Jana Pendapatan Pasif Melalui Blog

Aku selalu bersikap skeptikal terhadap program-program afilliate di internet dalam bentuk ebook yang kononnya menjanjikan kaedah berkesan untuk menjana pendapatan lumayan di internet. Biasanya ebook-ebook dipasarkan dengan tajuk yang bombastik serta stratergi marketing yang agak hype walaupun kadangkala pada hakikatnya teknik menjana pendapatan melalui blog yang dipaparkan dalam ebook tersebut samada telah kita ketahui, lapuk dan tidak lagi berkesan. Dalam hal ni, pembeli ebook yang terpaksa menanggung kerugian kerana membeli produk yang tidak berkesan.

Baru-baru ni aku diberi peluang oleh bro Rohaizad untuk membaca laporan tentang salah satu kaedah blogger hebat ini menjana pendapatan melalui blognya. Laporan yang diterbitkan dalam bentuk format ebook ni memaparkan satu kaedah baru yang telah membuahkan hasil kepada bro Rohaizad dengan hanya mempunya blog yang mempunyai PR 3 dan ke atas sahaja.

Kaedah yang paling senang pernah aku jumpa untuk menjana pendapatan melalui blog. Tak perlu buat apa sangat, hanya dengan menjadi seorang blogger korang boleh dapat duit buta-buta je tiap-tiap bulan. Potensi pendapatan tetap bulanan adalah sebanyak 30USD untuk sebuah blog yang mempunyai PR3 dan semakin tinggi nilai PageRank korang, semakin tinggi bayaran bulanan yang korang akan terima. Belum cerita tentang bilangan blog yang korang ada dan yang lebih best, blog bahasa Malaysia juga layak untuk menerima pendapatan pasif ini.

Korang kena faham satu je,  benda ni adalah pendapatan pasif. Maksudnya dalam tidur pun korang dah boleh dapat duit. Tak perlu buat apa-apa dan ada caranya.. Of course inilah masanya untuk dapatkan balik pendapatan buta-buta setelah lama korang bertungkus-lumus nak bangunkan blog korang kan. Kalau nak harap duit daripada ads company je, memang menyampah la jugak kadang-kadang.

Secara ringkasnya, korang hanya perlu:

  • Mempunyai blog (bahasa Malaysia atau bahasa Inggeris) yang mempunyai sekurang-kurangnya PR3
  • Modal sebanyak RM70 untuk membeli ebook laporan Rahsia Reward ni. Settle!
  • Maintain blog macam biasa dan dapatkan pendapatan sampingan melalui program ini

Kenapa macam mahal je RM70? Tak mahal bai.. Potensi income untuk blog PR3 adalah USD30 sebulan. Dalam masa sebulan dah pulang modal, kan senang goyang kaki jer.. Kalau korang ada 4 lagi blog PR3, 30 x 4 =  USD 120 atau bersamaan RM400 sebulan. Pendapatan dengan hanya duduk dan maintain blog yang korang ada sahaja. Ads company lain pun belum tentu boleh menjanjikan pendapatan pasif bulanan macam ni.

Tawaran harga murah RM70 ni akan berlangsung sehingga 9 September 2010 jam 11.59 malam. Lepas tu harga akan dinaikkan. Lagi satu, sementara program ni masih releven dan sementara PR blog kita ni masih lagi ada, aku sarankan  korang jangan buang masa, sambar je terus ebook ni cepat. Aku jamin content dalamnya sangat berbaloi!

Klik Sini Untuk Membuat Tempahan Sekarang!

Kenapa aku boleh berminat untuk mempromosi affilliate ni?

  • Ebook laporan Rahsia Reward dihasilkan oleh sahabat saya bro Rohaizad yang sememangnya sudah terkenal sebagai seorang blogger professional
  • Kaedah yang ditunjukkan dalam laporan ini sangat senang dan paling penting telah membuahkan hasil kepada bro Rohaizad. Dia dah cashout sebanyak RM1365!! Duit raya tu banyak tu beb!
  • Aku pun on the way untuk mengikuti program ni. Tak sabar nak tambah pendapatan minimum blog ni.

