Jalan-Jalan FRIM

Untuk orang KL, FRIM boleh dijadikan salah satu destinasi beriadah hujung minggu. Satu yang saya suka pasal FRIM adalah kawasannya yang luas, tak macam taman sekitar KL. Jadi walaupun ramai orang, masih tak sesak.

Nak masuk FRIM ni kena bayar RM3 seorang. Jangan terkejut pulak bila nak masuk nanti kena bayar tol.

Kat FRIM ni ada banyak trek basikal dan memang tempat ni memang popular sebagai destinasi mountain biking. Kalau tak silap ada 3 trek dengan 3 tahap cabaran yang berbeza.

Processed with VSCOcam with m3 preset
vscocam-photo-4

Ada air terjun kecik kat sini. But still nice. Kena berebut tempat kalau nak berkelah kat sini.


vscocam-photo-1

vscocam-photo-3

Duduk KL ni memang fed up kadang-kadang. Kalau bukan nak cari duit punya pasal, dah lama pindah keluar daripada bandar ni. Duduk Jepun terus. haa…

IMG_0545

vscocam-photo-2

Of course kalau datang sini, bolehlah pergi makan kat kafe berdekatan air terjun sebab makanan kat sini murah. Ambil contoh, nasi lemak saya tadi dengan 3-4 lauk serba sedikit baru RM4 sepinggan.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

8 Comments