Jalan-Jalan Di Lumut (Part 2) #maxis10

Reading Time: 2 minutes

Sambungan siri pengembaraan ke Lumut aku bersama Samsung Galaxy S untuk program Maxis10. Setakat ni Samsung Galaxy S memang banyak membantu aku sebagai blogger merakamkan kisah kehidupan harian aku. Aku memang nak simpan phone ni. Boleh la kan Maxis?

Selama dua hari ni sibuk merepair boat. Boat besar tu dah lama tak turun sebab enjin dia bermasalah. Barang-barang kena order dari luar, jadi ambil masa berbulan gaklah nak repair kalau ada apa-apa yang rosak. Biasanya kalau nak masukkan barang baru memang kena keluarkan enjin boat tu dulu – bukan satu tugas yang mudah.

Alhamdulillah kerja keluarkan enjin boat tu dan masukkan balik siap hari tu gak. Bermandian peluh menunggu siap, ada gak aku tolong sikit2 mana yang boleh – tolong tengok je most of the time hehe.. Bila dah siap pasang enjin, kena pasang propeller pulak. Tak susah sangat sebab dua tiga orang yang buat kerja.

Kalau benda ni menghimpap kaki, memang cuti kat hospital/rumah la

Boat-boat lain dalam garaj

Siap pasang propeller pun dah malam, semua kelaparan macam dinosaur. Kerja keras sehari suntuk memang penat bai. Jadi dengan tak mandinya terus pergi makan seafood. One thing kalau aku datang Lumut ni, makanan seafood dia memang best (kat this particular kedai la). So yeah, melantak habis-habisan.

Sayur sket, sotong goreng, ketam masak cili. Ketam tu terbaik, tapi itulah leceh sikit nak makan ketam ni.

Ikan masak apa pun aku tak tau (3 rasa kot) tapi sedap ah. Ratah itu macam je..

The next day, boat dah bawak turun. Planning asal nak tunggu mekanik dulu check betul-betul tapi biasalah darah muda ni mana reti nak sabar kan.. Mekanik tu pun busy semacam. So boat tu terus bawak turun ke dalam air siang tadi, test enjin pusing-pusing. Oklah.. so far tadi takde problem pun. Cuma itu ini kena betulkan sikit. Harap esok boleh direpair.

Bukan arahan Maxis atau apa cuma nak bagitau line Maxis kat sini memang terbaik berbanding telco lain. Video upload ke Youtube tadi memang cepat. So kalau datang Lumut, the best kat sini adalah Maxis. Aku boleh cakap sebab aku guna perkhidmatan ketiga-tiga telco kat sini.

***

blog.ariff’s premium sponsor July 2010:

By Ariff

Beli rumah, invest MY/US equity, manage unit trust client, tukang kira duit syarikat dan simpan crypto on the side. Pernah bekerja di beberapa MNC dari SG, CH & US dalam industri aviation sebelum Covid. M.Eng Moscow Aviation Institute, Russian Federation

14 comments

  1. bro..
    gua mmg rase tliur la tgk lauk-pauk kt atas tuh!!
    huhuhu..
    cedap wey..nti belikan ole2 tuk aku..hahaha
    gadis2 ke=P

        1. ehem. ni kedai cina. takut tak makan situ lak, itu sebab tak gitau. tapi kedai ni depan koperasi tentera, belakang deret bacnk CIMB

    1. laaaa… patut pun komen sikit je. entah macam mana boleh terdisable comment aku pun tak tau

  2. urmm
    gambar xbape xclear la
    xmo beli la
    ekeke

    die ada kena vote ke ape ke pasal ni baru leh menang?
    ke org maxis je yg tengok?

Comments are closed.