55.37 PM

Find the Hidden Mickey .. cute nyer

Panggil saya kolot atau buta fesyen tapi pada saya gaya terlalu feminin untuk lelaki ni mungkin tak sesuai bagi lelaki Melayu. Sebenarnya bukan mungkin tapi memang tak sesuai pun. Lelaki hanya perlu kekalkan kemachoan dan gaya maskulin.

Apa pendapat korang? Terutamanya pembaca perempuan. Cuba komen sikit.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

23 Comments

  • yangbaik

    12 August, 2014 at 9:58 am

    macam kelakar pulak… macam mat bunga kembang setaman LOL
    tak dapat nak bayangkan macam mana pulak kalau encik suami pakai baju macam tu… agaknya terguling-guling anak-anak gelak ketawa…
    bukan tak boleh tapi macam pelik sikit sebab lelaki kan macho…

  • Black Mriya

    11 August, 2014 at 11:09 am

    masih lagi ok la kalo warna baju tu palin dan gelap.kalo dah penuh bunga satu baju memang masalah bro..hahaha. Masing-masing punye selera. Btol gak ckp awk mr. Ariff, orang melayu perlu maskulin dan macho. kita kan genetik pendekar.heheheh. btw,saya baru merangkak menulis mohon sudi-sudi singgah follow le ke teratak blog saya.hehe.thank you…

  • ryz

    11 August, 2014 at 9:16 am

    euwwww.. heeeee…
    my son yg kecik lgi tu pun suh pakai baju melayu pink, menjerit x nak..apalgi baju bentuk hati brbunga cam tu… iskhhhh

    klu la husben i dpt baju tu, jgn harap i kasi dia pakai & i’m very sure baju tu dia trus reject then uat sarung buah nangka depan umah… hahaa

  • ika

    11 August, 2014 at 8:47 am

    alolololo..I can see you hidden mickeyyy, I wanna buy you this shirt lepas tu kita main kejar2 dekat padang lalang kay..alololo..

  • mokjadeandell

    11 August, 2014 at 8:18 am

    sorry..let the girly girly image be reserved for girls for all that I know.Am with you ariff.When I was a teacher,there were instances that my students as young as 12 decided to show which side they were inclined…thru their speech and gaits.Jenuh makcik tegur.Hope the boy turns up all right .

  • Ben S.

    11 August, 2014 at 12:36 am

    No wonder. Hahahaha. Like I said earlier, the orchid design is too much, for me at least. I’m okay with the Cookie Monster, but not Mickey or the flowery. I don’t have the confidence to put them on for fear it might jeopardize my masculinity.

    Be that as it may, some men are masculine enough just by the look of their face, whilst some with the assistance of their personality, that makes them look good wearing any design of shirts. Take Nas-T for example. Doesn’t look feminine on him. He can pull it off just fine.

    On the other hand, some just need to lower down their confidence level a bit cause what may look good on others may not look as good on us.

    I agree that fashion sense and beauty appreciation is subjective. Tapi perlu diukur baju di badan sendiri, bukan di badan model.

    Side note:
    Afiq’s view above got a valid point. But Akak Tulip’s is rather judgmental. Kite geli tekak tgk org and terkeluar senarai so-to-say, tapi sedarkah kite yang orang lain mungkin berlendir mata menengok kita and kita not even tersenarai pon dalam list orang tu in the very first place. I’m just saying.

    • akak tulip

      11 August, 2014 at 10:20 pm

      Haha.. ayat geli tekak tu bahasa pasar utk maksud -> tak sesuai. Mungkin zaman saya remaja dulu bahasa itu famous berbanding sekarang. And yes, saya bukan perempuan cantik yg lelaki kejar. Hahah.

      Tapi takpe. Bukan semua org bersetuju dan faham bahasa lawak2 kita. Dan untuk saya yang membesar di kalangan semua adik beradik lelaki yg maskulin.. belajar di bidang yang majoriti lelaki maskulin..kerja di bidang yang di monopoli lelaki.hahha..
      Terima kasih

  • guess

    10 August, 2014 at 11:41 pm

    Setiap org ada taste memasing mr ariff. Mungkin anda agak buta fashion dan ketinggalan kerana tidak turut mengikuti perkembangan fashion ini. Anda agak ketinggalan. Maaf sekiranya saya agak kasar bahasa saya. Tetapi. Ini mmg fashion sekrang. Bunga n pink no longer for ladies. N ianya juga ntuk lelaki yg digelar metroseksual. Hermmmm. Saya tidak menggemari baju sebegini kerana saya juga buta fashion dan ketinggalan. Mengikut pandandangan saya dan merujuk kepada target market mereka. Kebanyakkannya golongan sesuatu dan adik adik. Atau lebih cenderung kepada golongan metro dan homoseksual.

    • jai.ibrahim

      10 August, 2014 at 11:34 pm

      semua orang ada pendapat and pandangan..klu anda lelaki yg suka memakai baju bunga2 dan terus dengan pandangan anda dan mahu orang respect pandangan anda y kami yg lelaki x suka memakai baju bunga2 ni teguh dengan pandangan kami sendiri.. respect each other kan?

    • Ad

      11 August, 2014 at 12:10 am

      Mungkin anda tak pernah dengar atau tak biasa dengan terma pendapat dan kritikan.

      Hidup ini bukan hanya untuk dipuji-puji.

  • akak tulip

    10 August, 2014 at 8:42 pm

    Ayorkkk..geli tekak tgk lelaki pakai.haha. sorry..not my taste. Lelaki2 begini akan keluar dr senarai even kacak dan kaya.haha