Karnival Sukan 1Malaysia 2011 (4 Gambar)

Reading Time: < 1 minute

Gambar ketika perlawanan final semalam. Perlawanan agak sengit, balas membalas, banyak 3-point dan beberapa impossible shot. Memang puas hati main walaupun ada sedikit kekecewaan disebabkan kesilapan penganjur. Apa-apa pun cukuplah untuk aku berhenti dalam karier bola keranjang aku. Semalam aku tunjukkan potensi sebenar yang aku harapkan, termasuklah shot accuracy yang boleh dibanggakan. Jadi aku boleh berundur tanpa rasa terkilan walaupun hanya dapat pegang pingat gangsa sepanjang karier basketball aku di Moscow ni.

Dengan kuasa Supermoon, aku buat bola ni jadi halimunan.

Gambar ni menampakkan aku seorang yang kejam dan sadis tapi ada juga menampakkan yang brader tu berlakon tergolek je. Kalau tergolek betul muka dia mesti tak sempat pandang kamera. Siapa sebenarnya yang buat dia tergolek? Adakah dia tergolek sendiri dan kebetulan gambar diambil ketika aku lalu di situ? Mungkin aku hanyalah mangsa keadaan dan gambar ini diambil untuk menjatuhkan nama baik aku. LOL!!

Penat okay. Lalat masuk pun tak sedar tu..

Amoi tu tergamam. Mungkin sebab: 1) Aku baling dari jauh masuk. 2) Tengok aku style habis. Mana satu? Aku rasa kedua-duanya sekali.

+ Thanks Rafiq Iskandar for the pictures.

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation. Currently pursuing Certified Financial Planner (CFP) qualification.

32 comments

  1. Salam Ariff..

    Sorry tanya sket, do u smoke? Coz your lips looking pale. Or maybe u aren’t well?

    Pada saya, pingat xpenting, paling utama, ianya: good cardio exercise for u.

  2. LOL..mmg poyo..hahaha..
    tbaik la all pics..
    but still i vote pic no.2 and no.4..
    mangsa yg tgolek tu mmg style laa..
    and,muka amoi tu mcm kagum gile jep!hahah~

  3. erm…hebat la abg..
    balik m’sia xkan xmain lagi kot..

    best kan main basketball..biar penat asal dapat kepuasan bermain 2..betul x?

  4. wooww…hebat lah abg..hehe..balik m’sia main la lagi..
    main basket mmg best walaupun penat..
    kepuasan bermain 2 yang penting..betul x?

  5. gambar last tu memang style walaupun aku kat sini taktau la bola tu masuk ke tak.. peduli apa dengan masuk atau tak, janji nampak style…haha

  6. walauweh… Gambar last tu 3 pointer shoot ke?? Ko ada buat slam dunk tak ariff?? Tengok gambar2 ni teringat aku manga slam dunk! Macam rukawa kaeda la!! :D

    1. slam dunk manalah nak sampai.. dah cuba macam-macam supaya boleh lompat tinggi, tapi tak berjaya gak.

    1. haha.. setelah seharian aku emo tak dapat pingat, tengok balik gambar ni macam kelakar pun ada. maka datanglah idea gila-gila untuk caption tu semua.

  7. wau!!!….
    bsb, slalu men mase skola dulu but now dh x brape aktif dah…
    huhuhuh
    btw, congratz 2 u even dpt gangsa….
    at least leh tayang pingat dlm bilik n umah kat m’sia nanti…^O^

  8. Haha.. Storyboard yang sangat menghiburkan. :p

    2nd and 4th pic memang the best. Koya sungguh bak kata kawan, hik hik. ^^

Comments are closed.