Kalau Nak Maintain Kurus, Jangan Makan Masa Lunch

Been a while since I’ve worn a suit. At @penmyblog & Daniel’s wedding tonight #shivdan2015

A photo posted by Ariff Shah (@shahariff) on

Saya masih boleh pakai baju Melayu yang dibuat masa zaman sekolah menengah dulu, kalau itu yang anda nak tau la apa yang saya maksudkan dengan maintain kurus ni.

No. Saya jarang lunch, kecuali kalau orang belanja makan. Setiap hari samada saya power nap ataupun pergi ke ofis takaful untuk uruskan polisi client. Memang jarang makan masa lunch.

Disebabkan tengah hari pun fleksibel, saya boleh ambil masa rehat 30 minit je (daripada sejam) supaya boleh balik kerja awal.

Actually tak susah pun nak achieve ni. Wajib breakfast. Cuma kalau tak breakfast, tengah hari saya just makan benda ringan macam pau atau buah jambu potong RM2. Itu je.

Then seminggu at least sekali pergi jogging. Sebab dah drive pergi kerja ni, memang tak sempat dah balik awal nak jogging. Kena tunggu weekend.

It’s not rocket science pun nak maintain berat badan ni. Kurangkan dan kawal pemakanan je. Saya tau, ramai yang tak sanggup follow apa yang saya buat ni.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

33 Comments