Jalan-Jalan Eropah (Siri 7) – Porsche Museum, Stuttgart

Impian menjadi kenyataan. Dah lama nak tengok muzium Porsche ni. Aku pun memang minat Porsche berbanding sport car yang lain sebab Porsche ada style dan identiti tersendiri.

Asalnya memang tak plan nak lawat muzium ni. Tapi disebabkan dah memang on the way ke destinasi seterusnya, layan jelah. Itupun dapat masuk muzium tak sampai sejam sebab dah nak tutup. Takpe.. yang penting sempat tangkap gambar banyak-banyak.

Hajat nak tengok nama aku atas kereta Porsche sempena 1 juta fan di Facebook page mereka tak kesampaian. Mungkin kereta tu dah tak ada atau mungkin tak dipamerkan masa aku datang tu.

Muzium Mercedes Benz pun dekat-dekat je, tapi mungkin next time la pergi. Kawan aku cakap muzium Mercedes lagi besar.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

22 Comments