Entri ini bukan advertorial/sponsored tetapi ini adalah joint venture aku dengan bro Rohaizad. Harap maklum.

[Update] Menjawab persoalan beberapa blogger di ruang komen, pengguna domain blogspot.com tidak boleh diterima untuk menyertai program ini. Oleh itu adalah bagus untuk sesiapa yang baru nak start berblogging ataupun memang sudah serius dalam bidang ini untuk membeli domain sendiri. Harap maklum.

Klik Sini Untuk Membuat Tempahan Sekarang!

2010/2011 Premium Sponsor

 

Comments

  1. says

    kalau join MLM dan berbagai skim dengan modal yg beribu2 sanggup naper tak sanggup untuk harga begitu….

    em harap2 dapat buat pembelian sebelum esok :)

  2. zik says

    rm70.00 berbaloi sebenarnya… berbanding pulangannya yang akan kita dapat…. sapa tak kenal sifu blog, bro rohaizad…. blog bm pun boleh buat duit tuh….

  3. says

    Wadupp ada gak entry pasal affiliate ni ye … saya ni berzaman dok layan affiliate tapi tak pernahnya dapat duit besar.. sumer ciput … dalam blog saya siap buat page sendiri untuk affiliate ni. Mungkin cara salah kot tapi takpelah .. tak serius sgt .. sekadar suka2 je … tapi ramai kata affiliate leh buat duit … sbb saya percaya kata tok guru saya – irfan khairi ….

    Sebab saya ni bebal kot .. tu pasal tak dapat income yang dikehendaki. Heh .. nak buat promo kat blog pun .. blog pun PR teruk lagi .. so tak perlulah kot. :)

    Perpun … harap ramai yang bakal tahu camner cara nak buat duit dari internet ni. Tak susah pun cuma nak kena usaha lebih skit dari saya buat je .. hehehehe

  4. says

    Still new.. PR mechanism pun tak tau mcm mane. haha. apatah lagi PR 3. Dgr2x ariff shah study kt Russia. Buat medicine ke? haha.

    Regards from Sydney,
    izul DKDM :)

    • ariff says

      Nice meeting you and welcome to blog.ariff =)

      PR ni based on google. Diorang tengok data, kalau semuanya cantik diorng kasilah kenaikan PR

      • says

        haha cool. Happy knowing too. tgh tunggu google index DKDM la ni. baru lagi. haha. Ok wish u all d best. More info Ill check ariff.shah. Last time pun dgr drpd my junior, Amir Oh Malaysia :) tak sngke die advertise kt sni haha

    • ariff says

      yea. Ada blogger kat luar tu memang kerja keras nak jaga blog ni semua, bila dapat pr tinggi2 diorang tak tau sebenarnya pr tu boleh guna untuk buat duit mudah. Afilliate ni membantu blogger2 ni untuk mendapatkan reward yang sepatutnya mereka terima

  5. says

    cis! advertorial.. hehehe.. ingat nak sharing is caring tadik.. ekekeke… insyaAllah dpt duit raya lebih nnt leh la beli.. :D

  6. says

    bagi yang biase dgn ebook ni mungkin nampak murah je kot..tp yg baru konpem fikir 2 3 kali nk beli..kena ad bukti bru boleh bt org percaya..setakat testimonial susah jgk la kot nk trik mereka yg baru nak berjinak ni…

    • ariff says

      Okeh, nak bukti yang macam mana? Mungkin aku boleh reveal sikit2 apa ada dalam ebook tu.

      Cumanya ebook tu adalah laporan. Maksudnya macam mana bro Rohaizad buat benda tu step-by-step, daripada awal2 nak register dengan program tu kepada macam mana nak withdraw duit yang kita dapat daripada company tu. Semuanya ada.

    • ariff says

      memanglah. Tapi kalau dalam sebulan dah balik modal tak payah fikir banyak pun. Aku dah start buat. Tak sabar nak tunggu bulan depan nih.

    • ariff says

      hish. kalau diskaun macam tak berbaloi la kaedah yang ditulis dalam laporan tu. Ni benda yang betul2 berkesan dan dah dibuktikan berkesan oleh Rohaizad sendiri.

      Lepas raya harga naik tau.