Jana Pendapatan Pasif Melalui Blog

Aku selalu bersikap skeptikal terhadap program-program afilliate di internet dalam bentuk ebook yang kononnya menjanjikan kaedah berkesan untuk menjana pendapatan lumayan di internet. Biasanya ebook-ebook dipasarkan dengan tajuk yang bombastik serta stratergi marketing yang agak hype walaupun kadangkala pada hakikatnya teknik menjana pendapatan melalui blog yang dipaparkan dalam ebook tersebut samada telah kita ketahui, lapuk dan tidak lagi berkesan. Dalam hal ni, pembeli ebook yang terpaksa menanggung kerugian kerana membeli produk yang tidak berkesan.

Baru-baru ni aku diberi peluang oleh bro Rohaizad untuk membaca laporan tentang salah satu kaedah blogger hebat ini menjana pendapatan melalui blognya. Laporan yang diterbitkan dalam bentuk format ebook ni memaparkan satu kaedah baru yang telah membuahkan hasil kepada bro Rohaizad dengan hanya mempunya blog yang mempunyai PR 3 dan ke atas sahaja.

Kaedah yang paling senang pernah aku jumpa untuk menjana pendapatan melalui blog. Tak perlu buat apa sangat, hanya dengan menjadi seorang blogger korang boleh dapat duit buta-buta je tiap-tiap bulan. Potensi pendapatan tetap bulanan adalah sebanyak 30USD untuk sebuah blog yang mempunyai PR3 dan semakin tinggi nilai PageRank korang, semakin tinggi bayaran bulanan yang korang akan terima. Belum cerita tentang bilangan blog yang korang ada dan yang lebih best, blog bahasa Malaysia juga layak untuk menerima pendapatan pasif ini.

Korang kena faham satu je,  benda ni adalah pendapatan pasif. Maksudnya dalam tidur pun korang dah boleh dapat duit. Tak perlu buat apa-apa dan ada caranya.. Of course inilah masanya untuk dapatkan balik pendapatan buta-buta setelah lama korang bertungkus-lumus nak bangunkan blog korang kan. Kalau nak harap duit daripada ads company je, memang menyampah la jugak kadang-kadang.

Secara ringkasnya, korang hanya perlu:

  • Mempunyai blog (bahasa Malaysia atau bahasa Inggeris) yang mempunyai sekurang-kurangnya PR3
  • Modal sebanyak RM70 untuk membeli ebook laporan Rahsia Reward ni. Settle!
  • Maintain blog macam biasa dan dapatkan pendapatan sampingan melalui program ini

Kenapa macam mahal je RM70? Tak mahal bai.. Potensi income untuk blog PR3 adalah USD30 sebulan. Dalam masa sebulan dah pulang modal, kan senang goyang kaki jer.. Kalau korang ada 4 lagi blog PR3, 30 x 4 =  USD 120 atau bersamaan RM400 sebulan. Pendapatan dengan hanya duduk dan maintain blog yang korang ada sahaja. Ads company lain pun belum tentu boleh menjanjikan pendapatan pasif bulanan macam ni.

Tawaran harga murah RM70 ni akan berlangsung sehingga 9 September 2010 jam 11.59 malam. Lepas tu harga akan dinaikkan. Lagi satu, sementara program ni masih releven dan sementara PR blog kita ni masih lagi ada, aku sarankan  korang jangan buang masa, sambar je terus ebook ni cepat. Aku jamin content dalamnya sangat berbaloi!

Klik Sini Untuk Membuat Tempahan Sekarang!

Kenapa aku boleh berminat untuk mempromosi affilliate ni?

  • Ebook laporan Rahsia Reward dihasilkan oleh sahabat saya bro Rohaizad yang sememangnya sudah terkenal sebagai seorang blogger professional
  • Kaedah yang ditunjukkan dalam laporan ini sangat senang dan paling penting telah membuahkan hasil kepada bro Rohaizad. Dia dah cashout sebanyak RM1365!! Duit raya tu banyak tu beb!
  • Aku pun on the way untuk mengikuti program ni. Tak sabar nak tambah pendapatan minimum blog ni.

Entri ini bukan advertorial/sponsored tetapi ini adalah joint venture aku dengan bro Rohaizad. Harap maklum.

[Update] Menjawab persoalan beberapa blogger di ruang komen, pengguna domain blogspot.com tidak boleh diterima untuk menyertai program ini. Oleh itu adalah bagus untuk sesiapa yang baru nak start berblogging ataupun memang sudah serius dalam bidang ini untuk membeli domain sendiri. Harap maklum.

Klik Sini Untuk Membuat Tempahan Sekarang!

2010/2011 Premium Sponsor

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

50 Comments